April 18, 2012

Jalan-jalan,makan-makan...menikmati minggu terakhir bersama..

After a week Rizqullah in hospital and mama pun recover dari demam...
Cam biasa...balik kerja mama akan ajak ayah singgah either Mid Valley,KLCC or mana2 shopping complex yang terasa cam nak singgah....

Saja2 cuci mata dan tengok2 apa yang menarik...
Saja jugak tinjau2 kedai2 yang best2...tapi takat tinjau jelah yerrr...
We have other plans for the $$$$....
So,hanya tinjauan ke atas kedai2 di shopping mall sahaja yang dapat dilakukan...
(Dalam diam2...tinjau and plan bila leh beli...hehehe...)


Dan after dah penat berjalan,perut pun pasti berbunyi...
Maklumlah,perut dah minta tuk makan dinner...
And this time kita makan kat KRR@MidValley...
Dah habis makan sambung lagi jalan2 seluruh Mid Valley...
Huhuhu...gi Mid Valley time ayah ada jelah...susah giler nak dapatkan parking...
So,kalau dapat tu kat depan pintu kira hari 'ong' lah tu...


Apapun,mama is looking forward for new shopping mall kat tepi LDP nanti...
The Paradigm Mall...
Terus je dari rumah terus masuk parking basement...cantik giler je dia buat jalan gi shopping mall...within 3-5 minutes dah sampai...
(Ish,ish...sungguh tak sihat untuk poket...
luckily i'm moving away from shopping malls...tapi rasanya wiken akan lepak situlah kot...since macam2 ada kat situ...heeeeeee...)


Dan macam biasalah...this is some selected picas untuk tatapan anakanda mama yang disayangi...

Kenny Rogers Roasters(KRR)...
Tapi cawangan Mid Valley...

Ayah tengah belek2 apa2 offer yang menarik...

Ayah dan anak...

Muka mama yang kepenatan baru balik dari kerja...
(What a hactic day I had...namun,harus jugak luangkan masa with both my hero's)
Dah sesi termenung jauh...

The happiest boy yang akhirnya dapat jalan2 kat 
shopping mall after a week terperap di hospital...

Lepas makan kita buat senanam untuk kempiskan perut balik..
berjalan-jalan anak sekeliling shopping mall...
Nak lagi afdal...lakukan jalan2 anak ni selalu satu jam lebih tanpa berhenti dan duduk di kerusi2 yang disediakan...heeeeeeeeee....

Kaaaannn dah cakap...
He is the happiest boy at that moment...
Bosan habis okay kena kurung dalam spital...

Ibu dan anak...
Serius...mama mmg nampak penat at this time...
Dengan demam yang up and down...

Ayah dan anak plak...
Haiiihh...bila plaklah kan ada pic mama dan ayah...
Pastu letak note kat bawah tu...
(Picture Taken by Rizqullah)

Ayah tengah excited layan lens baru...
Mama plak..layankaaaaaaaaaaaaannn....

Satu lagi mangsa lensa ayah...
Pun layaaaaaannn...

The enjoyable moment anak dan ibu...
Seriously happiness okay dapat keluar spital and jalan2 tengok orang....

Walaupun penat balik dari pejabat...I have to spend my time for the family too...kadang2 tertanya-tanya jugak pada diri...mana datangnya kudrat tuk melakukan semua ini...tapi inilah dia kudrat yang dikurniakan oleh Allah swt khas untk wanita...doing so many task and job at one time and yet...not complaining...


Happy sebenarnya bila melihat anak dah suami happy sbb saya masih ada masa diluangkan untk mereka..walhal diri memang terasa penat...i'm lucky to have him as my husband...sangat memahami dan membantu ketika saya sakit dan jugak penat yang teramat..kerja rumah bukan saya sahaja yg lakukan tatkala dia ada disisi...dia yang banyak melakukan kerja2 rumah while i'm in the office..alhamdulillah,syukur dipertemukan dan dijodohkan dengan dia..walaupun kami terpisah jauh,namun hati kami selalu dekat...aisheteru...
(Hahaha...termasuk plak bait2 lagu...)


Anyway,syukur dengan apa yang ada...everything happened for a reason..itu yang mama percaya...bila kita putus cinta dengan seseorang,x semestinya kita tak akan jumpa orang yg lagi baik dari yang sebelum ini...sebenarnya Allah swt buat kita sedih dulu sebelum dia buat kita gembira dan bahagia supaya kita mengerti akan nikmat kebahagiaan dan kegembiraan...




Okay...enough is enough...dah melalut panjang sangat dah ni...apapun,just a note to my own self jugak ni..."Ukur baju dibadan sendiri"...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

NOTE : Soon this blog will be private...deeply sorry for those who are really following this blog,there is a reason why i'm doing this.Apapun,terima kasih atas sokongan anda semua...ampun maaf dipinta dari saya dan keluarga andai ada kata2 yang menyinggung mana2 pihak secara saya sedar mahupun tidak.
Wassalam...

2 comments:

Cik tikah said...

comelnya anak mama. comel!!

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Thank you dik...adik pun comel jugak...
Rizqullah biasa2 je...seangkatan anak2 kecil yang lain...javascript:void(0)

 
Real Time Web Analytics