April 23, 2012

Jalan2 amik angin@Taman Tasik TTDI...

The clock is ticking and ayah pun ada beberapa hari lagi dapat dispend bersama mama dan Rizqullah...rasa cam pantas je masa berlalu bila kita sekeluarga bersama..seakan2 masa mencemburui kita bergembira dan bahagia...
(ewaaaah...ayat jiwang karat..hakkktuiiiuhhh...hikssss...)


Dan biasalah...weekend is the only day yang mama boleh spend 150% of my time with both of my HERO's...masa untk bersama dan berjalan2 sakan...


Dan kali ini pengembaraan kecil kami hanyalah di kawasan2 berdekatan je dengan area Kelana Jaya...biasalah kat area Kelana Jaya ni ada banyak benda leh buat...


Dan antaranya adalah jalan2 di Taman Tasik Tun Dr Ismail...
Selalu kami gi Taman Jaya je...kali ni mama ajak ayah gi Taman Tasil Tun Dr Ismail pulak...
It's so tenang je jalan2 kat sini...rakan2 BIFARZ,mau piknik potluck kat sini x??


Ada sungai jugak untuk anak2 kita mandi-manda...
Tandas pun ada disediakan di sini...
Selain itu pada sesiapa yg suka naik basikal ada track dan jugak macam jugle tracking gaklah disediakan...


Alaaaaahaiaaiii....tengok jelah picas2 yang mama rasa nak share di sini...
Layaaaan....

Antara pemandangan yang ada...
So nice and tenteram je kaaann...

Rizqullah enjoying running here and there...
Mama missed all this moment sayang...
Seeing you smile and running waiting ayah to catch you...
So sweet je semua moment ini...
Setahun 3 bulan je kan kita jumpa ayah...

Since ayah ada...
Dapatlah kami jadi model depan camera...
Kalau tak belakang camera jelah kaaann...

Ada jugak kera yang menfollow siapa yang bawak makanan...
Ehehehe...Rizqullah excited tengok kera2 nih..

Daaaaann...yang paling menenangkan adalah...
Ada sungai kecil untuk anak2 yang nak bermain di sungai...
Bolehlah buat basah2 kaki..

Ramai family yang berpiknik di sini...
Hope one fine day kami pun dapat berpiknik di sini..

Mama sibuk melayan Rizqullah while ayah is snapping our picture...

Ini antara picas yang mama rajin nak tepek watermark bagai...yang lain tu rasanya untuk simpanan jelah kot...banyak kalau nak upload kat sini...just nak share tentang tempat best leh buat piknik dengan rakan2 BIFARZ...apapun,pasni rumah kami pun boleh jadi port jugak...sangat2 di alu-alukan...this year port luck buka puasa is at our new home sweet home..insyaallah,dalam bulan puasa kami dah berada di rumah baru nanti...


Hope dapatlah mengumpulkan kawan2 nanti di rumah kami..insyaalllah...


Okaylah...just a simple and short one je..pada sesiapa yang nak tahu kat mana taman ini...Taman ini adalah Taman Tasik Tun Dr Ismail,lokasi dia agak tersorok...tapi dekat2 dengan VADS...it's was so nice berada di sini..so relaxing je rasa bila berada di sini...
So...kalau anda rasa nak main cecah2 kaki kat air sungai...leh lah datang ke sini..


Ada gak kanak2 yang cuba tangkap ikan2 kecil yang ada dalam sungai ni...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

3 comments:

Marsha~ said...

cantik jugak ye tempat ni.... tenang je..

Lynn Hamzah said...

bestnyer ada sungai kecil...anak-anak memang akan enjoy kalau berada kat sana...

Cik tikah said...

bestnya g jalan jalan :)

 
Real Time Web Analytics