April 25, 2012

Melepas rindu...

Yesterday ayah was at Bintulu...
Alhamdulillah...kali ni mama dapat borak panjang dengan ayah...
Banyak benda yang kami borakkan...
Terutama perancangan keluarga kami dan jugak rumah...
Alhamdulillah...akhirnya impian kami untuk mempunyai teratak sendiri bakal jadi kenyataan tak lama lagi...


Alhamdulillah jugak ayah dapat bonus kali ni..
Last year x dapat due to ayah amik combine and tak cukup waktu belayar...
So it's double happiness,duit bonus mama pun simpan tuk rumah...
Syukur2...semoga terus dimurahkan rezeki kami sekeluarga...
Alhamdulillah...

**Really missed to see you both like this...
Bonding time anak dan ayah...
Rizqullah pun rindu kat ayah...semalam borak panjang dengan ayah ya sayang...
Siap nyanyi lagu burung kakak tua untuk ayah...**

Semalam first time mama nangis setelah sekian lama kat En Suami...
Tapi bukan sbb kami bergaduh atau apa pun...
Tapi nangis sbb ada yang kecik hati dengan mama sebab mama tak dapat luangkan masa dengan dia...tak dapat hangout sama2 dengan dia macam mama jumpa orang lain...
Huhuhu...terkejut jugak mama bila ada yang kecik hati sampai x mahu tegur mama just because of this small matter...


Sangat tak sangka okay...bukan apa...mama pun kengkadang x berani nak berjanji dengan orang...dengan keluarga sendiri pun selalu terabai..bukan x mahu jumpa orang atau apa...kengkadang kerja lebih masa di pejabat,bila balik dah penat...dah lah tu nak settlekan banyak benda sebelum tido...


Kemaskan beg Rizqullah,gosok pakaian kerja dan jugak layan Rizqullah yang memerlukan perhatian dari mama dia jugak...selalunya weekend jelah mama berani nak janji jumpa2 orang...

Apapun,lega sebab dapat luahkan pada en suami yang banyak menasihatkan mama supaya jangan amik hati sangat...ayah suruh mama take it at the bright side yang kadang2 kita tak dapat nak puaskan hati semua pihak...

Kadang2 kita pun kena pentingkan diri kita jugak sebab tak semua orang boleh faham apa yang kita lalui...so,ayah suruh mama take it easy...yang penting kegembiraan kami sekeluarga...itu lebih utama...

Okaylah...that's it...cukup dulu babling hari ni...ingat nak buat entry WW...


Tapi tertaip banyak plak...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day...

**Mama pun ada hati dan perasaan...tapi once hati mama Rizqullah terluka mmg mama dah x layan dah orang yang lukakan hati mama...**

 

7 comments:

nafaz lynn said...

semoga mama tabah dan sabar selalu ek tanpa ayah disisi..

-Sara- said...

chill ye! ;)

maszmadi said...

rindunye..... mesti x sabar nak jumpa kan..

Obat Tradisional HIV AIDS said...

nice

PurpLe LoVeR said...

Mas seorang yg kuat
moga terus kuat ya..
Bila agaknya dapat kite berjumpa

Doktor Love said...

Salam...
hi kak masz...
moga akak senantiasa sihat disamping yg tersayang,rizqullah.disamping yg dirindui dan dicintai, abg redzuan serta keluarga tercinta.

atin hrap akak teguhkan kesabaran n keimanan. dugaan hidup n ,asalah xkan pernah berhenti mengejar...
semoga akak diberi sinar kebahagiaan yg berpanjangn oleh-NYA.

Amin...

psst: kirim salam dkt dak kecik tu...

Hot Mummy said...

Jemput masuk... http://www.hotmummyshop.com
Koleksi tudung dan baju tidur yang seksi....

 
Real Time Web Analytics