May 22, 2012

Baju UpinIpin & Play Ground...happiness...

Weekend bila ayah tak der...not much yang mama dan Rizqullah buat...
Biasanya memang habiskan masa kat rumah je...
Tak tahu kenapa this time memang mama susah sangat nak jalan2 bawak Rizqullah gi mana2...
This time is kurang fun sikitlah...tapi apapun,duduk rumah lagi baik dari menghabiskan masa di tempat2 lain yang bakal menyebabkan $$$ mengalir dengan deras...heeeeeee....
Pendek kata mama tengah pantang keluar rumah...

Kali ni mama nak share hasil pow Rizqullah ketika melawat Muzium Negara masa Jejak UpinIpin tempoh hari....menyempat lagi okay dak kecik ni demand nak something...apapun,layankan jelah apa permintaan dia...rezeki dia jugakkaaaannn...

Dan ini adalah salah satu yang sempat Rizqullah pow dari mama...  

Baju Ipin satu set...
Tak ingat dah berapa price dia...
Tapi dapat je baju ni...Rizqullah dah senyum senang lenang...

Mama : Ni seluar dia kaaaann...
Seriously he was so happy with the baju...
Simple je kan dunia kanak2 ni...
Tak kisah pun apa2 sangat....

Dah habis belek baju...petang tu mama bawak Rizqullah gi main kat taman permainan di kawasan perumahan kami...happy Rizqullah dapat lari2 kat taman...

Melangkah naik tangga slide sorang diri...
This slide is so memorable...dari zaman mama sekolah lagi...
And still ada lagi di sini...
Masih elok dan terjaga...
Great job semua...

Dah habis naik slide...kita naik buaian plak...

Duduk termenung lama atas slide sambil memerhatikan ayah orang lain melayan anak2 mereka...
Uhuksss..part ni mama sayu...
He miss his ayah...tapi x tahu nak luahkan...
Hanya pandangan kosong diberikan...

Penat mama suruh dia slide down...
Tapi tetap duduk atas tu sambil memerhati kanak2 lain...

Kalau dah anak engineer tu...
Inilah dia kerjanya...
Sibuk nak jadi tukang repair and explore kena palang tu boleh patah...
Haiiiiiihh...mama yang risau takut palang besi tu terkena muka...
Tak padan yang kecik...

Dan inilah dia aksi anak kesayangan saya...
Walaupun hidup dia tidak seperti kanak-kanak lain...
Yang senantiasa mempunyai ayah di sisi mereka...
Rizqullah tetap meneruskan hidup dan mengisi hari dengan mama...
I may not the best mother,but everyday I tried to be the best for him...


Okay...not much pun activity mama dan Rizqullah kali ini..memang susah sangat sebenarnya nak jumpa kami di mana-mana sekarang ni coz mama suka stay home...apapun,nanti bila ayah balik leh qada puas2...dah tentu tak lekat rumah pun kami nanti...maklumlah ada masa 3 bulan je...tolak puasa sebulan dah tinggal 2 bulan je untuk kami bersedia menyambut aidilfitri di rumah baru...insyaallah....


Serius,sekarang ni mama tak der mood nak jalan2 sangat sbb nak simpan ka-ching,ka-ching pun ia jugak...leh beli banyak benda kalau kita berjimat...
**Nasihat ni tau...pada sesiapa yang nak beli memacam...mulakanlah menyimpan dari sekarang...duit tak datang bergolek,walaupun kita anak orang kaya,tapi kalau tiap2 hari kekayaan itu di korek...lama2 jadi sikit jugak...lagi satu,janganlah harap sangat nak kaya bergolek,kalau kawen ngan anak orang kaya tak bermakna hidup pun akan terus jadi senang....apapun,to live in pride and proud,earn your own money!!**


Opssss...terlebih sudah plak mama Rizqullah mebebel kali ni...apapun,esok new shopping mall will be opened in Kelana Jaya area...hmmmm...definately the LDP will be jam tomorrow....haaaaiiih,makin hari makin padat pulak populasi di Kelana Jaya ni...


Dah cukup dulu entry kali ni...till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics