May 29, 2012

Celebrating 2012...

Pejam celik,pejam celik...
Kita dah berada setengah tahun sudah di tahun 2012 ini...
Mama baru lah nak update tentang sambutan 2012 hari tu...
Punyaaaaaallah lama kan mama perap entry ni...
Hari tu ayah masa kat Bintulu nak baca blog and latest entry...
Tengok mama tak update sangat blog ni...
Okay boss,noted need to update blog ni with latest information about us nanti...
Will speed up to update the blog with our latest story(insyaallah)...


Okay,since ayah was on board...not so much pun activity mama and Rizqullah...
Selalunya as mama cakap dalam entry sebelum ni...
Mama prefer to spend our time at home...nak tahu kenapa and sebab utama mama prefer to stay at home??
Coz everytime keluar gi memana...mama will not missed to buy something which can couse pembaziran...so to avoid those pembaziran...dok umah diam2...


Dah less merapu meraban and babling wahai mama Rizqullah...jom re-cap sikit on the New Year 2012 eve night...apa yang mama and Rizqullah buat masa tu...
We went to Putrajaya to see how people celebrating new year,since mama ada ramai dayang yang sanggup tolong and teman mama...gagahkan jugaklah diri mengharungi lautan manusia di Putrajaya,nasib kami baik jugaklah masa tu...senang dapat parking,x jauh sangat dari pentas utama...jalan pun x berapa sesak ketika kami ke sana...
**Hampir tiap tahun kooot sambut new year without ayah di sisi kami...tapi ini bukan penghalang tuk mama dan Rizqullah to see what happened on the new year night..we still go out and watch how other people celebrate new year...**

Ada sambutan by Radio KL FM rasanya di pentas ini...
Ada ramai artis yang membuat persembahan di sini...

Rizqullah with all his dayang2 yang selalu berada di sisi dia...
Syukur diberikan Makcik2 yang

Rizqullah and mama...
We having fun together walaupun ayah tak ada...
Jadikanlah Rizqullah enjoy tetap enjoy kaann...
Life still go on...


Show yang mak ngah,mak lang and mak teh tunggukan...
Show dari group FORTEEN...
Hmmm....bolehlah,Rizqullah mmg hafal lagu berdua bersatu ni...

Dan sementara nak tunggu show bunga api....
Rizqullah sempat gaklah berkenalan dengan awek...
Jumpa geng yer sayang...
Kebetulan plak awek tu pun sama pakai baju purple kaler...

Adegan pasangan dua sejoli...
Haiiiiihhh...kecik2 x per buat camni yer...
Dah besar malam new year buat camni...mmg kena pelangkong dengan mama yer Rizqullah sayang...
Apapun jaga maruah keluarga okay..
Biar orang cakap kita KOLOT asalkan kita tak buat ONAR di dunia ni....

Rembulan malam new year yang sayup kejauhan je...
Entah apa yang orang laut kesayangan saya tengah buat di malam tahun baru ini...
Rindu bangat sama dia dehhh...

Okay ini antara aktiviti kami di Putrajaya ketika malam tahun baru 2012...tak der banyak sangat pun activity kami berdua sejak ketiadaan ayah bersama kami...


Apapun,life still go on kaaaaann...ayah tak der pun mama still jugak bawak Rizqullah jenjalan...cuma kurang sikit jelah...apapun,sekarang ni dah nak masuk bulan 6 dah...


Dan dengan ini jugak hampir 5 bulan lebih ayah dah berpisah dengan kami....dengar macam kejap je kaaaann...walhal kami ni merasakan 6 bulan itu bagai bertahun lamanya...
Alhamdulillah jugak....akhirnya jugak urusan jual beli rumah idaman kami juga hampir selesai dan berada di penghujung process...dah boleh countdown untuk hari penerimaan kunci dah...hope masa dapat kunci nanti mama and ayah will take it together...tak best plak mama rasa kalau mama gi amik sorang2...

Okaylah,cukup dulu entry kali ni...till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

3 comments:

Marsha~ said...

hahaha... lama betul peram ni... :)

mama ikhwan & Ikha said...

hahaha mas... dah nak balik dah abah rizqullah.... kalu kat opis sini dah nak siap dah maps.. hehhee

Cik tikah said...

seronoknya mama and anak jalan jalan

 
Real Time Web Analytics