May 4, 2012

Jalan2 sekeluarga..maximizing time together..

Best duduk Kelana Jaya ni...and no wonder the value of property here are crazy and people are eager to stay here...semua shopping mall is just in the perimeter je and soon there will new shopping mall in Kelana Jaya...you can see it clearly beside LDP,the new Paradigm Mall will be operate soon...

I'm so excited coz kuar rumah masuk je main road and straight je sampai masuk parking basement Paradigm Mall...so,convenient...


Tappiiiiiiiiiiii...kali ni bukan nak citer pasal Paradigm Mall...tapi mama nak citer siri jalan2 kami ke D'Curve,Kota Damansara...just 10-15 min je dari rumah..sekali sekala bila ayah ada leh lah jalan2 ke shopping mall..bila ayah x der ni mama lebih rajin duduk rumah...


Selamat ka-ching,ka-ching...kalau tak asyik susut je nilai dalam account tu..dok bagi kat pekedai2...huhuhuhu...so,bila jarang ke shopping mall tu selamat sikit...


Dah....cam biasa,antara koleksi picas yang mama rasa boleh dijadikan kenangan tuk Rizqullah tengok di kemudian hari...

Perhiasan X-mas di pentas utama D'Curve...

Sebab semuanya rendah...
Rizqullah paling happylah kannnnnn...
Habis semua pun dia pegang...
Mama dan ayah x marah??
X marah...just make sure dia x tarik those ball yang tergantung...

Penat2 mama pun...
Bila jalan2 melayan my 2 hero's hilang seme rasa penat tu...


Ayah berehat while mama pulak take incharge on the camera...

Antara deco yang ada sepanjang walking area...

Anak dan ayah yang menikmati hari-hari terakhir bersama...

Dan tengah2 jalan2 tu...
Tertiba mama terpandang...

New play land for kids!!!!
YUKIDS ISLAND...


Nampak macam menarikkan...
Alhamdulillah...dah pernah bawak Rizqullah ke sini...

Nak tahu cerita sal YUKIDS ISLAND ni...nanti mama cerita yer...


Tapi masa pembukaan hari tu...the 1 st month entry was RM 15 on weekend,sekarang ni RM 30 rasa...can't remember since dah lama x ke D'Curve...sangat malas nak berjalan ke mana-mana sekarang ni...


Okaylah tak senang hidup nak menaip sekarang ni...ada je orang yang sibuk kacau...ni Rizqullah dok sibuk menempel kat belakang sibuk nak tengok UpinIpin kat youtube...pastu ngamuk2 kat Ipad sbb ada video yang tak ada suara...adeeeehh...makin besar lagi mencabar kesabaran dan iman je...


Dah lah penat balik kerja,stress kat opis and kat jalan raya tak lesap lagi...
Dak kecik ni dah buat hal macam2...kan best kalau ayah ada...
Atleast balik mama leh gak lelapkan mata kejap 15 min...
Serius sangat penat jadi ibu yang bekerjaya...kerja + jaga anak + kemas rumah + kerja2 rumah lain...it's non-stop okay...kadang2 tengok TV pun x sempat...


Okaylah...terbebel plak kejap...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

3 comments:

shark said...

jalan2 rilekss2 adalah sangat best..:)

syiela said...

cantik sangat deco xmas tu..

kalau may son jenuh la nak kepong.. habih semua benda ditariknya nanti :)

Lexus said...

salam...
1st time dtg.....

akak, mate ngan gigi kite same lahhh... hik3~

follow akak :)

 
Real Time Web Analytics