May 18, 2012

Jalan2 suka ria...

Bila ayah tak der...tak bermakna kita tak boleh ke mana-mana...
Hidup masih perlu diteruskan...macam ayah cakap,you boleh buat apa sahaja untuk buat Rizqullah gembira...begitu bermaknya Rizqullah dalam hidup ayah...apa yang ayah mahu hanyalah melihat anak kecil kesayangan dia ini tersenyum gembira walaupun dia tiada selalu di sisi kami...


Dan Alhamdulillah,mama dibesarkan dalam keluarga yg sederhana besar...mungkin inilah hikmah yang Allah swt berikan pada mama...mempunyai adik beradik yang ramai dan saling mengambil berat antara satu sama lain...Alhamdulillah...syukur mempunyai mereka dalam hidup mama yang serba sederhana ini...


Dan beberapa hari selepas hantar ayah ke KLIA,it's time to fetch Mak Ngah plak ke TBS...Mak Ngah nak ke Singapore...berjimba-jimba ke USS...


Rizqullah tak pergi ke USS???Rizqullah dah sampai sana dah last year Januari...dan insyaallah,kalau ada rezeki lagi...akan sampai ke sana lagi nanti...sesambil jalan2 di Singapore...boleh jumpa all sedara mara di sana...Insyaallah...


Okaylah...macam biasa,some selected picas tuk tatapan Rizqullah...
Inilah dia kehidupan kamu anak mama sayang...dikelilingi insan2 yang menyayangi kamu unconditionally...

Dayang2 yang selalu bersama Rizqullah...
Kalau tak kiss dak kecik sorang ni sehari tak sah kaaaann...
Macam dah angau je korang 3 kannn...
Terima kasih sayang anak kakak yer adik2 ku semua...

Mama...kedai rotilah....
Hahahaha...itulah yang Rizqullah cakap...
Kedai bakery jadi kedai roti sbb dia nampak roti dalam kedai tu...
Jadilah...atleast Rizqullah tahu itu adalah kedai...

While Mak Ngah beli some buah tangan untuk kawan dia...
Dan jugak bekalan atas bas...
Rizqullah is camwhoring with dayang2 kesayangan dia....

Dan selepas antar Mak Ngah di TBS...kami semua memanjangkan langkah kaki ke The Curve Kota Damansara...huhuhuhu...rumah dekat2 je,jadi sinilah je tempat kami selalu lepas...


Dan macam yang mama janjikan pada Rizqullah...it's time for Yukids Island...
Tak mo cakap banyak sangat...layankan some picas Rizqullah enjoying him self kat Yukids Island... 

Happy anak teruna sorang ni dapat main and lari sana sini...


Habis semua game Rizqullah explore...
Tempat kanak2 atas 6 tahun pun dia redah jugak...
Mama yang naik risau tengok dia di kalangan budak2 besar tu...



Wajah kepuasan dapat main-main kat sini...
Alhamdulillah...dapat mama tunaikan janji mama pada Rizqullah...


Ini adalah antara selected picas of Rizqullah and mama's activity while ayah di boarding on ship...ini baru permulaan kami...ada lagi 6 bulan untuk kami harungi bersama berdua ketika itu...dan kini,pejam celik,pejam celik...ada lebih kurang sebulan je lagi untuk ayah kembali semula besama kami...dan dengan ini pun selama hampir enam bulan jugaklah banyak entry2 tertunggak yang mama tak publish lagi kat sini buat tatapan Rizqullah kelak...


Nak kata mood berblog tak ada,tak ada jugaklah...cuma masa tidak berapa mengizinkan untuk mama selalu berada di hadapan notebook ni...having a good and real life lagi bagus dari saban hari mengadap blog dan FB...


Okaylah,cukup dulu entry kali ini...till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day ya semua...


**Jauhkanlah diri dari mencari musuh,tapi dekatkanlah diri untuk mencari kawan dan keredhaan dalam hidup..**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics