May 30, 2012

Korean Drama Fever : Miss Ajumma

Aigoooooo...sekarang ni mama kena demam korean dramalah...
Serius membuak-buak semangat tau tengok cerita miss ajumma kat channel 393@One HD...
Sampaikan dengan Uci sekali pun join korum mama tengok citer ni...

Dari Rooftop Prince ke Miss Ajumma...
Memang tak layan dah channel lain dah memalam hari ni...
Miss Ajumma ni yang buat mama suka cerita ini adalah tentang kebangkitan seorang wanita yang telah dikecewakan seorang lelaki yang bergelar suami...
Suami dia menceraikan dia hanya kerana seorang wanita cantik yang mana wanita cantik tersebut mempunya agenda sendiri dalam kehidupan dia dan anak luar nikah dia...
Pastu tak habis-habis nak rosakkan hidup dia...
Dah lah suami di rampas,perempuan jahat tersebut tak habis2 merosakkan hidup dia...
(Hmmm...kalau lah mama Rizqullah kat tempat dia@Geum Hwa,mama pun akan buat yang sama...live for my own life and tak kacau orang,past is past...)

Alahaiiii...mama malas nak story panjang lebar...
Jom baca sinopsis yang mama amik dari Mr Google ni...




************************************
Sumber dari --> http://asianwiki.com/Miss_Ajumma
Kang Geum-Hwa (Oh Hyeon-Kyeong) had to quit her job after getting married. She never complained. Geum-Hwa is proud of taking care of her family which includes her husband Ko Kyung-Se (Kwon Oh-Jung) and daughter Dan-Bi. Geum-Hwa tries her best to make a happy home. She trusts her husband completely, but one day learns that her husband is having an affair. Geum-Hwa divorces her husband. She then goes through a very difficult period and experiences misery. Geum-Hwa then decides to give herself a makeover. She looks beautiful and refined from the outside, but inside she is tough. Geum-Hwa then faces the world and even when she falls down, she'll stand up for her daughter.
Ko Kyung-Se is the president of advertising company "Sweet Rain". He takes care of himself and is in good shape. He tries to keep his outward appearance young. After his divorce with Geum-Hwa, he marries Wang Se-Mi (Jung Si-A). Nevertheless, Kyung-Se realizes how important Geum-Hwa was to him & starts to better understand her. Carrying a lot of regret, Kyung-See then wants to take Geum-Hwa back.
Wang Se-Mi is a beautiful advertising planner. She believes she can make a warm family with Kyung-Se. Through many ups and downs, Se-Mi finally gets married to Kyung-Se. Se-Mi believes she'll able to become a wise wife, but as time goes by her situation takes a turn for the worse. Kyung-Se contacts his ex-wife. Kyung-Se makes the excuse that it's because of their child. At first, Se-Mi isn't worried about Geum-Hwa because she isn't attractive, but later finds out that Geum-Hwa has turned herself into a beautiful woman. Se-Mi feels threatened by Geum-Hwa and doesn't want to lose her love.

*********************************************************
Satu cerita yang actually menggambarkan masalah masyarakat zaman sekarang,benda ni bukan berlaku di Korea je yerrr..kat mana2 pun berlaku benda ni...kat Malaysia pun terjadi benda ni...kisah wanita yang diduakan oleh lelaki yang bergelar suami...


Okaylah...hari ni entry review Miss Ajumma je...siapa yang rasa cam nak tiupan semangat bolehlah tengok cerita ni...apapun,untuk mama...mama jadikan cerita ini satu iktibar dan pengajaran dalam hidup...yuppp,hidup tak selalunya indah dan kita tak tahu apa cabaran dan dugaan yang akan menjelma...jadi,kadang2 kita perlukan tiupan semangat untuk terus bangkit dan bernafas...


Dah cukup dulu entry kali ni...nak tengok video ni online memang tak derlah...mama pun penat cari dalam EPDrama tapi yang jumpa hanyalah Rooftop Prince je...Miss Ajumma tak ada lagi...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


**Malam ni sambung lagi tengok Miss Ajumma...hehehe..sampai record kat Astro Byond PVR sbb nak tengok time wiken...kadang2 malam2 dah ngantuk nak mengadap cerita ni...so,kita record dulu tengok hari lain...**

2 comments:

Syukri Mohtar said...

tak sanggup tengok drama ni sebab byk episode.tapi nice jugak..
Rooftop prince the best..hehe.

Irfa said...

hai..singgah masa gugel apa ending drama miss ajumma ni.saya pun sama.kalau ngantuk sgt pun siap kunci alarm nak bangun kul 10 layan citer ni..geram sgt ngan sae mi.harap2 geum hwa tak berbaik semula ngan kyung se.hehe

 
Real Time Web Analytics