May 10, 2012

Makan Malam di Bumbu Desa...

Time ayah ada is time to try all kind of food...memang 3 bulan yang ada itu occupied sepenuhnya untuk masa bersama sekeluarga...Biarlah orang nak cakap apapun,tapi ke mana sahaja kalau mama tak kerja...memang kami sentiasa bersama...

Macam ayah cakap...this is the only time dia ada untuk kami...
Selebihnya masa ayah banyak di atas kapal sana...
Walaupun ayah kata gaji leh tahan....tapi nak menahan kerinduan pada anak dan isteri yang paling mencabar...lagi2 bila mama cerita kat ayah perkembangan terbaru Rizqullah...mesti ayah sedih je rasa atas kapal coz tak dapat tengok dengan mata sendiri semua achievement baru Rizqullah...begitu jugak ayah tak dapat bersama mama tiap kali mama gi check-up ketika anak2 dalam womb mama...semuanya mama kena lakukan sendiri...antara dugaan jadi isteri seaferer...siapa kata indah??apapun,tepuk dada tanya diri...okay...


Okay...x mo recap sangat kisah2 yang bakal buat mama sedih mengenangkan ayah terpaksa berjauhan dengan kami demi mencari rezeki yang halal di tengah lautan sana...


Tak mo cakap banyaklah...jom tengok apa lagi yang kami sekeluarga buat di Mid Valley dalam sesi jalan2 cari pasal kami sekeluarga...


Last day spending time together....
**Esok harinya ayah dah kena naik flight ke Bintulu...panggilan rezeki dah memanggil..**

Bumbu desa...
Tempat kami mencuba makanan baru...
Selalu lalu je tengok orang makan...
Kedai ni selalu penuh,lagi2 masa bulan puasa...

Tak ingat apa nama lauk ni dah...
Tapi not bad...PEDASSSS...
Mama plak memang tak tahan pedas...
Gelak2 waiter kat situ tengok mama nangis makan pedas...

Sotong ni pun sedap jugak...

Dah habis makan@re-charge...kita sambung jalan2 lagi....

Tengah jenjalan tu lalulah kat tempat exhibition...tengok ada Jusco Sale and Camera Fair...apa lagi...ayah pun senyum lebar je ajak mama gi tengok lens....mama pun senyum lebar gak...nampak ada Jusco Sale kat sebelahnya...hehehehe.....

Ayah tengah test lens...
Tapi ini seme tuk camera Nikon & Canon je...

Haaa...skodeng siapa tu sayang???
Amoi seksi yerrr....

Rizqullah yang enjoy jenjalan bila ayah ada...
Ayah tak der kita dok umah diam2...

Dah habis pusing2 kat bahagian camera...
Kita pusing2 plak kat Jusco JCard Bargain...

Okay...dah cukup kisah makan2...jalan2...shopping2...alhamdulillah diberikan kenikmatan untuk melakukan semua ini disamping insan2 yang amat saya sayangi...jom kita balik packing bag ayah pulak...


Next entry...entry nangis plak...sbb Rizqullah tolong ayah packing bag dengan senyuman lebar...mama je kot yang mencuka...sedih sbb 6 bulan terpisah demi mencari rezeki di tengah lautan sana...




Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!


**Pssssttt...harini Rizqullah sakit mata...huhuhuhu...mama pun dah start pedih and gatal2 kat mata...tadi bawak Rizqullah gi klinik amik ubat ngan mama pun sama...sekarang ni balik nursery je..mcm penyakit Rizqullah tapau bawak balik...huhuhuhu...**



4 comments:

Marsha~ said...

dah lama teringin nak makan sini... bestnyeeeeeee

Muttallif said...

Makanan yang tertayang kat atas, semuanya menimbulkan rasa lapar yang teramat sangat :)

Badrina Ibtisam said...

Bestnya... :)

Cik tikah said...

aarghhh!! sedapnya. tgok entry ni masa perut x isi pape lagi. alahai

 
Real Time Web Analytics