May 19, 2012

Mengisi hari tanpa-mu disisi kami...

Dear,ayah....
It's been 6 days dah ayah was far,far away from us...
(As at now dah 5 bulan plus dah Rizqullah and mama terpisah dari ayah..)

Alhamdulillah...Rizqullah was doing fine and tak derlah plak meragam cari ayah dia...
Syukur dikurniakan anak yang cukup tabah dan cekal mengharungi hari2 dia tanpa insan yang bergelar ayah di sisi selalu...
Mama percaya Rizqullah akan membesar menjadi anak yang tabah dan cekal...

Dan since ayah was not here...sekarang ni Rizqullah kena layan tengok CD Barney or UpinIpin sorang2...kalau dulu mesti dok melepek sama dengan ayah...macam ayah cakap,dah naik hafal dah cerita UpinIpin ni...setiap baris ayat pun ayah dah tahu apa dia nak cakap...semua kerana selalu melayan Rizqullah tengok citer2 tu semua...

Dan inilah activity Rizqullah di malam hari minggu tatkala ayah dah tiada di sisi kami lagi....

Layan UpinIpin sorang diri...
Tetap enjoy tengok UpinIpin walaupun dah berpuluh kali tengok...
Kiddos...apapun,they look the world in the bright side..

Minum susu makan tanpa ayah yang layan...
(mamalah yang layan kaaannn...)

Itu kerja Rizqullah hari2 di kala malam hari tatkala ayah tak der...
Meanwhile mama plak...Layan 'Ombak Rindu'...
Haiiiiihhh....mengebu-gebu rindu kat orang laut saya tau pas tengok cerita ini...
Tapi apapun,hati kena strong...
Sebab ada 6 bulan nak dilalui...
Tak mo cengeng2...

Ini antara aktiviti kami di malam minggu....serius membosankan coz mama tak rajin nak jalan2 berdua with Rizqullah...dengan macam2 kes jenayah ragut dan rompak yang berleluasa...buat mama jadi fobia and berjaga-jaga...serious,it was very dangerous sekarang ni kalau nak berjalan ke mana-mana tanpa lelaki di sisi....


Kalau dulu x der anak mama tak kisah sangat...mama kalau boleh x mo Rizqullah berhadapan dengan benda2 bahaya camtu...mama kalau boleh x mo Rizqullah fobia bila dah besar nanti with semua pengalaman tak baik itu...coz kadang2 melihat benda2 itu semua akan menjadikan seseorang itu berdendam...


Apapun,nak selamat baik duduk rumah je...so,sepanjang 6 bulan ni memang mama tak ke mana2 sangat...just pergi kerja and balik kerja...cuma bila datang mood kerajinan tu...jalan2lah ke OU je...itu pun mata dok pandang kiri kanan...tattuuuuuut...


Okay...dah cukup babling tuk kali ini...till my next entry...


Salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!


**Psssttt...ada org bagi bahan2 untk dibuat barbecue...alhamdulillah,sedap jugak...tapi firs time kuar barbecue set yang arwah angku belikan...buuurrppp..dah kenyang...hehehe...nantilah yer mama tepek picas2 yang ada...orang memberi kita merasa...***

1 comments:

Cik tikah said...

tabah betul akak and anak. proud with both of you! :)

 
Real Time Web Analytics