May 12, 2012

Packing time...

**Entry yang sangat lama tertunggak...tuan badan pun dah nak balik dan berkobar-kobar dia nak balik untuk kembali bersama kami...huhuhuhu...rindu dengan En Suami,kadang2 cemburu sangat pada pasangan2 yang jalan2 bersama suami isteri disisi anak2...but what can I do,hanya mendoakan semua pasangan tersebut bahagia dan gembira selalu...dalam hati terdetik rasa,seronoknya mereka...apapun,inilah dia roda-roda kehidupan isteri pelaut...tiada indah mana pun...banyak cabaran dan liku2 terselindung yang terpaksa diharungi seorang diri tatkala En Suami di tengah lautan sana...hanya mereka yang mengalaminya sahaja memahaminya...**


It's been nearly 4 months ayah bersama kami...sepatutnya 3 bulan je cuti ayah,tapi sebab x ada kapal yang boleh ayah naik...the leave was extended until further notice... supposedly last 2 previous weeks ayah dah naik kapal...tapi due to Rizqullah was hospitalized...ayah minta tangguh tuk naik kapal demi bantu mama jaga Rizqullah...Thank you ayah for being with me melalui saat2 tersebut...


Petang 24.12.2012 balik kerja untuk kali terakhir...kami sekeluarga berjalan2 bersama di Mid Valley....pas mama balik kerja,singgah sana tuk hiburkan hati yang dah mula gundah sebab ayah will be on-board tomorrow...balik dari Mid Valley is packing time...macam biasa...ayah memang akan packing di hari terakhir,esok nak naik kapal...malam tu barulah terhegeh-hegeh nak packing bag...ayah cakap tak mo tengok muka mama masam mencuka kalau ayah packing awal2...
**Oh!!so sweet nyer Mr hubby...you always makes me missing you so much...angau tiap2 hari menantikan kepulangan you..**


Okaylah...less babling...jom tengok aktiviti packing bag ayah kami anak beranak...
Mood mama masa tu???don't ask...sangat tensi je rasa...coz for the whole 6 months i'm going to be alone...huhuhuhu...

Anak manja ayah...
Sayang ayah....pasni Rizqullah gonna missed you so much...

Rizqullah happy je tolong ayah buat sepah kat bilik...
Suka dia buat kacau...
Bukan tahu pun...itu adalah hari terakhir dia dengan ayah...
Pasni 6 bulan lagi baru bertentang mata semula....

Memang sepah bilik timeni...
Semua benda ayah bawak keluar...
Mama plak time tu dah mula semput-semput nak emo...

En suami yang akan meninggalkan kami sementara demi mencari rezeki di tengah lautan sana...
**Komen seorang isteri untuk suami dia...
YOU ARE SO SEXY MY HUBBY in that overall...
Dalam hati menangis sebab kena tinggal lama...
Gonna missed all your usik mengusik yang selalu buat I naik angin...
Gonna missed everything my love...
Semoga kita dipanjangkan nyawa untuk bertemu semula nanti...**

Pantang okay tengok ayah dia pakai apa...
Dia pun nak jugak...

Kalau dah anak engineer tu...
Semua pun dia sibuk nak cuba...
Like father like son...

Happy dapat pakai overall ayah...
Walaupun besar...tapi senyum lebar dapat pakai...
Dah besar nanti ayah nak tempahkan satu untuk anak2 dia...

En Suami in the official uniform...

Dia pun nak jugaaaaakkk...

Dah habis kemas...kita layan lumba kete kat Ipad...
Cambiasa...Rizqullah duduk kat riba ayah while ayah main game...
Tengoklah wajah Rizqullah yang terpegun kejap...


Ini antara memori ketika hari2 terakhir sebelum ayah meninggalkan kami menyahut panggilan rezeki di tengah lautan sana...apapun,till the last second pun mama cherish semua moment kita sekeluarga...coz,dalam setahun hanya 3 bulan sahaja kita berkumpul sekeluarga...namun semua ini bukan alasan untuk kita menghargai satu sama lain...


Semua ini bukanlah alasan untuk kita sekeluarga tidak saling sayang-menyayangi...
Semua inilah yang sebenarnya menguatkan lagi ikatan kekeluargaan kita...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...


Mama nak gi masak spaghetti goreng untuk Rizqullah makan malam ni...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!!

1 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

 
Real Time Web Analytics