May 16, 2012

'Rindu' is in the air...

It's started...it's started...
Oh!!! I hate this moment...but what can I do??
This is all the life routine that we had to face it everytime...
Bertemu seketika dan berpisah berbulan-bulan lamanya dah jadi adat dan tradisi dalam keluarga unik seperti kami ini...
Dah tentu rakan2 senasib mama semuanya mengalami situasi yang hampir sama dengan mama setiap kali menghantar sang suami ke KLIA ataupun di port...
Walaupun cekal camne pun,disaat melepaskan tangan suami pergi untuk mencari rezeki...
Pasti ada jugak setitis dua air mata bergenang...namun,depan anak terpaksa jugaklah menahan kesedihan di hati yang tak dapat digambarkan dengan kata2...

It's hard to let him go...tapi terpaksa jua demi mencari rezeki yang halal...
Yang penting bagi mama ialah ayah ikhlas dan jujur dalam mencari rezeki untuk kami sekeluarga...satu je perkara yang mama selalu tekankan pada ayah...biarlah rezeki kita tak banyak dan mewah,tapi biarlah ia datang dari tempat yang halal dan berkat...coz ayah will be feeding us with those 'rezeki'...


Tak suka sanagt tiap kali nampak ayat perlepasan tu...

Kasih seorang ayah pada anaknya...
Anak yang ditinggalkan selama 6 bulan lamanya...
Ciuman terakhir dari ayah untuk anak kesayangan....

Pas antar ayah...kami pun gerak balik...luckily sempat jugak kami kejar flight ayah...betul2 lagi 30 min sebelum waktu penerbangan...fuuuuuuhh..lega tapi tak sempat nak betul2 sedih...coz mama dok kalut takut ayah missed flight...

Dan ini adalah aktiviti malam Rizqullah....having a night chat with ayah...

Tak habis2 dia tanya..."Ayah!!ayah kat mana??"

Ayah...ayah....
Ayah kat mana...

Tak puas call...
Kita video calllah...
Rizqullah sibuk nak tengok wajah ayah....
Pelik dia ayah dia kat tempat lain....

Senang hati dapat tengok wajah ayah yer sayang...

Itu diaa......senyum gelak2 layan ayah cakap yerr...

Wajah ayah yang akan dirindui oleh Rizqullah....

Tak puas kat tepon...
Kita sambung plak kat PC...
Sampai Rizqullah nak tidolah dok layan tengok Rizqullah melompat-lompat atas katil sambil nyanyi entah hapa2...

Inilah dia kasih anak dan ayah...
Aduhaii....ini baru sehari...
Belum lagi berbulan-bulan lamanya...


Apapun...now it's nearly 6 months ayah sailing in the open sea sana...alhamdulillah,Rizqullah tak adalah meragam sangat,syukur dikurniakan anak yang memahami mama dia tinggal sorang tuk jaga dia....tinggal lagi lebih kurang sebulan lebih je lagi then we will be together again...


Kepulangan ayah kali ini banyak benda yang perlu diselesaikan...antaranya adalah hal2 rumah...nak tukar nama tuk letrik dan air...angkat barang2 dari rumah KJ and Shah Alam...setting up our new homes...dan macam2 lagilah...


Belum lagi masuk bab holiday planning yang mama dah siap2 beli last few months...awal2 beli supaya dapat jimat budget...apapun,mama sure sangat...percutian kali ni Rizqullah will be enjoying it so much since it's one of his favourite things to do...


Okaylah...tak mo cakap banyak2....apapun,hope every and each of our plan berjalan lancarlah hendaknya..semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt...


Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!


**Huhuhuhu....butterfly was in my stomach...tak tahu kenapa,mama rasa macam susahnya nak berpisah dengan adik2 dan Uci@Mamaku...after nearly 30 year being together...akhirnya I've bought a home with my husband...first time nak duduk berjauhan dari mama dan adik2...dah biasa hidup meriah dengan gelak ketawa,suddenly I've to be alone lepas ni...hanya Allah swt je yang tau what's in my mind...eventhough my MIL and sedara mara are all nearby je..tapi itulah,benda yang dah jadi kebiasaan akan berubah...It's hard,but I need to do it...I know dorang pun risau,tapi insyaallah I'm sure semuanya akan selamat...ameen...**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics