May 14, 2012

Till the last drop...

24.12.2011...
It's nenek birthday and also ayah boarding day....
So ini adalah hari yang membawa cerita gembira dan sedih...
I'm sure nenek pun sedih sama tengok kami anak beranak tak banyak berbicara...
Mama dan ayah hanya banyak berdiam dan saling berpegang tangan menikmati jam-jam terakhir bersama...hanya tinggal 2 jam je lagi sebelum ayah perlu ke KLIA menaiki flight ke Bintulu...


Tapi apapun...as usual,till the last drop kami sekeluarga akan bersama...mama plak dah masuk mode Emo pagi tu...serius,pantang tegur je tentang pemergian ayah...gugur jatuh air mata ini...yezzzaaaa...sekeras-keras dan sekental mana pun hati mama ni dan selaser mana pun mulut dan jari mama Rizqullah ini...tetap ada taman yang berbunga...tetap ada sekelumit rasa sedih dan tawaduk di hati...


Okaylah...tak perlulah mama cakap banyak...since ini adalah aktiviti terakhir kami bersama...di samping dengan mereka yang kami sayang....let's picture tell and show everything....

Sempat jugaklah we drop by ke Taman Tasik Shah Alam to celebrate Nenek's Birthday celebration dengan LD group nenek...


Tak mo cakap banyak...tengok jelah picas2 yang ada....


The teacher are Rizqullah Nenek...
Puan Siti Norina@Reen...
Semua pakai tema biru pink...
Sweet je...mama's fav colour....

Onyang pun ada sama nak celebrate birthday nenek...
Since this day is ayah last day kat darat...
We took this opportunity to meet semua sanak saudara di sini buat kali terakhir sebelum ayah belayar semula...

Rizqullah pun nak join samalah nenek....

Man are busy setting up the table...
Ada macam2 food yang ada...

Meanwhile waiting for the venue and table to be set and nenek habis LD...
Kita bergambar sekeluarga dulu...

Picture taken right 1 hour before ayah kena naik flight...
**Please don't ask..berapa minit mama drive from Shah Alam to KLIA just to make sure ayah tak terlepas flight...**

Us with Onyang Rizqullah..
Believe or not...there are 80's plus year old and still sihat...
Alhamdulillah...suka tengok pasangan romantik ini...
Ke mana sahaja mereka sentiasa bersama....

Okay...makanan dah hidang...
Clock is ticking so fast...
We only have another 50 min je...sebelum ayah terlepas flight...
Apapun,enjoy and cheris every moment yang ada...

Antara makanan yang ada...
Pagi2 ada satay tuuuuu...
Walllah...mama masa tu dah tak lalu nak makan...
Sebab dok pikir takut ayah terlepas flight...
Huhuhuhu.....

Rizqullah with Pak Ngah and ayah..

Us with the best woman in our life...
Thank you ibu and Mak Lang for raising up such a wonderful man who became my husband...
Oh!!!to Mak Ngah@U.S also...thank you for raising up him wonderfully...
I'm so thank full to have him as my husband...

Okay...ini adalah aktiviti terakhir kami sekeluarga sebelum mama berdezup drive ke KLIA...alhamdulillah...dalam 30 min we arrived KLIA safely and ayah sempat kejar flight...ayah siap cakap,Oooooo...baru I tahu bini i ni mmg kaki rempit yerrr....


Hehehehe...well sometimes kita kena hide certain thing jugakkan...tak semua pun kita boleh share...so,kalau u rasa wife you ni banyak misteri...memang pun...I have a lot of my own secrets and peopler secret...apapun,biarlah kita amanah dalam menjaga semuanya...


Dah..cukup entry kali ni...till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!


**Pssssttt...geram dengan seseorang yang bongkak...walaupun ditegur cara baik,namun dia tetap melatah mengatakan orang dengki dengan dia...apapun,mama doakan agar Allah swt memberikan dia hidayah dan semoga dia sedar akan segala kesilapan dia...hidup kita ini tak lama,nak cari musuh pun buat apa...bila ramai musuh,ramailah yang mendoakan benda tak baik untuk kita.Oleh itu,jauhkanlah bermusuh dan terima je teguran dengan cara yang baik..tak rugi apapun.Hidup kita pun lebih bahagia dan bermakna...Life is so short,therefore cherish every moment we had in life..tak tahu esok lusa siapa yang ada di sisi kita mendoakan kita dan membantu kita...**

2 comments:

ain dzaya said...

nenek pun..cergas lagi..bagus2! kimslm kat nenek ye sis..:)

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
Tetaplah semangat memulai hal baru !
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

 
Real Time Web Analytics