May 23, 2012

Wahai hati...TABAHLAH!!!!

It's 23.05.2012 today...infact lagi sebulan je lagi ni...
Ayah will be with us tak lama lagi je nih...


Tapi entah kenapa this lately mama was ini bad mood...
Hmmmm...nak kata ada masalah negara tak jugak...
Okay je ngan ayah...alhamdulillah...syukur sejak usia perkahwinan nak masuk 4 tahun ni...
Dan jugak percintaan dah masuk 5 tahun ni...
Kami dah jarang gaduh...dah banyak ada persefahaman...
Kadang2 dengan pandangan pun dah tahu apa yang En Suami nak dan signalkan...

Alhamdulillah...seperfahaman kami makin baik dan makin mudah untuk berbicara tanpa mengeluarkan kata2...
Tapi kadang2 sangat rindu jugak nak gaduh2 ngan en suami...
Kengkadang tu mama saja gak trigger punca gaduh...
Tapi cam biasa,ayah mesti bo-layan je...
Dia leh kata,u ni bising hari ni...esok dah senyap sunyi...malas i nak gaduh dengan u...x yah susah2 sayang nak cari gaduh dengan I...
 **Pasrah**


Tapi terus terang mama cakapkan sangat rindu dengan En Suami yang jauh dilautan sana...
Walaupun seminggu lebih ni ada je line tepon tuk kami bermadu asmara di talian telefon...
Hahaha...ayat tak menahan...bluweeekssss..
Tapi tetap rindu...


Haaaaiiihh...pasal pikir nak raya je kat umah baru terpaksalah mama bersabar dan menabahkan hati...kalau x sebab nak pindah rumah baru ni...mau dah mama suh ayah turun kapal je pas trip yang ini...coz ayah cakap dah ada reliever dia...huhuhuhu...
Kalau ikut hati mmg nak cepat je kan semuanya...

Tapi itulah...setiap yang berlaku itu ada ketentuan dia...ayah cakap jangan caya sangatlah kalau opis cakap dah ada reliever...bukan leh caya sangat pun orang manning kat company M ni...selalu je cakap dah ada reliever...tapi nan hado...(oh!!!kalau korang rasa x jumpa reliever gak,ah kak x kisah...akan ku gunakan kuasa veto yang ada...hehehehe...kuasa bebelan di telefon...sampai melelehlah taik telinga korang dengar mama Rizqullah membebel..habis semua etika kerja mama jadikan hujah...hahaha...alang2 tu korang jadi tempat ah kak melepaskan tensionlah kaaaaannn...)


Apapun,praying that ayah will be back in the middle of June nih...by the time being kunci rumah pun dah dapat...so leh sama2 start deko2 bersama...
**So excited...ermmm,tak jugak sebenarnya...more tu rasa...alahai,nak kena pindah ke???mode mengeluh...**


Okaylah...membebel panjang plak...ingat nak taip sepatah dua kata je...



Dan sebelum tutup entry ini...


Latest pic dari anak kesayangan saya...




Peace...Peace kacang pis katanya...


Next week cuti sekolah,ada Gathering Geng Kapal di Lost World of Tambun,sayangnya mama tak leh nak join sama...apapun,hope semua having fun di sana...heard that the is so much fun and activity planned for all the seaferer family,kalau ada wartawan yang nak tahu lebih dekat camne keluarga seaferer in mengisi masa mereka ketika sang suami di tengah lautan sana....maybe anda leh join sama...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

1 comments:

NinaAz said...

Salam kenal.. nina singgah and follow

 
Real Time Web Analytics