June 19, 2012

He already at home!!!

Alhamdulillah....penantian hampir 6 bulan berakhir hari ini...
Semalam mama kerja cam biasa di belah pagi,suddenly banyak plak kerja nak kena settlekan this few daysssssss...

Haiyyoooo....dah lah on Sunday was on call the one whole day dari pagi buta sampai malam...(sila bayangkan how hactic my life,syok dapat marah orang,perli orang on the phone...taulah korang nak cuti,tapi kalau buat kerja proper,tak derlah aku dok marah korang kaaaannn....)
Apapun no regret coz this is my life...
Sekurang-kurangnya busy and lupa sikit kecuakkan suami nak balik semalam...
Seriuosly banyak benda tak settle last Sunday due to the problem on Sunday morning...haiiihh... 
Alhamdulillah petang semalam kami telah bertemu mata kembali setelah hampir 6 bulan tak tengok muka memasing...

Ahhaaaaaiii...syoknya suami balik,ada driver pepagi leh antar gi opis,pastu teman breakfast sesama...shopping sesama...holiday sesama...alhamdulillah...syukur akhirnya berakhir sebuah penantian ini...
**wink...wink...**

Tapi yang paling,paling,paling mama nak tengok ialah reaksi Rizqullah...
Sikit pun mama tak der cakap kat dia yang ayah will be back yesterday...
Infact to make it real and seem like nothing special will be happened  yesterday...
Rizqullah dihantar ke Taska as usual and Mak Ngah will pick up as usual...
Muahahaha...so,mmg dia tak akan curiga apa...
Balik2 nanti yang akan menyambut dia dimuka pintu nanti adalah ayah dia...
Pertemuan anak dan ayah setelah hampir 6 bulan terpisah...
(Terharu semalam tgk pertemuan dua beranak...ayah yang sambut Rizqullah depan muka pintu masa dia balik dari taska...atfirst dia tercengang,but then he just hug his father and din let it go...)

Haadooiii...sah-sah mama nangis berjurai air mata lah kaaaaannn...
Tengok kasih sayang antara anak dan ayah dia...

The happy little boy...
By seeing his smiling you just lighten up my life..
Just seeing my lovely husband also had bring a meaningful life for me..

Apapun...insyaallah nanti mama share kisah pertemuan dan berkumpulnya kami semula sebagai sebuah keluarga...currently Rizqullah is so bonded with ayah,just few minutes je dia diam...lepas tu penat dah ayah melayan dia cakap...

Apapun,having husband back in our life sangat mengujakan...kebetulan plak mama cuti hari ni...most activity kami lakukan berdua...meeting with lawyer and visiting atuk at HUKM today...selagi En Suami di sisi,selagi itulah saya bersemangat mengharuning hari saya yang penuh keindahan cinta...

Sempat jugaklah berbincang dengan En Suami tentang masalah dalam komuniti geng kapal...selalu ingatkan dia tentang orang ke-3 dalam kehidupan berumah tangga...alih2 kita plak yang kena...adoiiii,dia plak leh tempelak kita cakap..."Entah2 you yang ada skandal kat opis..."..erkkkksss,apahal!!!!???...ini saja nak cari gaduh namanya...tak derlah sampai skandal kannn..cuma ramai kawan lelaki yang selalu membantu bila saya perlukan bantuan...yang penting niat dalam hati tu...

Okaylah...next entry will share the joy we had yesterday when Mr hubby were back with us...insyaallah...

Till my next entry,salam sayang buat semua!!!

Have a nice day!!

2 comments:

PurpLe LoVeR said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh seronoknya bila suami pulang

seronoknya rizkullahhhhhh

Mama Rizqullah said...

Gee,

Paling seronok anaklah kaaann..bagi kita ni lega sikitlah,leh bernafas kann..

Leh minta cuti jaga anak 2-3 hari...ehehehe...

 
Real Time Web Analytics