June 13, 2012

His coming home....

Alhamdulillah...nothing much I can say...

June is definitely a good month for me....

1. My birthday.
2. Hubby homecoming from sailing.
3. We are moving into our new castle.

Nothing much I can ask to make me smile and feeling blessed...
Having such a lovely and simple life for me is just enough...
Having such lovely family and friends also giving me a satisfaction...
Syukur,thank you Allah swt for this fantastic life...

Even there is up and down,but I never take everything as -ve vibe...
Always looking forward and forget the bad experience...
Anyway,at least I have a life,I have worked,I owned my own money,I met new people everyday,I worked with all kind of people from Mat Salleh to Malaysian and I feel happy with my life...

Hidup kita ni singkat sebenarnya...therefore try to appreciate each moment you have coz we never know what will be happened in next few seconds...What that I've learn this few weeks is...nothing is more important than family ties...coz mereka yang akan mendoakan kita kelak...

Last Sunday pun mama sempatlah berkumpul dan bertemu dengan sang isteri yang kebanyakkannya senasib dengan mama...suami kami adalah pelaut...terima kasih buat akak2 semua yang bagi semangat pada saya untuk terus berkerjaya...Terima kasih pada kak huda yang banyak bagi kata semangat,betul kata akak...dah ada offer lagi baik kenapa tak grab...kena pentingkan diri...dari pentingkan kesetiaan...tapi itulah,bila kita dah selesa dan seronok satu pasukan,agak sukar sebenarnya kita nak tinggalkan mereka...

Walaupun kadang2 tu ada gak tergigit lidah,tapi biasalah...kerja sepasukan itu yang menjadikan kami lebih kuat dan dapat menghadapi semua dugaan bersama...tak tahu samaada I'll get the same team as I have now nanti ke tidak...mungkin sebab itulah jugak saya masih setia di sini walaupun offer yang datang tu membuatkan gaji saya akan lebih dari En Suami...tapi apa yang saya cari bukanlah gaji yang tinggi,tapi kepuasan bekerja dan jugak keseronokkan bekerja...dan yang paling penting ialah saya boleh balik awal demi anak2 saya...

Okay,just a simple one saja tuk kali ini...bebelan tanpa gambar buat pertama kalinya...

Alhamdulillah,akhirnya En Suami will be back with us next week...lagi beberapa hari je lagi ni...walaupun kerja mama menimbun tapi bila memikirkan En Suami dah nak pulang,resah hati hilang begitu saja...I know,he'll be with me kat opis ni kalau mama kena standby atau apa2 pun...

Till my next bebelan...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!

4 comments:

.cik yaya. said...

beshnyeee suami akak nak balik dahh.huhuhu..

PurpLe LoVeR said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh sonoknya dah nak balik
pasti hati berbunga bunga kan

suami gee baru je berlayar 4 hari yg lalu...

hmmmmm tak pasti dapat raya bersama atau tidak....tahun lepas tak dapat raya bersama

alahaiiii sedihnyaaa

Cik tikah said...

bestnyaaaa suami nak balik..

toko baju muslim murah said...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

 
Real Time Web Analytics