June 6, 2012

Insyaallah,lagi 2 minggu je lagi...

Insyaallah...dua minggu je lagi tinggal...
Selepas ini kami akan bertiga kembali...
Dalam sedar tak sedar dah hampir 6 bulan rupanya ayah meninggalkan kami berdua...
Dalam 6 bulan ini jugaklah berlaku banyak benda yang berlaku yang membuatkan mama berfikir jauh sikit...kadang2 benda yang berlaku itu untuk buat kita menjadi lebih matang dan berfikir sejenak apa yang kita cari dalam kehidupan kita...

Huhuhu...itu dia sudah masuk mode membebel plak lah kaaannn...
Apapun,kita kena ada goal dalam hidup...
Kena ada apa yang kita nak achieve dalam hidup kita...
Sama ada kita nak berjaya dalam kerjaya mahupun kita nak punya keluarga bahagia...
Tapi ingat tak semua ini boleh datang selari,tak semua yang kita nak kita boleh dapat...
Salah satunya kena korbankan jugak...
Apapun,kena cubalah jadi yang terbaik dan achieve goal yang kita nak tu...
Cuba mencari sedikit keseimbangan dalam segalanya...
Yang mana memang susah untuk melakukannya...tapi kalau ada semangat yang cekal dan bijak mengatur segalanya...mungkin semua goal tu boleh jadi kenyataan...

Okaylah..since less 2 weeks je lagi ni kami ayah akan bersama kami semula...
mama kena cargas weeeh update entry tertunggak 6 bulan tu kat sini...

Few planned dalam kepala mama dah sediakan...
Antaranya mama nak heret ayah gi new shopping mall@Paradigm Mall kat Kelana Jaya...
Hope by next week dah bukak lah wayang kat situ...leh mode dalam bercouple gitu nanti...while Rizqullah kat Playskool...jalan2 berdua je,missed those moment...sejak ada anak ni dah jarang plak kami keluar berdua...selalu bertigaan je...

Selain itu cam biasalah,plan mama jalan2 holiday sefamily dan jugak beli barang2 kelengkapan rumah baru kami nanti...harap cuti ayah kali ini dapatlah kita sekeluarga banyak spend masa bersama...mama congak dan kira rupanya setahun kita hanya bertemu selama 3 bulan je...selebihnya masa ayah di atas kapal sana....

Dan perasaan kami di sini...

Bilalah ayah nak balik ni...
Hmmmmmmmmmmm.....
Cepatlah masa berlalu...Rizqullah dah boring ni ayah...
Dah lama tak der geng gusti Rizqullah....


Camnilah perasaan kami yang menanti saban hari menanti kepulangan yang tersayang...
Cabaran yang datang???banyak sangat...
Jangan ditanya camne mama hadapi semua ini...
Apapun,selalu amalkan sikit sikap tak amik port atau tak amik tahu atau tak busybody atau tidak terlalu memikir...
Itulah yang mama amalkan tatkala ayah jauh dari kami...
Serius kadang2 mama terpaksa amalkan sikit itu sbb kalau asyik amik hati or memikirkan sangat...sendiri sakit kepala nanti and tension tak tentu...

Okaylah...cukup dulu entry babling yang entah hape tuk hari ni...serius semangat nak berblogging memang tinggi,tapi vitamin M sangat banyak dalam sendi badan ni...lagi syok memalam layan citer 'Miss Ajumma' kat One HD@Channel 393...

Psssssstt...ramai betul yang mencari tentang sinopsis Miss Ajumma kannn....kalau mama rajin nanti mama buat daily sinopsis,macam malam ni apa akan jadi dalam episode malam ni...tapi itu esok2lah yerrr...


Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics