June 21, 2012

Me??Birthday???

Alhamdulillah...Khamis minggu lepas usia mama dah pun menginjak ke 3 series...
Ya Allah....dah lebih suku abad pun berada dan menumpang di dunia kepunyaan Allah swt ini...
Buat ke sekian kalinya mama menyambut hari lahir tanpa suami di sisi...
Kalau dia ada ni...pasti seronok menyambut hari lahir mama...

Dah tentu mama akan bercuti dan kami akan dating dari pagi hingga petang...
Menyambut hari lahir hanya berdua...tengok wayang,main bowling or any activity lasak lain...hmmm,kali ni dan tahun ni rasa cam nak buat bungee jumping je bersama En Suami...nak buat semua ni before mengandung 2nd one...tak pun ingat nak buat Paragliding bersama...sorrylah,mama Rizqullah ni mmg nampak lembut but actually I like those activity lasak...SPA??for me...so-so...preferable to do activity yang mencabar diri...


Apapun,ini semua plan je...samaada boleh dibuat atau KIV dulu...ada rezeki adalah nanti...opssss,dah tercerita plak plan nak berjimba-jimba...apapun,lebih baik kita plan to cherish every moment yang ada sebaik mungkin bersama insan yang kita cintai...always looking forward to spend time with the loves one...


Okaylah...x mo cakap banyak..apapun,on last 14th June 2012...usia mama dah menginjak ke 30 tahun...alhamdulillah dan syukur masih diberi kesempatan untuk terus bernafas di dunia fana ini...kali ini bulan Jun sangat bermakna buat mama...

Dan terima kasih buat family tersayang yang celebrate birthday mama bersama...


This is surprise bundle birthday + anniversary celebration yang adik2 mama buat on last 10th June 2012 di Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan,Port Klang....


**Thank you my dear sister for this lovely and simple celebration...** 

Kami berkongsi bersama kegembiraan...
Kebetulan jugak mama berkongsi tarikh lahir yang sama dengan adik bongsu mama...
Till now I still remember NO BODY remember its my birthday masa dia lahir time tu...
Luckily mama ada makcik yang sayangkan mama,she's the one who bought cake and celebrate it with me,masa tu...thank you Allah swt for this lovely life...

The cake that we share together since HE was born...
Apapun,I feel unique to celebrate birthday dengan adik yang perbezaan umur kami adalah 12 tahun...

Ini budak semua orang punya birthday pun dia enterframe...
Bila orang sing the birthday song...
Dia yang tersengeh2 lebih macam kerang busuk...
Hadddeeeeiii...Rizqullah...bikin gelak je...perasaan lebih...

Pak su Rais yang share birthday dengan mama...
Congrats buat adikku yang berjaya dengan permohonan ke Universiti...
Semoga dikau terus berjaya dalam apa jua yang dikau lakukan...
Jangan asyik sibuk nak cari girlfriend je...tak der pekdah pun bercinta muda2...
Buang masa dan wang ringgit je...
Oppssss...terlebey sudah...

Inilah antara sedikit coretan yang berlaku just few days before hari lahir mama dan jugak kepulangan sebelum kepulangan suami tercinta....yup,saya percaya Allah swt dah susun segalanya yang terbaik buat umatnya...syukur sangat punya keluarga yang sangat supportive ini....tatkala mood saya mula down,adik2 mula buat suprise dan jugak plan untuk menggembirakan hati...terima kasih adik2ku semua...


Happy anniversary buat mama dan abah...
Kan best kalau abah ada lagi...mesti sambutan kita lagi meriahkaaaaannn....
Apapun,kakak sangat kagum dengan percintaan mama dan abah...
Mama masih setia dan mencintai arwah abah walaupun abah dah 3 tahun meninggalkan kami semua...semoga kasih sayang dan cinta kakak pada suami pun sama cam mama....hingga nafas terakhir sahaja yang dapat memisahkan kami...

Okaylah,cukup dulu entry hari ini...till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

2 comments:

Cik tikah said...

yummynya kek. happy birthday kak :)

PurpLe LoVeR said...

happy belated birthday Mas
semoga ceria selalu...sonoknya celebrate birthday bersama encik suami....saya da 3 tahun kawen tak berkesempatan celebrate birthday dgn
suami...suamiku dilautan sana ...huuuuu tahun ni meupakan tahun ke4 17 ogos nanti pun dijangka akan dilautan sana...huhuhuu

 
Real Time Web Analytics