June 7, 2012

Menghabiskan masa....

Tak der apa sangat yang kami lakukan while ayah was away...
Rizqullah as usual akan menghabiskan masa dia with games in Ipad and playing his truck and car collection,dan before tidur story time with mama from the story book collection yang ada...This lately mama memang akan seimbangkan semua untuk Rizqullah...from book to toys...tapi sekarang dah less toys and more to books..

Rizqullah pun kalau gi ToyRus jarang sangat nak tantrum minta toys kat mama...syukur di situ,selamat ka-ching,ka-ching mama dan ayah...heeeeeee...
TQ anakku kerana memahami dan tidak terlalu meminta-minta...

Dan buat tatapan ayah yang sekian lama merindui buah hati kesayangan dia ini...
Inilah dia Rizqullah anak yang disayangi...anak yang tabah menemankan mama dia sepanjang ketiadaan ayah di sisi kami...yups,there is up and down between us...tapi bila mama duduk kat opis especially time lunch...memang akan tersenyum memikirkan those keletah dia kat rumah...sejak terantuk kepala due to salah langkah masa main bola last few days...asyik pok-pek,pok-pek je mulut dia...

The best part is,he know when to comfort mama yang kadang2 down sbb banyak benda...stress kat jalan,kat opis dan hal2 lain lagilah kaaaann....(stress tgk miss ajumma pun ia gak...heeeeeeee....)  ..mama suka bila he just came to me and hug me,sambil cakap "Sayang mama"...serius hilang semua penat lelah and stress kat tempat kerja and jalan raya time siang hari...

Leka dengan Ipad dia...
Dah pandai pilih sendiri what he wanted to watch...
Uci mmg amaze betul dengan Rizqullah...
Uci cakap at 2 years old dah pandai main Ipad sendiri...
Siap tahu kat mana nak turn off sound seme...
Beza dengan budak2 dulu...

Inilah antara activity Rizqullah...
Main truck and cars in the room...
Dan jadi parking alley dah tepi katil tu...
Bersusun je kereta and truck dia seme...

And also he likes to play peek-ka-boo dengan mama...
Terkekeh dia gelak bila mama agah dia....
Ooooh..we had so much fun together...
Alhamdulillah Allah give him to me to accompany me while you are away hubby....


Hmmm...macam mama selalu taip dalam entry2 sebelum ni....memang not so much yang kami berdua buat while ayah is away kali ni...memang banyak terperap kat rumah je...mama pun no mood nak ke mana-mana kali ni...


Okaylah...malas nak taip penutup entry panjang...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!!


**Hmmm...hati sedih sangat sebenarnya,tak tahu kenapa...tapi tahu ada something happened yang akan buat mama rasa benci+meluat dengan seseorang...I trust my instinct,it's never lies to me...apapun,I always thinking +ve...coz I know,I am at the right side...**



2 comments:

aku la... said...

sabarlah wahai mas..semoga Allah sentiasa memberi kekuatan buat mu dalam menghadapi hari2 mendatang..tetapkan dalam hati kau x pernah keseorangan kerana Allah sentiasa bersama..take care! ;)

Mama Rizqullah said...

Goaly,
Terima kasih wahai sahabat...insyallah,aku percaya semua yg berlaku ada hikmahnya...cth kalau hp kita hilang or kete kita kena curi,mungkin dalam tak sengaja kita ada buat dosa yg tak disangka cth ngumpat org ke mengata org ke bawak fitnah ke.Allah swt bagi peringatan kat kita sbb dia kasihkan kita.terpulang pada kita nak lihat camne.

Tapi aku percaya apa yg berlaku dan apa yg aku rasa ini jugak sbb Allah sygkan aku,x mo aku terus hanyut buat dosa kering.Syukur hidayah Allah swt berikan kat aku walaupun mcm2 org anggap aku.Apapun,aku lega dah sekarang ni,macam satu batu besar dah dialihkan dari bahu aku..aku percaya Allah swt bersama org yg benar.

 
Real Time Web Analytics