June 25, 2012

Rizq+Ipad...

Rizqullah dan Ipad???
Jawapannya adalah TAK DAPAT DIPISAHKAN...
Siang hari Rizqullah gi sekolah + day care seharian...
Therefore NO IPAD!!!

Malam hari plak....
"IPAD WAH PUNYER"
Katanyaaaaaa.....

Jadinya....mama dan ayah pasrah jer bila Rizqullah cakap camtu...
Malam hari Ipad is Rizqullah punya...
Unless kita buat dia penat dipetang hari sehingga pada pukul 9.00 malam dia dah mengantuk yang amat...jadi the Ipad will be ours...huhuhuhu...

Dan kali ni mama nak share keTEKUNAN Rizqullah melayan Ipad di malam hari...

Dah macam rutin biasa Rizqullah plak tiap2 malam mengadap Ipad...
Tapi kadang2 mama amaze with his achievement...
Dalam usia 2 tahun plus nak ke 3 tahun ni...
Rizqullah knows how to really played the game in the Ipad...
Know what he wanted to watch in youtube...

Aksi ketekunan Rizqullah....
Penuh emosi tau mengadap game or any educational program dalam Ipad tu...

Inilah dia aksi terlebih sudah dari Rizqullah...
TEKUUUUUUNNN SANGAAATTT....

Kadang bila tengok anak2 kecil begini...melihatkan kesungguhan dia dalam menyudahkan sesuatu yang dia lakukan buat mama rasa...Ya Allah,mana kesungguhan aku hilang...dulu aku punya impian untuk menggapai bintang...kini semua harapan itu aku simpan sahaja dalam hati...banyak dugaan yang datang dan juga membuatkan diri terpaksa menyimpan dulu hasrat dan impian di hati ini...apapun,jika punya kelapangan nanti...insyaallah akan mama sambung jua niat dan hasrat dihati ini....apakah yang mama impikan sangat???adalah...biarlah rahsia...dah jadi kenyataan nanti baru boleh bising2...

Ini adalah antara aksi Rizqullah yang sempat mama capture...maklumlah sekarang ni sangatlah malas liao(sudah) nak snap2 gambar...entah kenapa sekarang ni kalau keluar ke mana..bawak je cameranya...tapi mmg tak keluar pun dari bag...

Apapun,jika kerajinan melanda mama...tak habis butang camera tu mama tekan...

Okaylah...cukup dulu short entry kali ni...kinda of shortlah kannn...heeee...

Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

**Demam psp pun melanda Rizqullah jugak...leka sangat dia main game driving kat PSP...haiiiiihhh,inilah dia penangan anak lelaki...sib baiklah Rizqullah mama dan ayah ni kaki gadget...untunglah kamu yerrr...semua pun ada untuk kamu....oleh itu anakku,sentiasalah bersyukur atas setiap rezeki kurniaan Allah swt pada kita sekeluarga...** 

3 comments:

deno said...

budak2 skrg da moden.. semua gajet2 dimainnya... tapi bahaya juga sbb mata akan mudah rosak.. better kawal rizqullah.. bimbang nanti belum sempat darjah satu kena pakai spec...

p/s: baru jumap blog ni balik, lama deno tak datang sini :)

Mama Rizqullah said...

TQ Deno,

Memang akak pantau dia selalu,risau jugak mata dia rosak.Selain tu bahaya radiasi jugak kena pantau,x elok sebenarnya bagi dia selalu main Ipad...sekarang ni akak dah mula beli toys yang akan buat dia leka.

Baru2 ni start dengan koleksi train Thomas dan Chugington siap dengan railway dia semua.Punyalah dia happy..^____^

Nak bagi dia rasa best main toys dari main Ipad..

Nora Karim said...

hm... let me guess... niat mama adalah hm... nak dpt baby ke?!? heheheh lama juga tak berkunjung ke sini...

 
Real Time Web Analytics