June 11, 2012

Visiting Pak Su at Parkson Sunway Piramid...

Habis SPM Pak Su macam budak2 lelaki lain...tak betah duduk kat rumah...
Nak cari duit sendiri katanya...tapi apapun,mama dan Mak Ngah pastikan kerja yang Pak su nak buat tuk mengisi masa sementara menanti keputusan SPM adalah kerja yang HALAL,kerja yang akan memberikan Pak Su satu pengalaman yang mungkin boleh diapply di masa depan...maklumlah sejak ketiadaan arwah angku dengan kami...banyak perkara mama dan Mak Ngah jadi tempat rujukan adik2...


Kadang2 bila En Suami ada pun dah jadi macam abang plak pada adik2 mama semua...ayah plak dah jadi menantu kesayangan Uci...haiiiihh..tiap2 bulan tanya bila menantu dia ni nak balik...alhamdulillah,semuanya dah berubah....dulu punyalah susah nak buat adik2 mama dan jugak Uci percaya pilihan mama ini adalah yang terbaik...mungkin hidup mama tak seperti isteri2 lain yg senantiasa mempunyai suami disisi...namun mama tetap bahagia dan cuba untuk belajar berdiri atas kaki sendiri tatkala En Suami tiada di sisi...


Sempat jugaklah mama balik kerja sekali-sekala tu bawak Rizqullah jalan2 ke Sunway Piramid tuk amik Pak Su balik kerja...dan sementara menanti Pak Su habis kerja,inilah dia kerja anak teruna kesayangan saya ini...main kat playland yang disediakan di Level 1 kalau x salah...berhampiran dengan pintu masuk Parkson...since Pak Su kerja kat Parkson,so better kami menanti di sini...


Dan macam biasalah...ini antara aktiviti Rizqullah ketika mama bawak di gi jalan2...alhamdulillah,Rizqullah mmg jarang buat mama naik angin bila jalan2...coz dia mmg kaki jalan kot...sejak dah masuk skool ni dah pandai bawak diri sendiri dan tak lagi tantrum macam dulu...syukur alhamdulillah...ayah mesti bangga giler tengok anak dia banyak berubah sekarang ni...

Rizqullah playing slide at Playarea Sunway Piramid...
Dah lebih kurang jadi weekly activity jugaklah Rizqullah ke sini sebenarnya time Pak Su kerja hari tu...

Musim nak raya Cina...
Harus deco kat Sunway Piramid banyak unsur2 merah dan kebetulan tahun ini merupakan tahun Naga...
Naga lah jadi main feature kat sini...


Mereka yang selalu bersama mama di kala suka dan duka...
Adik beradik lagi penting dari kawan2...
Coz kawan2 leh tikam belakang bila2...
Itu sbb mama mmg jarang nak spend time ngan orang lain compare to my family...

His having his fun and enjoy his might with playing...
How wonderfull kiddos life kan...
Tak yah pikir sangat pun cam kita...
Missed my childhood life..

Antara perkara lain yang boleh buat Rizqullah menonton sampai x mo balik...
His into the ice skating...
Nanti dah besar okay my dear son,will send you to the class you wanted to go...
Insyaallah semua rezeki yang mama dan ayah cari ini adalah untuk kamu dan adik2 kamu semua...

Ini adalah antara aktiviti malam kami sebenarnya....sekali sekala bila kerajinan melanda mama...kami terus zasss ke Sunway Piramid jalan2 cuci mata...HAVE A LIFE!!!.....itu sbb mama dah jarang update blog mahupun FB...I have my hactic life and simple life...


Enjoying each and every second with quality time sbb time siang mama kerja...so,masa tuk Rizqullah dah kurang di situ...time malamlah untk Rizqullah...habiskan masa berkualiti dengan anakanda kesayangan saya ini...dah lah ayah jauh ditengah lautan sana...mama plak siang bekerja...malam jelah dia jumpa mama dia...


Tak perlah sayang,yang penting mama dan ayah mencari harta dan rezeki yang halal bukannya duit jatuh tergolek camtu je...apapun,mama harapkan setiap hari malam mama dapat luangkan masa dengan anak mama tak kiralah waktu itu hanyalah satu jam...yang penting we had a quality time together...


Okay,cukup dulu entry kali ini....pada yang baca nota kaki mama tempoh hari...dan pada yang bertanya...TQ for asking dari mama sendiri...apapun,i don't take it as a bad thing tapi amik yang berlaku ini sebagai iktibar agar tidak lagi mempercayai orang dengan mudah...so,pada yang hampa tak dapat korek kenapa mama marah sangat dan sedih sangat...mama bukan tak mahu bercerita,tapi biarlah ia menjadi satu iktibar buat mama dan jugak buat insan yang berkenaan agar sedar diri...tak semua orang itu senang ditendang2 dan diperkotak-katikkan...tak semua orang itu boleh diperbodohkan begitu saja...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!


**Jangan main tikam2 tau...nanti takut ada yang tercedera plak...hidup ini bagai roda,bila kita dah rasa best kat atas...tapi secara gravitinya kita akan turun jugak ke bawah nanti...so,don't smile so much...hukum tarikan itu ada di mana2...**



1 comments:

Cik tikah said...

selamat bekerja pak su :)

 
Real Time Web Analytics