July 8, 2012

In HOLIDAY MOOD....

Alhamdulillah...semuanya berjalan seperti yang dirancangkan...
Syukur ke atas hadrat Ilahi...
Barang2 rumah kebanyakkan dah settle dan hanya tinggal nak reno sikit dapur dan jugak install kitchen kabinet....
Syukur alhamdulillah...
Everything happened as per what I wanted to...
Thank you Allah swt for all the HELP given...
Selain sibuk dengan urusan pejabat dan urusan rumah...
Sempat jugak mama plan holiday untuk kami family...

Untuk wanita bekerjaya cam mama...time planning is so important...
Family do come 1st and other are in later place...
Sukahati oranglah nak cakap apa pasal mama Rizqullah ni...
Yang penting aku tak kacau hidup korang kaaaaaann...
Nak cakap mama Rizqullah ni sombong ke...pilih bulu ke...
Sukahatilah....for me,as long as korang tak kacau periuk nasi aku selagi itu aku tak kisah...
Setakat nak mengata mengutuk kat belakang pun sukahati koranglah kaaaann...
Kubur memasing...nanti menjawab sendirilah dalam pusara nan grata tu...
(Biasalah...mulut orang,tak leh nak selotape semuanya...opsssss,terpedas plak cili sambal belacan Cik Tom-pinjam resepi Azwan Ali...)

Apapun,this is actually early planned holiday which the room are bought during the Matta Fair last time(cant't remember when...)...I bought this package right after receiving my half year bonus last March...so,sebagai reward untuk mereka yang selalu berada di belakang saya...orang yang sentiasa menjadi sumber inspirasi saya untuk bekerja dengan lebih baik adalah mereka...tanpa mereka mungkin saya tidak bersemangat seperti ini...walaupun kengkadang tu rasa cam nak je tukar kerja lain...tapi sebabkan En Suami selalu jadi pom-pom boy saya...tak jadi meneruskan niat...tapikan,tapikan...kalau ada rezeki double and triple maybe jugaklah koooot akhirnya menyampaikan surat resign pada Puan Boss...semoga mereka dapat terus bertahan disitu nanti(uiksssss...)...


Rizqullah yang tak sabar nak terjun dalam kolam lepas masuk dalam bilik...
Masuk2 bilik,kolam yang diterjahnya dulu...
"Mama,ada kolamlah."
Hadddooiiii...anakku sayang,yes...The holiday is for you my dear son...
The kolam is for you to have fun!!!
Thank you sbb menjadi anak yang menyenangkan untuk mama..
Sentiasa memahami bila mama perlu bekerja malam dan tak tentu masa...
Tanda terima kasih dan jugak balasan masa mama untuk Rizqullah...

Sempat jugak petang tu kami pergi main layang-layang di PD Waterfront...
Owh..ada McDonald and few new shops in this area...
**Hmmm...tak lah besar mama pun McDonald kat PD ni...anyway,bolehlah kot as melepas batuk ditangga...dari nak kena turun daerah lain for McD kaaaann...anyway,fries McD PD tak sedap...better korang check balik resipi atau cara masa fries tu...**

Just a preview sikit jelah yerr....ni pun curi masa sikit taip entry di sini...since dah lama blog ini tidak berupdate....lama telah ditinggalkan since ayah balik...maklumlah tuan blog ini sangat sibuk dengan bermacam perkara...kengkadang tu,masa tuk diri sendiri pun terkucil gak...semuanya nak kena handle...

Apapun,having such beautiful vacation with my love ones...Thank you Allah swt for all REZEKI for our family...semoga urusan kami sekeluarga terus dipermudahkan dan kami berada dalam lindungan-mu Ya Allah...

Till my next entry,salam sayang buat semua....
(Mama nak join Rizqullah berendam japssss....)

Have a nice weekend!!!


0 comments:

 
Real Time Web Analytics