July 23, 2012

Rizqullah becoming 3 years old...

Tetengah malam ni tetiba mama rajin plak tengok gambar2 lama yang ada.
Seronok this lately menyelongkar barang lama...
Ada yang akan dibuang dan ada yang akan disimpan...

Dan dalam waktu yang sama...
Malam ni mama terasa nak mengimbau kembali ketika Rizqullah hanyalah seorang bayi kecil...
Yang hanya seberat 2.5 kg...
Yang belum mengenal erti dunia dan cabaran dunia...
Alhamdulillah...sejak kelahiran Rizqullah tak pernah lagi Rizqullah celebrate Birthday tanpa ayah di sisi...even tahun ini pun insyaallah ayah will be around nanti...

Apapun...jom kita imbau sikit memori sejak 3 tahun lepas...

Beberapa jam selepas keluar dari womb mama..
Berat dia hanyalah 2.5 kg...feels so tiny je masa tu....

Setahun kemudian...
Inilah dia hasil dari susu Ibu secara ekslusif...
Walaupun mama bekerja...mama tersenyum puas melihat Rizqullah only drink milk dari mama...
Penat tapi sangat berbaloi melihat anak sihat dengan susu ibu...
Sometimes mama terasa camne mama boleh buat semua ini..
Namun betullah kata orang..hendak seribu daya,tak mahu seribu dalih...

Ini pula Rizqullah 2 tahun kemudian...
Dah mula pandai mengayuh basikal...
Walaupun kaki tak sampai habis...tapi hati dan semangat besar...
Tak setanding dengan kebesaran badan...

Dan kini...
Di usia 2 tahun lebih menginjak usia ke 3 tahun...
He has coloured my life with thousands of great memories...
He made me a responsible person instead of person who has nothing to achieve in life...
He had made my life 101% changed...
He was reason of everything...
Even though I missed my old times...but letting it go is the best choice ever I made...
Syukur alhamdulillah...
Thank you Allah for the Rezeki you have give to me(Rizqullah)...
He is definately Rizqullah for me and hubby...

Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...maaflah kalau ada yang menanti entry baru lagi segar dari mama Rizqullah ini...cerita tentang kami sekeluarga...what have we bought,what we have done in our daily life,what had happened and etc...

Apapun,hidup kami ini hanyalah biasa2 sahaja...tiada yang istimewa mahupun mewah berbanding anda semua...nothing yang special lah kiranya...kami pun makan nasi sepinggan dan minum air segelas sahaja...masih makan di gerai2 tepi jalan...

Suka baca kisah hidup mama Rizqullah ini???hohohoho...macam mama cakapkan di atas...our life is just a normal life...yupsss..tak caya leh tanya kawan2 mama yang sememangnya rapat...yang jumpa mama daily,yang selalu lunch dengan mama dan selalu jadi crime partner mama...kalau nak tanya orang yang hanya kenal mama di alam maya dan takat jumpa 2-3 kali...dan yang hanya membaca blog mama...itu tidak cukup mengenali yerrrr...

Apapun...life is short,try to find your own happiness and life... insyaallah you won't compare or judge other people life once you had found your own...itu yang mama belajar dari kehidupan ini...so,senantiasalah isi masa dengan perkara berfaedah...

Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Ramadhan for all Muslim yang berpuasa dan Have a nice day for non muslim...

**Berkawanlah dengan orang yang berjaya jika anda ini berjaya dalam hidup,berkawanlah dengan orang yang mempunyai perkerti yang baik andai anda ini menjadi insan yang baik.

- Hukum tarikan -**

7 comments:

gadisworld said...

cepatkan anak2 kita membesar..kejap jer masa berlalu :)

jom, join contest chik as :)

Pearl Kaz said...

Kejap nye Rizqullah dah besar... aritu rasa mcm baru tgk gambar dia kt entry mana entah, dia tgh 'kemas' laman rumah.. hihi.. apa pun, kadang2 kita rasa hidup kita biasa je. tp bg setengah org, it can be an inspiration. :)

PurpLe LoVeR said...

saya suka baca kisah mama rizkullah :)

Marsha~ said...

selamat ulangtahun rizqullah.... :)

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

rynas said...

selamat hari lahir yer..mg jd anak yg soleh

ataicha said...

selamat hari lahir erk.. memang terasa cepat je masa berlalu... bila baca entry ni teringat anak yang dah berusia 1 tahun 3 bulan kat rumah tue... rasa masih baru lagi dia lahir.. huhuhu...

 
Real Time Web Analytics