July 14, 2012

Saturday Shopping Spree...

Waduuuuhh...waduhhh...
Entry yang sungguh lama mama peram...kisah sebelum ayah naik kapal...
Trying to update kisah2 ini untuk tatapan Rizqullah bila besar nanti,atleast he gonna know that walaupun ayah tak der dia tak derlah terperap kat rumah selalu...
Ada jugak sesi membeli belah dengan mama dan uci...


Sebulan sekali mesti mama bawak Uci either ke Giant or Tesco...
Sebab kat sini boleh dapat cari barang2 keperluan rumah untuk sebulan...
Biasanya mama memang akan spend about RM400++ kat sini tuk beli barang keperluan rumah seperti bawang,sayur2,MILO,Nescafe,beras,minyak,susu Rizqullah,pampers dan macam2 lagi...
Rasa masa sebelum masuk hypermarket tu rasa cam orang kayaaa je...
Dah sampai kat kaunter pembayaran terus rasa adeeeehhh,mahalnya barang2 sekarang ni...
Apapun,mama still bersyukur coz dapat jugak belikan barang2 dapur untuk Uci Rizqullah  dengan hasil duit gaji mama...jasa dia menjaga mama sepanjang hayat mama Rizqullah ni tak dapat mama balas,hanya ini sahaja yang boleh mama buat untuk dia...biarkan dia berbelanja seperti arwah abah masih ada...kadang2 seronok tengok Uci eager nak beli macam2...siap tanya kat anak dia ni boleh tak dia amik sekian2 barang...dan jawapan rasmi mama pada Uci Rizqullah adalah..."Amiklah maaaa,duit kakak boleh cari.Kasih sayang mama kakak tak leh cari tempat lain.."


Opssss...terlari topic plak...okaylah,berbalik pada tajuk Saturday shopping spree...
Tiap hari Sabtu jelah mama ada masa nak bawak Rizqullah jalan2...
Hari lain Rizqullah akan berada di sekolah...


Dan macam biasalah...antara aksi2 Rizqullah yang selalu duduk dalam troli while mama and uci is busy picking and choosing things to buy...Syukur coz Rizqullah selalu dengar cakap mama while shopping...terima kasih anakku sayang...

Mama dah habis shopping...
Saja capture pic Rizqullah kat dalam Tesco...

Tangan dia dah berjalan...
Habis semua sayur kat tepi tu dicapainya...
Yang paling tak tahan mama nak menjawab semua soklan dia...
"Mama ni apa??"
Kadang2 tu bila tak sempat mama jawab Rizqullah jawab sendiri...

Rizqullah suka teman mama shopping...
Yeaaaayy!!!it's shopping time!!!

Mama,yang tu tak beli ke??

Dah habis ke Tesco,kalau hari Sabtu harus sambung pula ke Pasar Malam FAM...
Kadang2 ada benda yang mahal di hypermarket dan murah di pasar malam...
So,kalau nak berjimat cermat...kenalah rajin jalan2 sana sini dan monitor harga2 barang2 ni...

Dan meanwhile tengah jalan2 tu...Rizqullah telah tertarik dengan satu stall yang menghidangkan pelbagai mainan untuk kanak2...

"Eh,eh...helikopterlah mama..."
Itu adalah ayat rasmi Rizqullah kalau dia nak mama belikan apa2...
Tapi pada hari itu jawapan mama adalah "No" pada dia....

Muka tak puas hati tak dapat beli helikopter...
Apapun Rizqullah strong and good boy...
Alhamdulillah,jarang sangat tantrum kalau mama say "No"...
Dia faham duit tu bukan senang didapati,kita kena selalu berusaha untuk mencari rezeki...

Ini adalah antara aktiviti di hari Sabtu kami tatkala ayah sedang belayar tempoh hari...tak derlah wah sangat,kami pun macam insan biasa yang lain...mengharungi dan menjalani hidup dengan sederhana...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...insyaallah,jika punya masa lagi mama update lagi...


Till my next entry,salam sayang buat semua...


**Psssstt...ramai betul yang cari Ending of Miss Ajumma kat blog mama Rizqullah ni...insyaallah next entry mama letak sinopsis episode2 terakhir di sini yerrr...so,tunggukan update sinopsis episode2  terakhir MISS AJUMMA...mana mama Rizqullah dapat??jeng..jeng..jeng...BIARLAH RAHSIA...apapun,love to see Geum Hwa and Jung Woo together...pening dengan Kung Se yang tak tahu malu tu...**

1 comments:

Cik tikah said...

kemain lagi yer g shopping :)

 
Real Time Web Analytics