July 26, 2012

Shhh Thursday : Berjimat cermat...


Uikssss...apa kes mama keluar entry ini??
Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak ini...
Marilah berjimat cermat...
Bila balik bazar Ramadhan tu simpan duit syiling yang diperolehi dalam tabung...
Dalam tak sedar kita sebenarnya menabung dalam diam...
Dan inilah yang mama Rizqullah amalkan hari2...
Simpan duit syiling dalam tabung dan dalam tak sedar rupanya dah simpan sampai RM500..
Duit Nuffnang pun kalah...hehehe...
Apapun...marilah kita menabung demi masa depan... 

 
Rizqullah yang dok usha duit syiling mama...
Apapun...jangan senyum2 je ek...
Marilah kita menabung walaupun ia hanya duit syiling sahaja...
Sikit2 lama2 jadi bukit...

Okay...just short one je hari ni...till my next entry salam sayang untuk semua...

**Kepala mama tengah pening coz banyak benda nak settle...hal rumah,hal kerja dan macam2 lagi...apapun,hati tetap happy coz ada En Suami disisi yang banyak membantu menguruskan semua ketika mama di pejabat...dialah Mr Carpenter,dialah Mr Electrician,dialah Mr Plumber,dialah jugak Mr PestControl...bila dah ada rumah sendiri ni tanggungjawab lain plak...apapun,it was good experience bila nak masuk rumah baru ni...tertiba jadi bijak mana nak cari tiles murah dan berkualiti...tertiba bijak pandai nak deko camne kat bilik and kat dapur and tempat2 lain...tertiba menjadi creative dengan cara tersendiri...apapun,tak sia2 sikap berjimat cermat mama...dapat gaklah merasa beli rumah sendiri bersama en suami...semoga semua urusan kami dipermudahkan...dan dikesempatan ini jugak mama nak ucapkan tahniah pada pasangan Al-Izzaz and Suhaini atas kelahiran cicit Aklan+Halimah yang terbaru...also baby Ramadhan and she is so beautiful...Rizqullah share the Ramadhan with this new cuz...weeeee!!!**





2 comments:

Cik tikah said...

setuju.... kena berjimat :)

PurpLe LoVeR said...

seronokny bila da memiliki rumah sendiri...tahniah Mas:)

 
Real Time Web Analytics