August 3, 2012

August already??

Ya Allah...it's August already...
Pantas sungguh masa berlalu tanpa di sedari...
Kita telah pun berada di 3/4 tahun 2012 ini...
Tinggal lagi lebih kurang 4 bulan lagi kita akan memasuki tahun 2013...

Namun...apapun...bulan July 2012 ini membawa bermacam-macam suka duka dalam hidup kami sekeluarga..banyak ilmu yang dipelajari sepanjang bulan July ini dan banyak jugak aktiviti yang dilakukan bersama...
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk melakukan segala persiapan raya dan persiapan rumah baru kami bersama-sama...

Sesungguhnya memori indah dan istimewa ini akan mama simpan tuk selamanya...
Tak tahulah tahun depan kami akan dapat beraya bersama ataupun tidak...wallahualam...
Apapun...sementara ada tahun ni...kita rayakan bersama satu keluarga menghargai setiap saat dan waktu yang ada bersama...


Persiapan raya kami alhamdulillah dah selesai...on the 1st Ramadhan lagi kami dah cergas ke shopping mall tuk beli baju raya...tahun ni ayah tak beli coz last December ayah dah buat baju melayu and baru sekali je pakai...ayah cakap tema ikut baju melayu dia...adeeeesssss...susah giler nak cari baju yang sama warnanya dengan baju melayu en suami...mencabar okay nak cari baju yang sama tuk Rizqullah...dah lah dak kecik sorang ni dah pandai memilih...hmmmm....ikut perangai siapalah yg cerewet memilih tu???


Sudahnya jadilah baju raya kami sama based colour..cuma ada tone yang terang dan gelap...tak kisahlah kaaann...yang penting dapat jugak kita membeli baju baru untuk raya...syukur ada rezeki Rizqullah merasa baju baru...walaupun every month mama belikan dia baju baru sampai ayah cakap dah macam boutique baju je tengok almari Rizqullah...apapun,mama nak Rizqullah merasai keindahan raya tatkala ayah berada di sisi kami...tahun depan lain kira...


Apapun,tahun ini kita all out dulu...heeeeeeeee....

Rizqullah jalan2 shopping barang rumah dengan mama dan ayah...
Suka betul dia masuk kedai perabot..

Since raya ini adalah pertama kali kami beraya di rumah baru jugak...harus mama pun sibuk tempah curtain bagai...sib baik MACY ada sales...so,tempah situ jelah...alhamdulillah,tempah curtain satu rumah semuanya total tak sampai RM2k pun...terus ayah cakap...kenapa tak tempah 2 set terus for the whole house...hehehe....tak per,bagi raya settle dulu...lagipun sales ini habis 31st August 2012..so sempat lagi kalau mama nak tempah curtain yang set kedua...


Carpet pun dah selamat diborong kat Jakel Shah Alam...dari niat asal ke sana nak beli pengelap kaki...sudahnya borong sampai 8 karpet..hmmm...ni sekarang tgh pening mana nak letak karpet tu...siap ayah perli mama kat car porch x mo letak karpet ke???**ikut hari sepanjang tangga umah pun nak ku kapetkan....tapi sbb mama ni ada ashtma...tak jadi nak buat kapet..**


Biasalah yerr..inilah dia orang pompuan bila shopping barang2 rumah...huhuhu..hari tu terbeliak mata ayah tgk mama tunjukkan kain cadar rege RM500+ yg mama beli...tapi sib baik ayah cool je...sbb dia tahu mama beli pakai duit mama sendiri...so,dia senyum jelah...alaaahh...nanti2 dia gak yang pakai kain cadar tu...sbb cadar tu tuk bilik kami...hehehe...so senyum jelah ek en suami..."senyum tak perlu kata apa2"...


Apapun...official kami pindah mungkin pas raya...sbbnya sekarang rumah kami berkecah dengan barang2 renovation...alhamdulillah,akhirnya mama dapat jugak buat decision contractor mana yg nak dipilih....hopefully everything will be done before rayalah kann...leh ajak neighbour buat baraan di malam raya kat rumah kami...


So,sekarang ni...kita senyum tak perlu kata apa2...

Just have fun dengan semua ini dan enjoy every and each moment together...
Walaupun duit mengalir macam air terjun...



Thank you Allah setiap apa yang dikau susun untuk diriku dan keluargaku...walaupun kadang2 diri diduga dengan bermacam masalah...tapi semua ini kuterima demi menjadikan diriku lebih matang dan belajar dari setiap yang dilalui...



Okay...dah cukup sesi membebel kali ini...sikit intro tentang aktivity persedian pindah ke rumah baru...


Till my next entry...salam sayang buat semua dan selamat berpuasa...



Have a nice fasting month!!!

^___^
 

1 comments:

Doktor Love said...

Salam kak...
=) Rizqullah dah besar... dah mcm abang2 dah... cepatnya masa berlalu... selamat berpuasa buat akak sefamily...
wahh...dh nk pindah rmah bru...bestnyer.. =)

 
Real Time Web Analytics