August 17, 2012

Lagi 2 hari je...or less than 48 hours...

Bila masjid-masjid dan surau-surau dah semakin kurang makmumnya...
Itu tandanya hari raya semakin hampir...
Insyaallah lagi 2 hari je atau less than 48 hours je lagi ni kita semua akan meraikan Hari Raya Aidilfitri...

Alhamdulillah...di raya kali ini kami akan beraya bersama keluarga tercinta mama,ayah dan juga dengan saudara mara di Singapura sana...Rizqullah will be meeting for the 1st time his Wan Ngah,Atok Hashim and Wan Padi...

1st experience jugak mama dan Rizqullah beraya di luar Malaysia...
Walaupun the 1st Raya we were here...tapi 2nd Raya we will be at Johor + Singapore...
Raya tahun ini jugak lebih bermakna coz mama sibuk nak bersihkan umah yang masih x siap reno...grrrrrr...

Apapun...walaupun renovation tak siap..apapun,tetap kena pasang langsir dan bersihkan rumah sikit....manalah tahu ada tetamu@sedara rapat yang nak berkunjung ke teratak kami nanti...jadi kenalah siap2 sikitkaaaaann...

Apapun...di kesempatan ini juaaa...

Kami sekeluarga ingin mengucapkan...


Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Maaf Zahir dan batin...

Mama Rizqullah jugak mengambil kesempatan ini memohon ampun dan maaf andai ada penulisan mama Rizqullah di sini mengguris perasaan mana2 pihak...maklumlah,hati memasing lain2kan dan mama Rizqullah pun tak dapat nak baca apa dalam hati naluri anda...apapun,saya menyusun 10 jari memohom kemaafan dari pembaca sekalian sekali lagi...

Semoga hari raya kali ini membawa kegembiraan buat anda sekalian...

Pada yang pulang ke kampung...berhati-hatilah dijalan raya...ingatlah mereka yang menanti anda di kampung halaman...

Pada yang beraya di Kuala Lumpur cam mama Rizqullah ni...enjoy your day without heavy traffic dan jauhilah kawasan Dataran Merdeka dan sekitar Pasar Seni hingga ke Puduraya...kerna apa kawasan ini perlu dijauhi???sebab kawasan2 ini akan dibanjiri dengan warga asing yang tidak pulang ke negara mereka...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah dari mama Rizqullah buat anda semua...

Have a nice 24 hours before Syawal appear!!!


**Weeee...dapat balik awal hari ni and langsir dari Macy pun dah siap...dapat duit angpau raya dari Maybank lagi....alhamdulillah...thank you Allah for everything...**


0 comments:

 
Real Time Web Analytics