August 27, 2012

Raya...raya...raya...

Dah lama jugak mama Rizqullah tak update blog ni...
Kira2 hampir seminggu jugaklah kaaann...
Maklumlah...sibuk sedikit with raya prep dan jugak new house prep...
Macam2 hal lagi...seriusly having a great Raya this time...
Alhamdulillah..tercapai dan termakbul niat tuk beraya bersama mereka yang kami kasihi di Kota Singa sana...alhamdulillah dapat memenuhi pemintaan wan@onyang Rizqullah yang di sebelah sana pula tuk melihat kami beraya bersama dia...
Hanya titisan air mata sahaja yang dapat menggambarkan kegembiraan kami beraya bersama dan menghabiskan masa bersama dengan bercerita tentang diri masing2 tanpa jemu...ada sahaja cerita yang ingin dikongsikan bersama dan juga kehadiran Rizqullah yang memecahkan lagi suasana dengan mulutnya yang tak reti diam...

Memang berbeza beraya di sana...tapi bila bersama tu...terasa kemeriahan dan semangat raya...nak kata di Singapura tu sambutan raya tu meriah tak adalah sangat...tapi bila dah berkumpul bersama sekeluarga dan bertukar bermacam-macam cerita...jadilah raya yang meriah...take turn ke toilet...take turn tuk makan dan macam2 lagi...tapi memang best...dan yang tentu yang paling gembira adalah Rizqullah...ramai yang melayan dia...maklumlah budak dah banyak cakap...dah tentu jadi bahan perhatian...

Okay...kali ni mama Rizqullah snap short sikit apa yang terjadi sepanjang di raya pertama kami dan di raya kedua kami...mana yang sempat jelah yerrrr...maklumlah,masa untuk mengedit gambar2 semua pun tak ada sekarang ni...sooo...mana 'dan' jelah yerr...

Gambar sefamily...
Susah giler nak dapat decent picture of Rizqullah sekarang ni....
Ada je benda yang dia nak buat...grrrrr...
Apapun..tahun ni kami berbaju warna merah pink jambu...
Manakala Uci dan adik-beradik mama semua berbaju warna grey...

With my hubby@En Redzuan@Ayah Rizqullah...

Bermanja time...
Mentang2 orang tu baru dapat speedlite...
Rajin je layan posing-posing depan camera...

Sesi memujuk dak kecik kesayangan kami yang dah jatuhkan camera+speedlight...
Punyalah dia takut bila camera tu jatuh dari tripod... 

Dapatlah sudahnya kami bergambar sekeluarga...
Tapi cam biasa...Rizqullah buat muka...
Grrrr....

Dan ini pula di raya kedua kami...
Pagi raya kedua kami bertolak ke Johor pulak...
Check-in hotel then siap2 ke Singapura tuk beraya bersama Wan@Onyang Rizqullah di sana...lama jugak kami sangkut di Woodlands checkpoint...maklumlah time peak hour...jemlah jadinya...ditambah lagi musim raya kaaannn...harus berjam-jam dan berhimpit di Woodlands Checkpoint...

Apapun...satu pengalaman baru tuk mama dan ayah coz first time kami drive masuk ke Singapura...selalunya fly-in je...huhuhuhu...

2nd Raya berbaju biru plak...
Sib baik gaklah mama beli baju raya extra...
kalau x pakai jelah baju tahun lepas...
Thanks Auntie Sonia for saying the baju are nice and like a 'pengantin' gitu...
(Huhuhu...meriah baju mama with manik and sulaman...)  

  3rd Raya with Wan...Alhamdulillah dapat penuhi pemintaan Wan tuk beraya bersama...
1st time mama dan Rizqullah beraya bersama Wan...

  And this Raya also we had chance to meet Mak Ngah Hasnah and Uncle Phil...
They fly from US just to celebrate Raya together with Wan and everybody...
1st time jugak Rizqullah meeting Nek Ngah and Tok Teh@Tok Orang puteh....

Meeting also Auntie Padi...
Lama giler tak jumpa...
The last we met we during my solemnization which was 4 years ago.... 

Sempat jugak di Raya ke-3 tu kami singgah ke Singapore Zoo...
Saja bawak Rizqullah to meet his 'frens'.... 

Sempat jugak kami bergambar with Auntie Sonia before she went out for work... 

All the cucu's and cicit's...
Happy jumpa korang seme...Rizqullah yang paling happy sebab jumpa geng...

Ni antara yang berlaku sepanjang minggu raya kami...
Sempat jugaklah mama dan ayah bawak Rizqullah jalan2 tengok haiwan di Singapura...since he's behave during the journey 6 jam dari Kelana Jaya ke Singapura...tak der banyak ragam pun ini budak dari dulu hingga sekarang...Alhamdulillah...dan sah sangatlah kann anak beranak ni kaki jalan sana sini...huhuhuhu...itu sebab x der meragam pun dak kecik sorang ni...dia memang suka jenjalan cuci mata,beli toys and memacam lagi...

Dan perkara yang dia paling suka dan happy sekarang ini ialah balik rumah kat Shah Alam...mananya tak suka...he can do what ever he wanted to kaaann...siap booking okay satu bilik tuk diri dia sendiri...sungguh tak pandai yang kecik...apapun,mmg mama dan ayah plan pun itu bilik Rizqullah...tapi temporary jelah kot...

Insyaallah ada rezeki lebih sikit nanti was planned to reno sikit hall kat atas tu since leh buat another level kat atas tu...so,rumah tu leh jadi 2.5 tingkat...mama terpikir buat bilik tuk anak2 teruna mama nanti...apapun,ini semua perancangan sahaja...semuanya bergantung pada keadaan dan $$$$...

Okaylah...cukup dulu entry pasal hari raya ni...terselit plak citer sal umah...hadeeeh,dalam  nak berahsia hal rumah...terselit gaklah kaaannn..

Apapun,semoga anda semua juga mengalami hari raya yang indah dan ceria bersama keluarga tercinta anda semua...

Till my next entry...salam sayang buat semua!!

Have a nice and beautiful day!!


1 comments:

mama leen said...

bestnya beraya sambil jalan2.. :)

 
Real Time Web Analytics