September 18, 2012

Apa cerrrr Yang Berhormat???

Fuuuuhhh....lama betul mama Rizqullah ni menyepi...
Dari dunia blog mahupun FB...
Bukan apa yer...malas and muak dah ngadap screen notebook/PC 24 jam sehari...
Siang 8 jam dah menghadap PC kat opis...buat programming,trouble shooting and documentation serta memacam lagilah...pendek kata...sekali 5th floor tu black-out...seme dah mati kutu tak tahu nak buat apa...

Hari ini mama cuti belah pagi...petang ni EL plak due to blaa...blaaa...blaaa...(adalah sbbnya...)...apapun,senyum dan tak perlu kata apa2...hanya mereka yang tertentu sahaja tahu apa yang berlaku this lately to us...setiap yang berlaku itu ada hikmahnya...
^____^

Bukanlah nak sombong ke hape...it's just lebih suka mendiamkan diri dan membawa diri sendiri...sbb pepatah time kita happy,mmg ramai kawan dekat...time kita susah yang mengaku kawan baik tu pun entah kemana...I've seen few samples in front of my own eyes...and even I can say that I've been there also...

So...sebagai langkah yang baik...adalah lebih baik mama Rizqullah bergerak di bawah radar...hanya bila perlu je timbul...tak perlu timbul,duk umah dendiam...and another one thing yang saya belajar adalah...less talking...sbb diam itu lebih indah dari bercakap banyak...

Pada yang suprise dengan kedatangan mama pada majlis anda...maaf ya andai anda terkejut,saya mmg tak suka nak canang2 sangat dah sekarang ni saya berada di mana...FB pun saya dah tak check in...semuanya adalah di atas permintaan en suami yang mahukan kami bebas melakukan apa sahaja yang kami mahu tanpa ada prejudis dari sesiapapun...

Alhamdulillah...this few weeks ini dapatlah kami memenuhi jemputan yang penuh di setiap hujung minggu...walaupun ada yang kami tak dapat hadir due to perkara2 yang tak dapat dielakkan...maaf dipohon dan diharapkan pihak tuan/puan yang menjemput tidak berkecil hati...insyaallah ada kelapangan nanti kami akan mengunjungi anda secara kejutan...(address dah ada kaaannn...heheheh...)

Okay...just a simple entry petang ni...tgh kebosanan di petang hari due to En Suami ke rumah kami di Shah Alam fixing ampaian and monitoring pekerja pasang tile...actually dah boleh pindah,tapi I'm still lazy to move to our new home...memikirkan jam from Shah Alam to KL...seriously mmg sesak nafas jadinya...I hate jam!!!tapi apakan daya...saya nak beli barang2 kehendak saya dari duit saya sendiri...tak molah orang or mertua kata saya ni dok kikis duit suami sbb nak melaram bagai.So,kenalah kerjakan to earn the money...sesambil tu leh jugaklah beli curtain/cadar rumah yang saya nak sangat...hiksss...

Dan sebelum menutup entry ini...jom tengok Yang Berhormat Mohamad Rizqullah memberikan goodie bag pada rakan2 di skool dia...



Dah macam YB plak anak mama ni...tapi yang tak bleh blah lidah tu mesti ada kat bibir...haddoooiiihai anaaakk...penat mama suh masukkan lidah tu...suka betul ikut perangai mama nih...
:-D


Cerita tentang dak kecik kesayangan saya dan Birthday celebration dia...nanti jelah yerr mama ceritakan...apapun,terima kasih buat semua teacher yang membantu meraikan majlis harijadi Rizqullah on last Friday...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!


 
Real Time Web Analytics