September 6, 2012

His birthday is just around the corner!!!

Mode : cuak tahap relax...

This is true story I tell you...

Mama Rizqullah ni relax je walaupun lagi seminggu lagi je nak celebrate birthday yang ke-3 anak teruna saya...

Persediaan???

Alhamdulillah....goodies bag done...tag for goodies bag is around the corner je(dah siap design,tinggal nak print and tied to the goodies bag)...topi and etc...boleh beli kat Petaling street je during balik kerja...cake ordering...secret recipe jelah(ini kalau case orang x mo amik order cake lagi since it still in the raya mood,been asking around and selecting design based on the Thomas cake design...Rizqullah new obsess is trainssssss...)...

Venue???buat kat taska je...lagi best celebrate dengan kawan2 yang jumpa hari2 dari orang yang tak dikenali...this is my findings after doing some research where kiddos are more enjoying their birthday party when his friend's is around...mama pun senang coz ada teacher yang handle those kiddos...mama just tgk Rizqullah tiup lilin and enjoying his birthday party with his friends...

Lagi satu paling best is...tak yah nak gantung balloon bagai...coz buat kat skoolkaann...this time memang saving cost birthday celebration...bukan apa,semuanya kerana perancangan telah terganggu oleh sebab2 yang tak dapat dielakkan...

Namun apapun....yang penting sambutan dan doa ingatan mama buat si kecik kesayangan kami yang akan menjadi abang kelak...semoga dia akan menjadi abang yang melindungi adik2 dia nanti...apapun,mama dah nampak ketokohan Rizqullah tuk jadi abang bila mama suh dia tengok2kan Adam anak Auntie Dina dan jugak Qhalif(his 2nd cousin)...Hmmm,dah tanda2 nak adik je tu...insyaallah yer sayang lepas semua settle down...insyaallah Rizqullah akan mempunya teman bermain nanti...apapun,enjoy dulu yer sayangku semua kasih sayang mama dan ayah untuk kamu buat masa ini...(hold dulu production of Rizqullah adik due to banyak benda yang perlu didahulukan...so,siapa yang baca status FB mama pelik2 tu...mama Rizqullah currently is not in good condition...demam and batuk for weeks sudah...bahana raya!!)

Apapun...kita chill jelah yerr...nothing much to worry coz semua barang dah siap beli.It's just need to pack je tinggal...alhamdulillah mama keje tiap hari lalu Petaling Street tu...leh arr singgah kedai jajan and kedai barang2 birthday yang ada sekitar Petaling Street tu...as usual...last minute shopping...

Kali ni theme birthday Rizqullah mama pilih...

THOMAS!!

and since Rizqullah pun is really interested in THOMAS...
Therefore mama pun pilihlah this theme for him...

Dan ini design Thank You tag yang sempat mama buat malam ni...


Simple je tak der nak meriah bagai pun...
Yang penting itu THOMAS mesti ada...

Dan ini sebelum menutup entry kali ini...

Silalah menjamu mata dengan anak teruna saya yang semakin nakal ini...








You are the light in our life my dearest SON...
Sometimes you make mama yell from far away just to make sure you didn't harm yourselves...
Sometime you purposely make mama angry just to make me smile back...
Sometimes you just make mama smile just to ease my sadness...

Dear Rizqullah...Thank you for the 3 wonderfull year with you...
And mama believe there are more years to come and mama is looking forward to see all your achievement and naughtiness...

SELAMAT HARI LAHIR ANAKKU RIZQULLAH...
SEMOGA DIKAU MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN SENTIASA DITETAPKAN HATI UNTUK BERIMAN KEPADA ALLAH SWT DAN RASUL-NYA.SEMOGA DIKAU DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG SEMPURNA, BERAKAL, BIJAKSANA, ALIM DAN BERAMAL.
 SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DIKAU ANAKKU DALAM KETAATAN, DIKURNIAKAN KESIHATAN TUBUH BADAN, DIPERINDAHKAN AKHLAK, DIPERELOKKAN SUARA UNTUK MEMBACA AL-QURAN...

Sesungguhnya segala doa yang terbaik dari mama untukmu anakku sayang...  


Okay,cukup dulu entry tuk kali ini...just a simple one for my dearest son...tanda ingatan mama buat si teruna kesayangan mama dan ayah ini yang akan menginjak usia ke 3 tahun lagi beberapa hari ini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua!!!

Have a nice day!!

1 comments:

ainraus said...

kakak! ain baru sampai blog . saje search pasal pelaut. hihihih.
sampai sini, terus follow.

happy birthday anak teruna kakak! :)

 
Real Time Web Analytics