September 30, 2012

✿✿✿ HOME : Rumahku syurgaku.. ✿✿✿


Akhirnya,siap sudah renovation di rumah kami...alhamdulillah,everything looks nice to see...tak derlah mama cakap superb coz...reno pun sikit je...tak derlah besar-besaran pun...just cukup tuk buat kawasan membasuh baju dan menyidai baju tatkala kawasan hadapan dijadikan tempat melepak...dan hanya diperkemaskan sedikit sahaja untuk redup mata memandang...

Alhamdulillah...we have moved to new house already...actually sejak dapat kunci rumah dah pindah ke sini...cuma masa reno hari tu due to habuk yang banyak we moved back to Kelana Jaya....to avoid Rizqullah getting sick back dan jugak mama yang demam tak kebah2...jadi demi kesihatan kami duduk di Kelana Jaya yang mana mamalah yang paling happy kaaaaan...

Kalau stay Shah Alam...tiap2 hari kottt mama kena bangun awal dan tak leh nak tido balik pas solat...kalau duduk KJ pas solat subuh sempatlah tido lelapkan mata balik selama 30 min lagi...tapi bila moved to Shah Alam...memang tak dapeeeeekk...seawal kul 7 pagi tajaaammmm...dah kena keluar rumah yerrrr...kalau tak sampai opis kul 10 pagilah jawabnya...huhuhuhu...

Apapun...ayah was here with me...so sedikit sebanyak transformasi tu tak terasa sangat...adalah lebih sorang umat kat rumah ni...so,tak derlah sunyi...pas ayah tak der nanti...sunyilah kami...(counting days for him to sailed back.)...

Apapun...our house 100% fully completed liao...syukur,niat ayah nak persiapkan rumah sebelum he back to ship terlunas...ayah cakap lega sebab semua dah selesai and he hope dia balik nanti mama tak beli apa2 yang mengarut letak kat rumah...(opssss...itu tarak boleh janji...)

Oh!!!pada yang bertanya bila our housewarming will be done??well...due to unexpected reason...kami terpaksa postponed housewarming sebab mama pun baru nak sihat balik,doktor pun suruh mama banyak berehat instead of lifting heavy things...insyaallah our house warming will be together with Rizqullah akikah sekali nanti...Insyaallah....tapi pada sesiapa yang nak datang dulu,silalah datang...no harm pun...kami mengalu-alukan kedatangan anda sekalian...

Tapi insyaallah,kalau ada kesempatan ini...kami mulakan housewarming dengan keluarga terdekat dahulu...tapi apapun,kita tengok tahap kesihatan mama camne yerrr...jangan pengsan lagi sudah...huhuhuhu...(ayah pun dah risau tengok mama...tapi apapun,mama kena kuat sbb the time has come for him to go back to the sea...the contract expires already...it's time to go untuk mencari rezeki...)

Okaylah...just ngomelan sahaja di pagi ahad ini...soooooooo heaven duduk rumah sendiri...walaupun kerja tu ada je nak buat...tapi syok dapat duduk atas katil sambil menonton tv...**bermalasan day**

Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

**Happy Belated Birthday to Uncle Hanif...Thanks for the Subway Sandwich and cake yesterday...we had fun and hope uncle Hanif ada jodoh with 'her'...Insyaallah,we hope to meet 'her' again yerrr...the happiest person yesterday was Rizqullah,he had so much fun and so much loves from everybody...**

2 comments:

Kniedaz said...

lepas renovate mesti banyak benda nak kemas balik...kemas..kemas juga..kesihatan kena jga ^_^

Mama Rizqullah said...

Kniedaz,

Betul tu...lepas reno memang banyak benda nak kemas...patah pinggan jugak dibuatnya...

Cuci 10 kali pun tetap rasa habuk...huhuhu

 
Real Time Web Analytics