September 11, 2012

It's been a while...

It's been a while jugaklah kan mama Rizqullah tak update apa2 disini...
Bukan sebab apa,tapi saban hari ada sahaja perkara yang diisi bersama dengan yang tersayang saya...Alhamdulillah...I have great life dan syukur saya punya insan2 yang menyayangi dan menerima saya seadaanya dan sentiasa bersama saya tatkala saya susah dan senang...

Merekalah yang saya panggil keluarga...
Alhamdulillah...semuanya sekarang dah semakin baik...semakin berbeza compared dulu...
I have people who always caring each others dan yang paling penting we always together dan habiskan masa hujung minggu kami dengan perkara yang berfaedah...
Macam mak mertua saya pesan pada saya,let people talk nonsense and what ever they wanted to.The most important is you still have us as your parents and family.

Okay..since raya kami sekeluarga memang tak betah duduk di rumah...
Ada sahaja jemputan yang diterima dan mana yang sempat kami hadiri...
Mana yang jauh pun kali ini mama cuba jugak hadirkan diri...
Mana yang tak sempat kami hadiri...pohon ampun maaf dipinta dan diharap tuan rumah tak serik menjemput kami...

Mama nak sneak preview dululah a few things that happened a week after raya...

Firstly...congratulation to ATUK AZIZ and NENEK MINAH(Onyang Rizqullah) yang menyambut anniversary perkahwinan mereka yang ke-60...
Both of you really an icon and a role model to us...
Sampai ke hari ni kasih dan sayang nenek and atuk masih teguh dan utuh...
Mudah-mudahan kami juga dapat bersama sehingga nafas terakhir kami...


Celebrating atuk and nenek 60th Anniversary at Cyberview Lodge,Cyberjaya...
Nanti jelah yer mama citer full story...sbb ada show hasil gabungan suara cucu-cucu atok aziz and nenek minah...
Very the interesting intenary was planned for this lovely couple...
Hasil idea anak2 pasangan contoh ini...
Semoga usia atuk dan nenek dipanjangkan lagi tuk melihat ramai cicit lagi dilahirkan...

The next day-nya plak...kami ada jemputan wedding yang mana kebetulan sangat...
Kawan@sahabat mama dari tadika,sekolah rendah dan menengah mendirikan masjid dengan sedara jauh ayah....so,she had become one of my sedara-mara also...
Welcome Iza to our family...congratulation to both of you....
Sangat lovely wedding di Taman Rimba Kiara,TTDI...
Tema Garden Wedding gitu...
This couple also had appeared in Harian Metro for their wedding news...
Maklumlah...Iza is one of the Harian Metro reporter...harus sekali-sekala keluar di paper jugakkan... 

Dan sebelah petangnya pulak...
We had SUPRISE BIRTHDAY CELEBRATION for Mak Ngah Mariena...
HAPPY 29th BIRTHDAY MY dear sis...
Sungguh suprise Mak Ngah sbb she din expect at all this celebration since during her birthday...
Mama pun lupa nak wish adik mama ni...
I dun know what happened to me this lately...
Banyak benda yang selalu terlupalah...tanda2 penuaan ke???OH NO!!!
Apapun...we had fun together and agak2 tebus jugaklah kaaan kelupaan yang terjadi tempoh hari...
Heeeeee...nak full story...lain kali jelah yerrr...
I malas nak edit pic seme kali ni... 

And on last 31st August sempat jugak kami ke Kluang memenuhi jemputan tuk celebrate birthday Qies...
Pada sesiapa yang familiar with the faces...this is Blogger yang famos amos tu...
Siapa lagi kalau bukan Yat Ekhram...
(Sila abaikan tarikh pada PIC tu...salah ok...sbb nak cepat sangat...jadilah camtu...)
Pada mulanya mama dah cakap sorry pada Yat sbb x jadi datang...at last minute plak ada family meeting...luckily dalam kul 1 selesai meeting keluarga tu...mama tanya ayah...
Agak2 sempat tak kita gi Kluang??then ayah cakap...sempat kot...
Alhamdulillah...kami sampai jugak ke rumah ibu bapa Yat di Kluang...
Walaupun jadi orang terakhir yang sampai...
Pas selesai borak dan update tentang diri memasing...kami gerak ke Muar plak...
Oh!!kami gerak bersama mama adam@Dina...tuk memenuhi jemputan dari Chief Fuad and isteri...
Sorry no pic available...sempat jugaklah mama bertemu dan bersua muka with other seaferer wife...
(Serius sekarang sangat malas membawa camera bersama...)
Apapun TERIMA KASIH pada Dalila yang sudi menjemput mama...
Suprise dgn kedatangan kami yg jauh ke sana...

Ini antara yang berlaku sepanjang seminggu selepas raya...alhamdulillah....ada bermacam2 yang kami lalui sepanjang raya kali ini...tapi as mama mention kat atas...mama malas dah sekarang ni nak bawak camera...lagi suka berada depan camera dah sekarang...hikssss...


Sementara En Suami ada ni...bolehlah beraya sakan kaaaann...nanti dia dah x der,dah naik atas kapal nun di tengah lautan sana...dah tak der driver yang nak bawak kami jenjalan jejauh camni...best plak jalan2 jauh2...pegi pagi balik petang...macam dekat je Johor tu...hehehe...


Apapun,nak full story tentang apa yang berlaku sepanjang bulan raya kami ni...insyaallah,kalau punya masa nanti...mama updatelah yer...kalau tak 'ter'rajin...kalau tak de tu,tak derlah yer...apapun,pada yang cari bahan nak menghanyam apa2 ketupat tu...selamat menhanyamlah yer(sila baca dalam nada yg sinis)...apapun,for me for those yang dok cari bahan nak pot-pet2 tu...you are SICK people(ada masalah jiwa)...really NOT COOL menghanyam ketupat ni...(pinjam ayat Wardina Saffiyah)...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...apapun,meriah raya kami kali ni sbb ayah ada disisi...
Alhamdulillah...next entry plak mama nak story experience Rizqullah meeting Mr Kambing at Kandang...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics