October 22, 2012

Bon Voyage Ayah...

Akhirnya...hari yang ditunggu-tunggu tiba...
Ayah need to leave us for his job and responsibility as a marine engineer ...
 Apapun...kali ni mama dan Rizqullah dah bersedia...
Actually cam mama cakap pada ayah...
Mama tak sempat nak sedih...

Sebab apa mama tak sempat nak feeling2 sedih dan emo???
Sebabnya I have tons of things to think and do...
Serius sampai x der ruang nak pikir suami kena belayar and what going to happened to us??
Dah sampai harinya barulah mama pikir what to do...
Dannnng!!!!...banyak giler kerja kat opis...
But anyhow pun...still okay lagi...still ada ruang untuk bernafas cuma tak der ruang nak pikir benda lain...
Syukur disitu...sekurang-kurangnya mama kuranglah sedih kaaaann...
Tak derlah meroyan apapun....cool and steady je kali ini...
Tak der terkenang-kenang sangat nasib yang tertulis ini...
**Thank you Allah swt for everything...syukur with all Qada' and  Qadar written in my life by YOU..**

Tapi itulah...dalam tak sempat sedih tu...
I do take atleast 1 hour to heal back...
Nak tahu kenapa mama cakap camtu...
Cer tengok pic bawah ni...

|

|

|

|

|

|

\/

Haddddoooiii...seeing both my hero mengalirkan air mata tatkala lagi beberapa minit nak berpisah...SANGAT meruntun hati ini okaaaaayyy...
Dalam hati ini ketika tegar tak mahu mengalirkan air mata..(kengkonon toughlah kaaan...)
Sudahnya mengalir jugak air mata sebab tengok anak dan ayah ni sedih...
Mama faham kenapa Rizqullah sedih dan ayah jugak sedih...
It's been 4 months plus being togetherkannn...
Lengkap satu keluarga...tiap2 hari Rizqullah boleh sebut "ayah" and calling "ayah"...
Sekarang kena tunggu 4-6 months to meet ayah balik...
Apapun...hope semua urusan kita sekeluarga ini dipermudahkan dan dilindungi....

Dan sebelum berpisah...sempat jugaklah bergambar sekeluarga walaupun ia hanyalah sekeping gambar yang sayu...

K.A.M.I...
Semoga kami dapat berkumpul semula nanti dalam masa 4-6 bulan akan datang...
Dan KLIA ini selalu jadi medan perpisahan dan pertemuan kita...
KLIA ini jugak mungkin akan jadi medan terakhir pertemuan kita andai ada antara kita yang dijemput Allah swt dulu...***wallahualam**
Namun,saban hari ku berdoa agar kita sekeluarga dipanjangkan umur untuk berkumpul dan bertemu semula bila tiba masanya...
Apapun...ayah balik nanti kita sambung lagi renovate rumah...
Hikssss...banyak okay plan mama dalam kepala nih...
Holiday + Deko2 rumah + shoppingssss...

Ini adalah antara sedikit yang berlaku dalam hidup kami...dah jadi rutin sebenarnya dalam hidup mama dan Rizqullah ini...tapi mama tetap bersyukur sebab mama masih ada ibu dan adik2 yang selalu berada di sisi mama...tak lupa jugak my in-laws yang banyak support mama and Rizqullah bila ayah tak der...Thank you so much to semua...sayang anda semua...apapun,I do appriciate each person in my life...

I do remember semua pesanan anda...and as I mention our house is open for all of you to come even though Ritz is not around...just call me to come,leh prepare masak2 makan reramai...rindu nak masak untuk en suami...
^___^

Okaylah...rasanya cukup dulu entry tuk kali ini...penat dah satu hari dok refresh email tunggu perkabaran dari insan kesayangan saya yang jauh di lautan sana...kalau refresh email opis memang ada je yang asyik masuk...**huksss..**
Email cinta jugak yang ditunggu...tapi apakan daya...menanti dan terus menanti...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!


11 comments:

Kniedaz said...

Insya Allah nanti brrtemu lg. .take care

zahirian said...

sedeynye tengok gambar ayah dan anak itu...

OneSimpleMother said...

nak nangis tengok gambar rizq menangis tu.. ;(

Marsha~ said...

Sedih tgk gmbr riz dgn ayah dia...... :(

i n n z c h u b b y said...

inn menitis air mata tengok pic rizq n ayah tu..

be strong, kak!

Mama Rizqullah said...

Kniedz,

Mudah-mudahan...senantiasa berdoa selalu dipanjangkan umur untuk bertemu dan bersalaman buat kali terakhir jika ajal menjemput.

Mama Rizqullah said...

Syikin,

Sayu hati bila tengok gelagat anak ni kannn...

Mama Rizqullah said...

Kak Mas,

Pasal dorang start nangis sudahnya banjir jugak saya kat KLIA...sayu je hati tengok dorang dua.

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Sedih kaaann...haiiih anak beranak...al kisah...

Mama Rizqullah said...

Inn,

Will do Inn,demi Rizqullah dan amanah suami...

Pssstt...dah dapat call PA CEO tu???

Mrs. Eirwan said...

salam sis.

i'm as silent reader. Seriously, meruntun jiwa tgk pic Rizqullah n his dad. X sempat habeskan bace entri tu. Just tgk pic tu lelama. Semoga Rizqullah menjadi anak yg kuat dan soleh. Amin..

 
Real Time Web Analytics