October 16, 2012

Less than one week...

Less than ONE week je lagi ayah will be off back to the seas...
Setelah more than 3 months cuti...
Akhirnya tiba kembali panggilan laut ini...
Luckily everything pun dah settle...

Bila dah pindah duduk rumah sendiri ni...
Ada orang pun dah lupa dia kena kembali ke laut...
Dah siap sound cakap kalau leh nak keje darat....
^______^

Mama lagi suka kalau ayah kerja darat...
Atleast i'm not alone and anak2 kami pun dapat penuh kasih sayang seorang ayah...
Apapun,hope one day impian ini terlaksana...
Tapi buat masa ini...biarlah lautan yang menjadi punca rezeki kami...

Since ayah pun tinggal few days sahaja lagi dengan kami...
Haruslah masa dihabiskan bersama-sama sekeluarga...

I'm sure ada orang akan demam rindu pada ayah dia...
Mana tak nya...semua pun dengan ayah...
Main game,tengok TV, Jalan2 gi kedai belikan grocery tuk mama masak dan macam2 lagi...
**Tak tahulah mama leh tahan ke tak tengok Rizqullah nanti...**

Seee....tido pun dengan ayah sambil tengok tv...
Tak tahulah yang kat atas kapal tu pun demam jugak nanti ke tidak...
Apapun,isteri-mu ini mendoakan semoga dikau suamiku sentiasa dalam lindungan Allah swt...
Semoga segala apa yang dikau lakukan dalam mencari rezeki untuk kami dipermudahkan dan diberkati sentiasa oleh Allah swt...
Sesungguhnya aku amat mencintaimu suamiku Mohamad Redzuan...

Semoga selama 4-6 bulan ini semua perkara untuk mama dipermudahkan...
Ada 2 rumah mama nak kena take care...
Satu di Kelana Jaya dan satu lagi di Shah Alam...
Alhamdulillah...sekarang ni mama dah biasa with this life...
At first the transition was quite tuff for me since terpaksa berjauhan dengan adik2 dan mama@Uci Rizqullah...tapi alhamdulillah,sekarang semua dah ok...
Walaupun sunyi sikit compare to biasa yang mana ada suara adik2 yang memecah kesunyian kerana dorang sibuk dok kacau Rizqullah..
Tapi sekarang ni,Rizqullah plak yang asyik rindu-rinduan dengan mak ngah,mak lang,mak teh and pak su dia...not forgetting sekarang ni Rizqullah dah pandai request nak balik rumah nenek and rumah Uci...

Apapun,setiap perkara mesti berubah...lebih baik kita berubah kepada kebaikkan instead choosing the wrong way kaaann...
So,bila duduk atau tinggal sendiri ini sedikit sebanyak mama belajar untuk lebih berdikari dan lebih tegas dalam membuat keputusan...
And alhamdulillah...syukur,I'm happy with all decision I've made...
Antara decision yang mama rasa happy dan puashati dilakukan adalah...
Live in my own way and life...

Okaylah....cukup dulu sampai sini...sekarang ni mood nak mengupdate sudah makin menipis .Walhal banyak je lagi cerita yang nak dikongsikan...butttt,maybe a little secrecy is more better kooot...macam En Suami cakap,jauhkan diri dari bergosip dan mengosipkan orang...atau dalam erti kata lain dari En Suami saya..."Jaga tepi kain sendiri lagi baik dari jaga tepi kain orang"...huhuhu...walaupun pedas kata2 dia tu...tapi ada betulnya...

Till my next entry(kalau rajin..)...have a nice and beautiful day buat anda semua...

Semoga hari anda diberkati dan ceria bersama insan2 kesayangan anda...

**Senyumlah dan hargai setiap saat dalam kehidupan kita ini,kerna kita tidak mungkin tahu apa yang akan terjadi untuk saat seterusnya...therefore,live in meaningful life instead of comparing your life with other peoples...coz only us can make the difference and the changes...**

~~ END ~~

0 comments:

 
Real Time Web Analytics