November 28, 2012

Borak kosong...

Sejak dah pandai cakap ni...life mama makin terisi...ialah,ada teman nak bercakap and bertekak..kengkadang tu bila balik keje...si kecik ni dok bantai cakap memacam and update memacam..

Meanwhile mama dia plak tgh moody sbb penat x hilang lagi...

But yesterday buat hati mama berbunga bunga and feeling proud dgn keletah dia..
Since mama this few day very the very near kat shopping mall...jadi hari2 pun ada ole-ole tuk si kecik ni...siap dia cakap..."Kenapa mama shopping tak ajak wah.."

Hammmbboooii...x pandai yang kecik..baru 3 tahun dah pandai shopping yerrr....semalam sempatlah mama belikan Rizqullah few new cloths and also spender baru...(yeaaayy!!!the potty training was a success...alhamdulillah..)

While his looking at his new cloths...Rizqullah cakap..."Thank you mama,wah cayang mama.Nanti wah belikan baju mama pulak yerrr..."

Seriously,as a mom..mmg rasa happy and proud dpt anak yg menghargai penat lelah kita...and I did replied his word with my wishlist laaaaaa..ingat dia je ada wishlist...harus mama dia pun ada..then I replied..

"Wah nak banjer mama ke?camtu mama nak baju baru kaler merah,pink and biru..pastu mama nak toys banyak banyak..."

Meanwhile my little boy just stunt kejap sbb terkejut dgr list mama dia kottt...but he did replied by saying..."Kita share toys yer mama.."

Hadddoooiiii....boleh plak anak teruna saya ni kuar statement tuk sharing sharing ni...apapun,you makes mama feel blessed sangat2 sbb ada anak yang menghargai pengorbanan mama dan ayah...tahu nak ucapkan terima kasih and pandaii sangat bodek mama...(kaki bodek okay anak teruna saya ni..tapi kat mama dia jelah..kat ayah mmg x dapek..ayah naik kening ziana zain dah tunduk kucing dah Rizqullah...)

Apapun,syukur sangat dengan kehidupan yg serba sederhana ini...walaupun tidaklah semewah mana...yang penting perut kami x pernah kosong...alhamdulillah atas segala nikmat dari Allah swt ini..

Okay..cukup dulu short entry yang x berapa nak short...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

aku la... said...

besar dah anak ko mas..bestnya dia dah x pakai pampers..cane ek nak ajar. anak aku baru 2 tahun steengah..nak ajar jugak tapi risau takut 'terlepas'..huhuhu..

Kniedaz said...

dah besar dah..dah pandai bercakap..boleh teman berborak di rumah

 
Real Time Web Analytics