November 26, 2012

Happy E-day!! (E-day = Engagement Day)

Macam2 nama orang letak sekarang ni untuk shortformkan nama2 majlis...
Antaranya adalah E-day,which meant for Engagement Day...
Anyway,Happy E-day for my cousin...

Haziqah dan pasangannya Luqman

Semoga semuanya berjalan lancarlah hendaknya...
Cepat2kan sikit majlis nikahnya...
Sesungguhnya ketika bertunang ni dah tentu bermacam2 dugaan...
I yang tak bertunang ni pun,panas hati dengan bakal suami masa tu...
Maklumlah...stress up with all the wedding prep,itu yang hati dok meletop-letop je...
Lagi2 masa tu bakal suami belayar kannn...haruslah seme dihandle sendirian...
Hanya MMS,SMS and jugak phone call menjadi medium perhubungan kami ketika itu...

Time tu AMOS THERMOS ni x der lagi yerrr...
Dah sampai port barulah bincang panjang lebar...
Memang bil tepon time tu main ribu-riban jelah yerr...
Apapun,alhamdulillah...kami x derlah gaduh apa sangat pun...
Sebabnya semua dah bincang awal apa yang kami mahu ketika majlis...
**Senyum sorang2 plak bila ingat balik kejadian 5 tahun lepas ini...**

Dah back to the story...

Selamat bertunang lagi sekali buat Haziqah...
Kak Maslina doakan semoga selamat hendaknya semua...

Dan macam biasa...little bit of picas yang sempat mama Rizqullah ni edit...
Serius sangat malas sekarang ni mau menghadap lappy after hours facing the PC screen whole day kat opis...(ini pun terpaksa hadap sebab siapkan wasiat buat reliever mama kat opis.)

Cake hantaran lelaki pada pihak perempuan...
I lioke the cream punya bentuk tu...
So sweet je with the white roses patern...

Dengan orang yang bertunang...
Haziqah..
Simple and sweet je the ceremony...

Okay...just a short one je...

Esok mama start training,terima kasihlah pada Maybank yang nak menaja training for 5 days ni...^____^
5 hari kita lupakan kejap sal kerja...
Habis training kita shopping...errrkksss...
Apapun...selamatlah pada reliever mama yang akan merelief kerja2 mama sepanjang 5 hari ini...apapun,you guys still contact me during lunch hour yerr...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!

**Things happened for a reason,but sometime its also related with our doa...Therefore,DOA for good things and insyaallah everything will goes well.**



2 comments:

Lynn Hamzah said...

betul tu...skrg nie ada macam-macam nama untuk majlis pertunangan...hehehe...

Mama Rizqullah said...

Lynn,

Betul tu...semua dishortformkan...kesian orang2 tua sekarang ni dok tercangak2 and tertanya-tanya...

 
Real Time Web Analytics