December 14, 2012

12.12.2012 - Our 4th anniversary...

12.12.12

Nice date kan kelmarin???
Sebanyak 45 ribu ibu2 di Malaysia dunia melahirkan anak...
Sebanyak berapa ribu pasangan mendirikan rumahtangga dan melafazkan sumpah janji setia...

Apapun...for me,this date has give another awesome memory in my  life...
Walaupun kami suami isteri terpisah jauh...
Seorang di daratan ini ada seorang di tengah lautan sana...
Namun ingatan dan hati kami senantiasa bersama...
Alhamdullillah...dikurniakan kehidupan yang serba sederhana namun lengkap dengan kasih sayang dan pengertian cinta dalam hidup...
Syukur...walaupun kami tak hidup semewah mana...
Tapi kami mewah dengan kasih sayang dan sikap ambil berat antara satu sama lain...

At this moment...walaupun mama Rizqullah tengah demam panas...
Tapi ada tiupan semangat dari tengah lautan sana cukup untuk mama Rizqullah bangun dan memulakan hari dengan senyuman kembali...

Terima kasih my dear hubby...
I know you rasa risau sangat sbb this lately i selalu demam panas...
Apapun...insyaallah...will take a good care of myself,no need to worry so much...
Alhamdulillah...i have mama and my sisters to take care of me...

Honestly I was happy during 12.12.12...
Walaupun celebrating our anniversary alone here and dalam demam...
Tapi pagi-pagi dah dapat email cinta dari yang tersayang di tengah lautan sana...
Itu dah cukup actually to make my day...
Tengah demam kaaannn...nothing much I need...
Cukuplah sedikit tanda ingatan dari sang suami tercinta yang jauh dari mata ini...
Sungguh terharu hati ini membaca bait email dari En Suami...
Ingatkan dia lupa tarikh penting kami ini...
Hari penyatuan kami sebagai suami dan isteri yang sah...
Hari Arwah abah menyerahkan tanggungjawab mama Rizqullah ini kepada En Redzuan...

To my dearest husband...
Thank you for being a great companion and best friend ever to me...
All this 4 years was a very special memories in my life...
Being the 'women' in you life has made me feel blessed...

12.12.12
has embark another milestone in our relationship and hope we will together till jannah...

And dalam petang tu...masa tengah sedap tido...
Mama received a call from Mell...
She's sending a bouquet of flower from ayah...
**Entah bila En Redzuan ni tempah...serius sangat terharu...***

The card...

The little boy who always make my day...
Selalu buat mama tersenyum dan geram...
He just colour my life with a lot of things... 

Makin besar jambangan bunga ini...
Thanks sayang for the flower bouquet...
I tahu...request you kat Mell is...
You want something special which will make me smile kaaann...
It does make me smile...
Dah rasa cam peluk teddy bear je bila angkat bunga tu.....

Close up sikit....

 I just love the colour combination...
Paling suka sbb ada bunga mahal keliling dia...
Which only akan segar bila dalam tempat sejuk...
Feeling so special...

 Ini adalah sedikit corat-coret kehidupan mama Rizqullah...
Things that happened in our life on 12.12.12...
Walaupun dalam keadaan demam...masih lagi boleh tersenyum sebab saya ada sebab untuk tersenyum dan berasa bahagia...
Di kelilingi oleh insan yang awesome dan selalu buat diri ini rasa dihargai...

Tapi paling utama adalah sang kekasih hati yang jauh dimata...
Walaupun jauh selalu...dia berusaha juga buat saya berasa di senantiasa berada di sisi saya...sentiasa buat saya berasa bahagia walaupun dia tidak berada disisi saya selalu...
Terima kasih sayangku@suamiku...

Okay...cukup dulu entry kali ini...

Till my next bebelan...insyaallah...

Have a nice weekend semua!!!!

6 comments:

Kniedaz said...

Happy anniversary..seronoknya dapat bunga cantik tu

♥ أينوم said...

Semoga kekal hingga ke syurga! Aminnnn happy aniversaryyyy :)

Momma Qiestina said...

ya Allah wan mmg sgt schwettttttttt! best gile mas dapat bunga macam tu :)

Tahniah kalian.Semoga ke syurga bersama.

Mama Rizqullah said...

Kniedz,

Thank you dear....alhamdulillah,kebah kejaplah demam hari tu...sbb hati berbunga-bunga...^___^

Mama Rizqullah said...

♥ أينوم,

Amin...terima kasih...doakan yang terbaik buat kami yaaa...

Mama Rizqullah said...

Yat@Momma Qiestina,

Alhamdulillah yat...dari zaman bercinta hingga dah anak satu ni...dia tetap wan yang saya kenal 5 tahun lepas...still romantic dan loving...

Syukur dipertemukan dengan dia...^__^

 
Real Time Web Analytics