December 30, 2012

Happy Belated Birthday Nenek Rene!!!

Weeee!!!Rizqullah is conquering Nenek's birthday cake and he just make all of us enjoyed is his "not-guilty" faces and his selamba faces...

Apapun...we did have fun on Ibu's birthday and dear hubby...
Hope you were here and see by your own eye's on our little rascal naughtiness...
And together with us celebrating your mom 58th birthday...

Syukur dipanjangkan umur dan dipermudahkan rezeki kali ini untuk menyambut hari lahir ibu mertua saya@nenek Rizqullah yang ke-58...
Walaupun sang suami berjauhan...
saya tetap pulang ke rumah mertua seperti biasa...
Alhamdulillah...hilang rindu mertua saya terhadap anak mereka bila tengok cucu buat sepah kat rumah...hehehehe...

Apapun...this is some of the beautiful moments that we had on last 24.12.2012...
**Huhuhu...camnelah menantu ni leh terlepas cakap kat mertua pasal cake....sib baik mak mertua ai pandai cover....heheheh...sorry Hanif,kak mas terlepas cakaplah kat ibu...**

Dah tak mahu cakap banyaklah...
Let's picture tell the happiness that we had...
**Alhamdulillah..everything has changed for good...thank you Allah swt..**

While waiting others to come back home...
Atuk and cucu bonding time...
Haiiiihh...gadget jelah yang leh buat cucu duduk sebelah...
Siap cucu ajarkan atuk tu....anak2 zaman milenium...

Rizqullah with his favourite uncle...
Mana2 pun ikut je uncle dia...
Untunglah ada ramai orang nak layan nak oiiii....


Nenek and cucu cutting cake time...
Habis hiasan coklat atas cake tu Rizqullah kerjakan...

Muka dah comot yang tiada rasa penyesalan lagi rasa bersalah 
kerana maranapkan kek harijadi nenek dia...

See his eyes!!!!
Mata budak banyak akal kata ustaz!!
Alhamdulillah...nakal yang macam akal...
Tapi selalu buat kami semua rasa bahagia...

Kalau lidah x keluar tu...
Memang tak sah...


One BIG happy family...
Oh!!!wish En Redzuan was here too with us...

Loving couple which has become our idol...
Bermacam onak duri diharungi...
namun tetap bersama membesarkan 4 anak lelaki...
Phewww...mama yang sorang ni pun rasa dah kejung kaki...

Okaylah...ini antara corat-coret kehidupan kami while ayah is away...
Nak kata meriah x lah sangat since mama was a bit busy with tons of things this lately...
**Sibuk buat bunga telur...huksss...untuk siapa???adalah....**
Apapun...mama is trying to balance our love and care to all important people in our life...
Trying to spare sometimes for everybody...
Apapun...we still having fun together walaupun kadang2 tu Rizqullah still x puas lagi nak main and manja with semua orang...

Hmmm....so,ayah yang jauh dilautan sana....
Next birthday is yours....
Its your call....nak hadiah terbang ke Bintulu atau mau tunggu sampai you balik sini??
Apapun...isteri you ni hadiahkan you doa semoga diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan dalam mencari rezeki yang HALAL lagi BERKAT buat kita sekeluarga...biarlah kerja susah camne pun,yang penting I tak mo ada duit tepi or what so ever duit tak HALAL ni...coz,duit yang you dapat tu akan jadi darah daging keturunan kita...Apapun,I'm happy with what we have now...walaupun tak lah sehebat mana mahupun se"loaded" mana...yang penting kita "loaded" with kasih sayang dan budi bahasa...

Opsss...membebel sudah pula...

Okaylah...let's end the entry with 

"Assalamualaikum"

OR

"Salam sejahtera"(for non muslim)

Till my next entry...Have a nice weekend...



  

0 comments:

 
Real Time Web Analytics