December 10, 2012

Ku Mencintaimu...

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Di saat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku…, haa…Hidupku…haa…

*************************

Atas ni lirik lagu kekasih gelapku by Ungu...
Mama suka bait pertama lagu ini...

KUMENCINTAIMU LEBIH DARI APAPUN...

This is special for my soulmate yang sangat jauh di mata...
Namun setiap saat sangat dekat di hati...

Ku sentiasa mencintaimu lebih dari apapun...
Mestilah lebih apapun kaaaan...
Kalau x mencintai si dia...dah tentu mama tak sanggup nak menghadapi hidup sebagai isteri pelaut ini...
Kerana cinta pada si dialah...semua ini sanggup ku harungi seorang diri...
Mengharungi cabaran hidup yang semakin hari semakin mencabar...

Its been more than 4 years we've been together...
Alhamdulillah...we started as a bestfriend and until now he still my very best friend...mungkin ada yang tertanya...kenapa mama pilih dia as my husband...

Mama pilih dia kerana...
He just complete me...
He accepting me for who I am(tak pernah pun complain apa2,even my workload kat opis yang selalu sahaja buat isteri dia tiada masa untuk dia...alhamdulillah,he never complained and even come to accompany me at the office...thanks sayang!!!)
I can talk to him anything and even nonsense things..(dia layan kan je mama Rizqullah ni...which at last mama Rizqullah yang makan hati sebab dia secretly ambush mama Rizqullah with his silly jokes...dang!!missed it so much...**his silly jokes**...)
He always be my awesome partner when making crime...(sila jangan pikir bukan2 yerrrr...)
And the most important thing is when I choose/accepting him is because when I was with him,I am just Maslina Roslan@Mama Rizqullah...
I just felt so comfortable when I was beside him...

So,basically...dalam memilih teman bukanlah kerana wang ringgit...tapi kerana keikhlasan hati dalam berkongsi kasih dan sayang bersama...coz wang ringgit boleh dicari,tapi kebahagiaan dan hati yang tenang amat sukar diperolehi...

Dulu dialah kekasih gelap mama...tapi kini dialah kekasih terang-terangan...
Kekasih gelap sbb sampai kami dah nak kawen pun...
Kami masih lagi bersembunyi di hadapan kawan rapat dia and even mine...
Bukan apa...tak sempat nak introduce...
Tapi alhamdulillah....manage to meet all his best buddies few months sebelum kami diijabkabulkan...
Alhamdulillah...all my and his best buddies terima keputusan kami ini dan mendoakan yang terbaik buat kami...
Terima kasih buat kalian semua...

Alhamdulillah...12.12.12 ini...
Usia pernikahan kami sudah menginjak ke tahun yang ke-4...
Syukur dengan kehidupan yang ada ini...
Dikurniakan seorang zuriat lelaki dan seorang di jannah sana(we missed you...)...
Dikelilingi dengan insan-insan yang amat kami cintai dan sayangi...
Diizinkan dan dipersihatkan tubuh badan oleh-Nya dalam mencari rezeki yang berkat buat keluarga kecil kami ini...
Diizinkan oleh Allah untuk terus bernafas dalam cinta dan sayang antara kami berdua...
Serta diizinkan oleh-Nya untuk kami sentiasa mengambil berat antara satu sama lain...
Terima kasih suamiku sayang untuk 4 tahun yang terhebat ini...
I know,there was so many years to come...

Ku berdoa agar kita berdua dipanjangkan umur untuk terus bertemu setelah beberapa bulan terpisah dan sentiasa berada dalam lindungan Allah swt...
Semoga cinta kita terus mekar hingga ke akhir nafas kita berdua...


Happy Anniversary dear Husband...
Thank you for everything that you have done for me...
Giving me courage to continue my life journey with you...
You just cheer me up when I loose abah and my courage last 3 years...
Love you always and you'll always in my mind and heart...

Okay...cukup dulu entry bunga-bunga cinta ini...

Till my next entry....salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

12.12.12 --> what a nice date right???
We are celebrating our 4th anniversary on that day...well it's just few days more to come...currently i just missing him so much...life is interesting...Allah give you love but you have to learn to missed it...this will make you cherish more the love that you had in the life...what a great Allah swt...


3 comments:

Shilla Latif said...

Happy Anniversary mama & papa Rizqullah. Semaga kekal hingga ke Jannah. Amin Yarabbal Alamin. :)

Momma Qiestina said...

Happy aniversary mas & wan yang schweeet :)

Doa yat buat kalian, semoga kekal bahagia sampai ke syurga and more many many rizq to comes.

Momma Qiestina said...

Happy aniversary mas & wan yang schweeet :)

Doa yat buat kalian, semoga kekal bahagia sampai ke syurga and more many many rizq to comes.

 
Real Time Web Analytics