December 24, 2012

Life goes on...

It's last week of December...
Few days more to go and we are in the year of 2013...
We left behind all the good and bad memories on 2012...
Anyhow...2012 has given me a lot of things...
2012 has been good year for me though there are some hick ups here and there...
But still manage to go through of it...
Alhamdulillah...syukur with the rezeki given by Allah...
Syukur with all love that we received all this years...
Syukur 2012 has end up with a good memories...
Nothing much I can says....just "Alhamdulillah"...

Thank you Allah for the rezeki we had...
**without your(Allah) help we might not at this level...**
Few new milestone has been set up this 2012...
In 2012,we had moved to our owned crib...
Our own castle which has been our dreams all this while...
**To have our own home..atlast!!!**

Kerana dia jugaklah saya meneruskan hidup ini dengan penuh bererti...
Being a mother and a wife had made me grow up to be a better person...
Just LOVE to see he smile and happy...
Tomorrow is holiday???
Where should I bring this little rascal??

Syukur for all bad the things happened ,which I've no regret of it...
Because I know,there is hikmah of everything happened...
Allah swt test us just to make sure we are back in the track...
**Thank you Allah for waking me up...**

Well,apapun....
Hidup mesti diteruskan...
Walauapapun cabaran dan dugaan yang datang...
Selalulah hadapinya dengan tenang...
Banyak cerita yang kurang menyenangkan teman2 yang mama dengar this lately...
Simpati sangat dengan apa yang terjadi pada mereka...
Namun hanya doa yang terbaik yang mampu mama Rizqullah berikan pada mereka...
Agar mereka terus kuat dan tabah menghadapi dugaan yang terhebat ini...

Memang benar..hidup ini tak selalunya indah...tak selalunya bahagia...
Sebab bila tiada dugaan mahupun cabaran yang datang dalam hidup kita...
Kita akan terlena dibuai mimpi indah ciptaan kita itu...
Oleh itu,dugaan dan cabaran itulah yang kadang2 menyedarkan kita dari lena kita...
Namun....janganlah kita ambil jalan yang salah dalam menghadapi dan menyelesaikan masalah yang dihadapi...

Opsss...apalah yang mama Rizqullah bablingkan ini kan...
Hmmmm...nak cerita memang panjang cerita dan complicated...
Apapun...let it be secret jelah yerrr...
Kita doakan bagi mereka yang menghadapi masalah ini diberikan kemudahan dalam menyelesaikan masalah kita...kita doakan perkara yang positif buat mereka...
Itu sahaja sebenarnya dah cukup...

Okay...pejam celik,pejam celik...
Rupanya dah 2 bulan lebih ayah berjauhan dengan kami...
Bukan mama tak rasa ketiadaan ayah yer...
Feeling it,tapi itulah...belum sempat nak rindu...
Dah memacam benda lain yang hadir dalam hidup mama...
I'm not complaining or what...
But having a career had my life full with tons of things...
Kadang2 tak sempat nak jenguk ke blog pun...
Maaf pada yang tinggal komen...mama amik masa nak membalas...

Ini pun hari ni cuti ganti sbb weekend last few weeks kerja...
Dapatlah carry forward cuti sikit for next year...
Alhamdulillah...atleast I have extra leave to spend with my love ones...
As usual,few planned already in mind...
Planned apa??ofcourselah holiday planned...
Dah penat2 kerja..harus merehatkan diri bersama insan2 yang saya cintai dan sayangi...

Okaylah...just a empty babling hari ni...
Mood nak update blog ada...cuma masa itu selalu tidak mengizinkan..
Nak kata tahun 2012 ini kami tak holiday langsung...
Herrrmmm...sempat jugaklah dalam kesibukkan pindah rumah dan ketika fulus mengalir cam air untuk rumah...
Holiday jugak...huksss...tapi that holiday was with reason...
Tengoklah ada masa nanti mama review few hotels that we drop in...

Apapun,sebelum menutup entry ini...
 Haruslah ada picas pengubat rindu buat En Suami yang di Bintulu sana...
**Thanks again sayang for the awesome flower...really love it and you just make me feel awesome....**

Dear ayah,please look at his cheeky face...
Rizqullah had tons of idea to make me laugh and angry at the same time...
Anyway,I'm enjoying my day with him...
You are right my dear hubby...everything happened with a good reason...
Allah knows the best...
Anyway...I do feel awesome because I had you and Rizqullah...
Nothing can buy the love I had from both of you guys...
**Feeling blessed**

Okaylah...cukup dulu entry untuk kali ini..entah apa yang mama bablingkan pun tak tahu..hahaha...anyway,just have a good day and good thought...
Insyaallah Allah swt will granted you with great life...

To nenek@Siti Norina Aziz...Nanti wah datang celebrate birthday nenek malam ni...
Happy birthday nenek and have a great birthday party tonight!!
Wah nanti nyanyi kuat-kuat...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!


0 comments:

 
Real Time Web Analytics