December 31, 2012

Trick Art Museum@I-City

Wooottt!!!Wooott!!!
New things in I-City and currently it was free entrance...
(I guess until 1 January 2013 only...)

Based on my Googling...
The entrance was actually RM 5 per head/per person...
Okaylah kannn...since you can pose so much of things dalam tu...
Tapi kalau free lagi baguslah kaaaann...

Well it was our rezeki...
We went to I-city today just to met Atuk and Nenek which was opening a stall to sell honey for the "Sayangi Selangor Karnival" which was held at I-city...
The karnival started  from 28th December 2012 to 1st January 2013...
The parking was free and entrance to this museum also was totally FREE...

Selalunya tengok gambar either kat FB or kat mana2 web page...
But today..we experiencing sendiri camne nak pose at this art museum...

And as usuallah....siapa lagi model saya kalau bukan anak teruna saya...
Luckily hari ni he was in good mood dari pagi...
Alhamdulillah...he just make me feel blessed sbb dia memang pandai amik hati saya...
Nantilah in ending paragraph mama cerita apa yang berlaku...

Sementara tu...mailah layan sikit dulu gambar2 yang ada...


Helpppp!!!!
Ada buaya nak makan saya!!!

On raft...Journey to find ayah...
"Hmmm....manalah ayah ni...jauh lagi ke nak sailing ni???"

Zirafah belaan saya...
Tengok..manjakan dia...
Eh!!!bila masa plak saya bela zirafah???

Errrrrrmmm....tolak2 benda ni...
Apa pulak yang keluar nanti????

Eh!!!janganlah!!!

Jangan spiderman...
Jangan...mama kita kata jangan!!!

Last but not least....
Us!!!
Buat ayah yang merindui kami...
Okay...mama interframe jugaklah kat sini...

Antara aktiviti hujung minggu kami...alhamdulillah...akhirnya hilang jugak sakit kepala@migrain mama...I was so lucky my little boy sangat behave dan amat memahami mama dia sedang sakit...

The word yang buat mama rasa terharu ialah...
"Mama rehat okay....mama tak seihat lagi kaaan..."
With his concerned face...adooooii...sangat mengharukan hati seorang mama ini...
Alhamdulillah...syukur mengandungkan kamu wahai rizqi mama...
Bila kamu baik...kamu seakan seorang bidadari yang turun dari syurga untuk menjaga mama...
Tapi bila kamu tengah banyak akal...mama rasa aaaarrgghhh!!!!

Serius...pagi tadi when I was in migrain...satu apapun tak leh nak buat...
Dah lah kat rumah sendiri...was thinking of...
Kan bagus kalau ada Rasiah....(missed my old maid,entah apa khabar dia..)
Seriusly...was thinking to have maid balik...

Apapun...mama still syukur having Rizqullah in our life...
You just lighten up my life with a lot of new things....

Okaylah...cukup dulu entry kali ini...
To ayah...this is some picas yang sempat mama edit...
Nanti ayah balik kita pergi lagi sekali yerr...
Entrance RM5 je..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!!

**Happy New Year 2013...semoga tahun 2013 nanti memberikan satu milestone baru dalam kehidupan anda semua...semoga hari semalam menjadikan kita insan yang lebih baik di hari ini dan hari muka...bak kata suami saya,yang lepas jangan dikenang...yang hadapan kita ukirkan dengan baik...Well past is past and never looking back..Terima kasih pada insan2 yang pernah mewarnai dan hadir dalam hidup mama Rizqullah...You have teach me a lot of thing which sometimes I've never thought off...apapun,saya doakan semoga anda dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat dan terus success dalam apa jua yang anda lakukan...

Again...selamat tahun baru 2013!!!**


3 comments:

mama leen said...

wah bestnya.. boleh pegi ni... :)

mama ila said...

cam best jer kat tempat nie =) salam kenal..follow sini

-Sara- said...

wowww..so real! :)

 
Real Time Web Analytics