January 31, 2012

Visiting Yaya@Alya@Princecourt...

Dah lama sangat mama & ayah simpan gambar2 bezday yaya...
Dan dah lama jugaklah mama yaya minta DVD tu...
Taaapppiiii...tak sampai2 jugak DVDnya...

Tapi itulah...bila kami tahu yaya still dalam hospital dekat seminggu...
Mama terus ajak ayah to visit Yaya...
Lagipun bila masa lagi kami berpeluang dapat jumpa macam ni kan...
Sesambil tu sempat jugaklah mama call kak win@mazuin tuk join visit yaya kat Princecourt...
Terima kasih kepada FB...sbb melaluinya lah kami tahu yang yaya kena denggi...


Dan macam biasalahkan...pasti ada gambar2 jalan2 berjumpa rakan2...
Sebagai kenang-kenangan...kita tak tahu...
Esok lusa giliran kita pula ke yang menjadi tetamu Allah swt selama-Nya..
Jadi gambar2 ini lah semua kenangan yang ada...


Dah...jom layan dulu selected picas yang sempat mama amik during our visit seeing yaya and her family... 

Baby Rayyan...
Elok je duduk dalam carrier tu...


Kak Win@Mazuin yang gigih membawa 3 anak dia bersama...
Inilah baru supermama!!!
Driving with 3 kiddos adalah sangat hebat okay...
Kalau takat satu cam mama belum tahap super lagi...
Baru tahap ong kedek kedek je...

Mama Yaya yang ceria walaupun penat...
Terpaksa bertugas jugak...
Tapi puashati kan Nurul...dapat kejap2 tengok anak di bilik kan??


Kakak Nurrin...

Cik Adik Yaya yang sakit kena demam denggi...
Tapi sekarang dah sihat kannn...
Dah dapat adik baru pun..
Mesti best kan yaya ada adik buat teman main sesama...

Syok beborak bila dah ramai2 ni...
Hehehe....sekali sekala bertemu kann..
Harus banyak yang nak update...
Lagi2 ayah Rizqullah dan papa yaya...
Banyak benda nak sharekan...

Muqri macam dah bosan je yer sayang??
Tak habis-habiskan kami semua berborak...
Ekekeke....

Dan sebelum balik...
Gambar kenang-kenagan...
Entah bila lagi dapat berkumpul macam ni lagi...

Tak lupa jugak kaum ayah pun sama yerr...
Kerana merekalah isteri-isteri berkawan & berkenalan...
Semoga ukhwah dan ikatan persababatan ini kekal selamanya...

Dan sebelum balik...sempatlah mama capture satu je gambar hospital Princecourt nih...
Memang cantik tempat ni...
Tapi agak jauh di tengah bandar...
Hospital ni pun salah satu Maybank panel...
Tapi ayah cakap untuk kami adalah sangat jauh...
bagi mereka yang tinggal dekat2 ngan KL dan sanggup mengharungi jalan yang jam saban hari...
Bolehlah ke sini...it's quite peacefull lah kot kat sini...
Rasa cam duduk hotel je...

Tak caya..tengok jelah lobby dia yang sempat mama amik...



Very the like-like hotel kannn???
Hahaha..habis bahaya mama jahanamkan...
Apapun...it's very relaxing duduk sini sebenarnya...
Sangat sesuai bagi sesiapa yang nak bervacation di hospital...
Ahaaaaksss...
Apapun...satu effort yang bagus untuk buat orang ramai tak terasa seperti di dalam sebuah hospital pun...

Okaylah...cukup dulu...mama nak tido nih...
(taip di malam hari pastu save dalam draft)

Till my next entry...salam sayang buat semua!!!

Have a nice day!!

January 30, 2012

Upah potong rambut???

**Sambungan entry pas potong rambut hari tu...**


Dah penat dating sarapan pagi...then gi potong rambut...
Now it's time to have fun pulaakkk...
Weeee!!!!Inilah part yang paling Rizqullah suka...
Main Aiiiirrr!!!
Sib baiklah ada pool yang besar kat umah...
Boleh gak ayah join sekaki dalam pool tu...ahakssss...


Dan ini adalah aksi dua beranak yang syooook sangat main air sesama...
And mama tahu Rizqullah is missing all this momentos kannn...
Pak Su pun dah start keje sekarang...
So,tak der guys yang nak layan Rizqullah kat umah main air dalam pool...
Sabar ya sayang...nanti bila Pak Su free kita bukak pool...
Leh mandi-manda main air ngan pak su pulak yerrr...
Lagi pun hari tu mama dah bawak Rizqullah gi mandi laut kat Bagan Lalang kannn...


Apapun...ada sesuatu yang menanti tuk Rizqullah yerr...
Sabar itu separuh dari Iman yer sayang...
Don't worry ayah dah suruh mama belikan something tuk Rizqullah main while ayah is not around nih...
Insyaallah ada masa nanti mama gi beli...currently mama agak kesibukkan sikit...


Okaylah...x mo panjang sangat tapi intro...


Jom layan dulu antara gambar kenangan teristimewa Rizqullah dan ayah...
Mama mana???mama jadi tukang amik gambar jelaaahh...

Ayah dan anak...

Main jentik-jentik air...

Anak ayah!!
Manjanya Rizqullah ngan ayah...
**Huhuhu...mama plak yang dah sebak nih...Acaner nih??**

One of mama's fav picture...
Rizqullah manja ngan ayah...

Weeee...syooooknya dia...
Mama plak rindu tengok Rizqullah happy camni...

Splashing away water with ayah!!!

Kucing ni pun nak join sama ke???
Hahaha...ke dia pelik tengok anak beranak ni dalam kolam...

Ini antara aksi manja dua beranak yang buat mama sebakje....keakraban anak dan ayah ni memang sangat jelas kann...inilah antara sbb ayah nak anak lelaki dulu...alhamdulillah,impian ayah tercapai...adalah teman tengok bola,main game kan ayah??
Selain itu Rizqullah pun jadi bodyguard mama bila kuar...
Ayah nak Rizqullah jadi mama's best friend...
Sbb bagi ayah,lelaki lebih baik dalam take care mama dia...


Apapun mama tak kesah sebenarnya...lelaki ke pompuan...asalkan sihat dan cukup sifat dah cukup untuk mama...asalkan anak2 mama membesar dengan sihat dah cukup bagi seorang ibu...kalau ada yg lebih tu...adalah extra credit..


Errrkksss...dah start melalut nih...okaylah,dah cukup dulu entry tertunggak ni...mama nak sambung kerja ni...release tension jap...memacam kena pikir...


Apapun...semoga hari ini menjadi hari yang lebih baik dari semalam...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

January 29, 2012

Sneak Preview : Karnival Karangkraf 2012...

KARNIVAL KARANGKRAF 2012!!

Cepat-cepat...siapa yang belum pergi lagi boleh gi hari ni yerrrr...
The event started from last Friday and will be end today(29.01.2012)...

So...pada penggemar novel ALAF 21 dan jugak majalah2 keluaran Karangkraf...
Baik hadirkan diri anda di sini...
Sebab majalah dijual dengan harga yang murah dan berpatutan...


Ada bermacam-macam booth yang menjual bermacam-macam barangan...
Dari Majalah keluaran Karangkraf,Novel,perkhidmatan U-print,jualan baju-baju dan jugak kereta...
Pendek kata dah macam pegi Jom Heboh tapi ni versi minilah....
Selain itu ada jugak show kat pentas utama dorang...
Mama pun x sure apa yang ada kat pentas...
Sbb lalu jekan....Oh!!tak lupa jugak ada demo2 hiasan rumah,gubahan bunga dan memacam lagilah...so,jangan lupa cari booth demo okay!!


Dan macam biasalah yerr...sneak preview gambar kami having fun di sana...
Relaxing diri jalan2 with Rizqullah dan all his dayang2...
(Ko hade???dayang 24-jam taaauuu...)

Dan ini antara yang kami lakukan semalam...
Camwhoring jeeeeee...

Mak lang teringin sangat nak bergambar dengan Mr S...
Atau lebih dikenali dengan Mr Sawoooo....

Rizqullah yang susah sangat nak bergambar sekarang ni...
Asal nampak mama pegang camera dan acu pada dia je..
Dah lari lintang pukang...
Pantang ke hape budak ni???
Tapi bila bergambar dengan mama dan ayah nak pulak...

And last but not least....
Mama pun confuse apa yang mak lang cuba amik...
Sudahnya blur gambar mama...
Dan yang jelas ada banner di belakang tu...
Haiiiihh....(mengeluh,penat je posing tau...)


Okay,pada sesiapa yang nak pegi...silalah yer...dozo,dozo...tapi bewarelah yer..parking adalah sangat-sangat-sangat terhad dan terpaksalah anda parking jauh2 sikit...dulu leh gak parking dalam kawasan dia....tapi itulah,kali ni selected jelah kot yg dapat masuk...apapun,sangat penat jugaklah sbb kena jalan jauh and sangat tak praktikal bagi mereka yang ada anak2 kecik...


Apapun,we still having fun and boronglah beberapa majalah yang mmg nak sangat beli...


Dah,mama nak bersiap ke opis plak ni...esok sesiapa yang bergaji RM3,000 ke bawah bolehlah amik borang SARA 1 Malaysia di bank2 yang menjadi agennya ya...
Anda bolehlah jugak dapatkan borang2 tersebut di Maybank,CIMB,RHB dan jugak BSN...
Untung jadi orang Malaysia ni...itu pun x bersyukur gak lagi sesetengah pihak tu...
Pasal benda nilah mama kena kerja...
Nak tolong rakyat sangat...terpaksalah ada yang kena kerja hari ni...
Sobs-sobs..kesian Rizqullah...


Apapun...pada semua...bersykurlah kehidupan di negara kita ini sangat-sangat aman...
Kita masih lagi bebas berjalan ke sana ke mari di negara Malaysia ini...
Kita bebas melakukan apa sahaja di sini...
Dan paling penting kita semua boleh mencari rezeki yang banyak di sini...
Jadi bersyukurlah sebelum semua nikmat ini ditarik...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!
Insyaallah nanti mama buat full entry yer pasal Karnival ni...


Have a nice Sunday everybody!!!

January 27, 2012

Calm Friday...

Nothing much to say...

Kita layan gambaq jelah sikit hari ni yerr...

Lagipun esok cuti kannn...


Mama Rizqullah is still in the holiday mood lahhh...

Bunga orkid hasil tangan Uci Rizqullah....
Halus je orkid nih...
Dan ini adalah hasil tangan gatal mama gi cabut batang orkid nih kat Taman Orkid...
Heeeeeeee....

Rizqullah enjoyed main Ipad...
See ayah...dia leka dah main Ipad...
Sekarang ni kalau kat notebook mama pun Rizqullah gi touch screen tu...

Okaylah....dah short one je...mama tak ada mood nak berblog plak...

Apapun...pada mereka2 yang suka dok stalk hidup mama Rizqullah ni...
Hidup saya ni biasa je...tak der yang istimewa pun...
Percayalah...anda boleh indahkan hidup anda sendiri dengan cara anda sendiri..
Yang penting ikhlaskanlah hati dalam melakukan sesuatu...
Jangan ada sekelumit pun dalam diri rasa nak meriak dan menunjuk2...
Be humble all the time...

Insyaallah...anda boleh jadi bahagia dan gembira berbanding saya...
Lagi satu...bersyukurlah atas apa yang ada dalam kehidupan anda semua...

Dah...cukup dulu...tadi punyalah cakap x mo cakap apa2 kan...
Muahahaa..gatal gak tangan nak menaip...

Apapun..hati gumbira dapat gak jumpa kawan lama mama kat BNM sana...
Jakun kejap gi BNM,cafe diaaa...mak aiii..macam 5 star hotel...
**wink...wink..balik ni nak update resumelah...**

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice weekend!!

January 26, 2012

Trim,trim rambut...

Huhuhu...time ayah balik jelah yer Rizqullah menjejakkan kaki ke Kedai Rambut Ravi nih...
Time ayah tak der...mamalah jadi Barber Rizqullah...
(FOC lagi...siap leh 'half naked' lagi kat laman rumah...ko hade???)
Huhuhu..walaupun ayah selalu complain kata mama potong x lawa...
Ada mama kesah...ekekeke..janji rambut Rizqullah pendek dan kemas...
Cukuplah kannn...tak der masam dek peluh...

Nak bawak gi Barber memang harulah jadinya nanti kannn...
Karang x sempat potong rambut pun Rizqullah dah sibuk lompat dari kerusi Barber tu nak balik...
Paling haru kalau dia jerit 'NANAKKKKKK' seantero kedai tu...
Haru + malu mama jadinya nanti...
Mana mama nak sorok muka???


Apapun,kalau ayah ada...inilah masanya tuk ke kedai gunting rambut...
Dan kebiasaannya ada selepas ayah balik dari kapal dan jugak sebelum ayah naik kapal...
Memang wajib sangatlah Rizqullah ke sini...
Kasi trim itu rambut dia kasi kontot montot...
Tak pun kasi 1 inchi saja...
Heeeeeeeee...pendek sikit biar lambat tumbuh...


Dan macam biasalah kannnn....let's picture tells you the story and what happened during this hair trimming session...





Haaa...ini adalah antara intipati kejadian...


Hahaha...berjurai-jurai air mata dia tak rela rambut kena kerat dek Uncle tu...mama masa tu plak...speechless okay,kesian gak kat Rizqullah..rasa nak bawak je balik,mama yang tolong potongkan rambut dia..tapi ayah dah jegil biji mata kat mama suh duduk diam2 amik gambar je...huhuhu...naluri seorang ibu okay...x leh tgk anak sedih...huaaaa!!!


Okay...dah cukup dulu entry pasal trim,trim rambut ni...apapun,sekarang ni mama dah jadi barber Rizqullah balik...mama yg trimkan rambut dia...tapiiiii....insyaallah,mama nak jugak bawak Rizqullah gi Kedai rambut Ravi tanpa ayah nanti...tengoklah...lagi 2-3 minggu ni ke??sekarang ni rambut Rizq masih lagi pendek coz mama baru je trimkan hari tu...


Dah...cukup dulu entry kali ni..insyallah ada masa lagi mama update lagilah citer tertunggak kami sekeluarga...sungguh banyak sangat ni entry2 yang dah lama tersimpan rapi...


Apapun...salam ukhwah dari kami sekeluarga ya...


Have a nice and beautiful day!!

January 25, 2012

Awesome breakfast with Mama Kizkiz familia...

Yaaa...ampun ya mama kizkiz...
Entrynya udah tertunggak bangats ni...
Tahun baru pun udah berlalu...barulah publish di sini...
Pacar2 kita pun udah dilautan sana kannnn...
Hahaha...tertiba plak mama Rizqullah cakap Indonesia yerr...


Sesaje plak cakap Indonesia...
Well kita semua kan serumpun...


Dah...mengarut plak mama Rizqullah kali ni...ahaksss...
Maklumlah otak tepu dah 4 hari cuti....
Haiiiyaaakk!!!hari ni sudah bekerja kembali mencari rezeki yang halal...


Okay...this is actually entry tertunggak sesangat...
Kami sekeluarga having breakfast with family Kizkiz...
Actually Ayah Rizqullah and Papa Kizkiz were housemate kat Ganu hari tu...
Masa mereka amik combine tuk 2nd class...
(Alhamdulillah...papa kizkiz pas with flying colours..while ayah baru je pass semua after re-take satu paper balik...alhamdulillah...)
Mama pun start knowing mama Kizkiz masa kat Ganu...
We had fun there masa mama ke sana visiting ayah kat umah sewa dia..
Main masak2 ngan mama kizkiz kat dapur untuk juadah buka puasa tuk pacar2 kami...


Dan alhamdulillah...the ukhwah were still connected till now...
We are still contacted to each others...
Dan bila ada kesempatan...
Inilah antara activity kami...
Having makan2 together...sekali sekala bertemukan...
Harus update memacam hal anak2 dan diri...
Gosipping pun yer jugak...gosip apa tu??
Biarlah rahsia...nama pun gosipkannn...
^___^


Dan macam biasalah...
Mama Rizqullah kan suka kendong camera gabak ke sana ke mari...
Jadi haruslah di coretkan sedikit kenangan istimewa ini di sini...
Bertemu sahabat lama yang susah nak jumpa...


Dah...jom layanlah camwhoring kami selepas sarapan ini...


Layaaaannnn...

Mama Rizqullah + Rizqullah + Mama Kizkiz + Kizkiz...
Apapun...Mama Kizkiz maintain slim...
Kizkiz plak makin syomelssssss...

Papa Kizkiz + Kizkiz + Ayah Rizqullah + Rizqullah...
The Man of Rizqullah and Kizkiz...
Orang yang selalu dirindui...

Sempat lagi ni...
Borak2 and having fun walaupun time tu Rizqullah and Kizkiz dah cranky...
Lama sangat kan kami semua ni berborak...
Ekekeke...bila lagi kaaann...
Kasi chance sikit yer orang tua nak borak2...

Last picas sebelum balik...
Rizqullah and Kizkiz...
Dah mula moody berdua ni...
Panas kan dah...

Kizkiz dah waving saying buhbye...
Okay semua..
Kizkiz nak balik dulu...
Nak beli ice-cream cone seringgit...

Okay...ini adalah antara yang mama select tuk tepek kat sini...lagipun x banyak sangat pun captured gambar time ni...hehehe...kemalasan nak snapping picas dah mula start masa tu...huhuhu...apapun,jadilah yer mama yana with this picas seme...

Hope to see you all again lagi nanti...
Insyaallah...dan kalau ada kelapangan nanti...kita semua lepak lagi...
Do call us kalau ada kat KL yer...

Dah cukup dulu entry kali ni...mama Rizqullah nak sambung kerja yerr...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day bagi semua yang bertugas!!

January 24, 2012

Petrosains@KLCC lah pulaaaakk...

Hari ni cuti hari terakhir cuti tuk Tahun Baru Cina kan??
Anda2 semua pergi mana cuti 4 hari ni??
Ramai yang mengambil kesempatan balik kampung jugakkan??
Time ni mesti tengah stuck dalam jam...
Apapun..diminta semua dibawa bersabar...


Yeaaaah!!!jalan-jalan lagi!!!
Selagi ayah ada di darat ni...perkara wajib kena qada is jalan-jalan sana sini...
Tapi sah2 lah ini entry tertunggak kannn...
Sbb by now ayah dah atas kapal di lautan sana...
Laaa ni lah baru mama nak update kat sini...huhuhuhu...
Maklumlah time ayah ada di darat,masa was fully occupied for him and Rizqullah...
Wajib okay perhatian penuh pada suami time dia ada di darat...
Takkanlah still nak berFB dan berBLOG time dia ada..
Karang suami cari lain baru padan muka sendiri kannnn...
Ayah pun dah pesan kat mama...
Time dia ada BLOG and FB janganlah selalu sangat hadap...
Alhamdulillah...dapat spendkan masa quality hari tu with dia..
Tak derlah hadap sangat FB dan BLOG nih...
Walaupun ada Ipad bagai...namun suami & anak tetap No 1...


Okay...dah,x mo cakap banyak...
Mama nak share plak jalan2 ke Petrosains yang terletak di KLCC...
This is 2nd time mama ke sini...
Tapi first time buat ayah dan jugak Rizqullah...
Ayahlah yang bersemangat sangat nak gi Petrosains...
Dia kata dari zaman sekolah...sampai dah nak masuk 3 series ni baru dapat jejak kaki kat sini...walhal selalu je dating ngan mama kat sini masa time bercinta...akakaka...


Apapun...it was fun being there..banyak ilmu fizik yang diterokai dan dipelajari..
Oh!!!admission fee were at RM15 for adult...
Meanwhile for children below 2 was free...
Luckily masa tu Rizqullah just turn 2 year old...
So,selamatlah kat situ $$$$...hehehe...
Luckily ayah already booking the ticket 2 days earlier from the day kami nak ke sana..
(See...kan mama cakap ayah yang over excited..)
Kalau walk-in mmg dah x dapatlah time tu...SOLD OUT...
So,it was advise pada sesiapa yang nak ke sini..
Please do your booking or reservation ticket...
Kalau x mmg hampalah kannn...
You can book the ticket here --> Ticket booking tel No


Okay...as usual,mama will fill this entry with the memorable selected picas during our visit to PETROSAINS@KLCC...
So...Pada sesiapa yg nak tahu apa menarik di Petrosains ni..
Lehlah jamu mata anda dengan selected pictures ni...


Layannn....


Us...while waiting to enter the Petrosains melalui terowong masa...
Syok sangat masa tu...
Rizqullah ternganga-nganga mulut sbb looking at something new and exciting...

Start to explore with ayah...
Tengok camne electric cam be touch...
And memacam lagi...

Curiousity Rizqullah terserlah masa tu...
Semua benda pun dia nak pegang...
Tapi apapun,ayah test dulu..
Risau andai kata benda tu merbahaya buat Rizqullah...

Ada banyak booth yang mempamerkan macam2 benda...

Rizqullah nak jadi contractorlah mama!!!
Trying out jentolak kat sana...
Ini khas untuk kanak2 sahaja ya...
Bapak dan mak budak tidak digalakkan naik...

Ayah helping Rizqullah to kaut the pasir kot...
Pastu kami sampai ke Dinotrek plak...
Masa masuk je kawasan ni..
Rizqullah terperanjat ada DINOSOUR besar nyanyi lagi...
Nangis kejap...hahaha...

Antara yang menarik di Dinotrek...
You can see how our earth been evolved from the Dinosour year till now..
How the oil was made and found...

Oooo...selain kanak2 exploring...
Mak Ayah dia pun having fun sama okay...
Terus teringat plak zaman belajar dulu...
Teringat how I hate physic...tapi bila amik degree...
Mama leh score A+for Physic...

Lepas exploring and learn on the physic law..
It's time to visit pelantar plak..
Tapi sayang...x dapat nak naik helicopter simulator...
Masa tu tengah under maintenance plak...
Kalau x mesti lagi bessstt....

Rizqullah and ayah doing some experiment...
Camne hukum physic cam made an interesting art...

Siapa yang nak tahu how's the hurricane feels like...
Boleh naik simulatornya...
And guess what???
We did try it with Rizqullah...
Luckilylah Rizqullah tak menjerit ketakutan dalam tu...
Anyway,must try item kalau ke Petrosains okay!!

Tengok tu...
This littel boy lupa penat and tido sbb excited tuk explore memacam benda kat Petrosains nih...


Pada sesiapa yang nak ke Petrosains@KLCC ni...Please do so...sangat berguna dan berfaedah sangat kalau ke sini...lagi2 ia dapat membuka minda kanak2 untuk berfikir lebih kritis dan kreatif...to make them understand that there is gravity which keep us stick at earth dan macam2 benda lagilah yang sangat-sangat menarik untuk diterokai dan dipelajari di sini...


Rizqullah yang umur 2 tahun ni pun seronok exploring,touching and learning so much things kat sini...apapun,orang dulu2 selalu berkata...lentur buluh biarlah dari rebungnya...


That's whylah mama suka bawak Rizqullah tempat2 yang penuh dengan ilmu dan jugak something to make Rizqullah learn and understand...mama harap sangat anak2 yang lain2 pun mama boleh buat benda yang sama...bring all my child learning and exploring new things...**sel-sel otak kanak2 akan berhubung bila kita rajin bantu mereka untuk terus belajar dan mengenal..**


Okaylah...dah cukup dulu entry jalan2 ke Petrosains nih...pada yang suka sangat jalan2 mall tu,maybe boleh consider jejakkan kaki anda ke sini...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Selamat bertugas kembali bagi sesiapa yang akan mula bekerja esok..


Have a nice and beautiful day!!

January 23, 2012

Gong Xi,Gong Xi Fa Chai...Xinnian Kuaile...

A very happy Chinese New Year to all our Chinese friends...

Gong Xi Fa Chai!!!
Xinnian Kuaile!!

May this dragon year give more prosperity to all of you...
I believe..there will be a lot baby dragon this year...


Anyway...again...from us...


Happy Chinese New Year 


to ALL 
Mama Rizqullah chinese frens...
and also our Chinese relative(Auntie,Uncle & Cousins)..
The Ang's families...



Kinda missed watching the lion dance at my old office and received ang pau's from big bosses...Missed all my lunchmate,my gossiping mate at Microlink..
And not forgetting my SIFU...
Mr Peu...oh!!I missed to kacauing him with words "muacks..muackss.."
You guys at Microlink has given me all the good and beautiful memories...
I do missed you all so much!!


And not forgetting my Tiger Banks Chinese frens...
Happy Chinese new year to all of you also...
**Waaa...eveli body is taking loooooong break haaa...**


May All of you were happy and enjoying your Chinese new year..


Meanwhile,to others...
Happy holidays!!
Gunakanlah cuti yang ada ini dengan perkara yang berfaedah...


Till then...have a nice holiday everybody!!



January 21, 2012

Meeting the angel for Auntie Nany and Uncle Boy!!

First and foremost...
Sorry for the late publishing this entry for you guys...
Kydamia pun dah besarkan???
 Dah nearly 4 months young dah...
Barulah auntie Mas ni nak cerita pasal kelahiran Kydamia...
The adorable Kydamia...

Apapun...okaylah kaannn..janji ada jugak....
Sekali lagilah mama Rizqullah sekeluarga mengucapkan...

"WELCOME TO WORLD Little Angel!!"

Semoga Damia akan membahagiakan mama dan papa ya sayang...
Terus buat mereka tersenyum dengan keletahmu sayang...


Dan macam biasalah...haruslah mama Rizqullah publish wajah little angel of Auntie Nany and Uncle Boy...kira kawan2 Rizqullah jugaklah...
Currently Rizqullah je sorang boy dalam group BIRAFZ ni...
Hmmm...kita berharap kat auntie wiwit dan uncle alfielah yer...
Dapatlah Rizqullah geng boy...


Okaylah...jom tengok apa yang kami sempat captured during visit to the Hospital...




INTRODUCING...


KYDAMIA...


Inilah dia anak kepada Puan Nany Ariffin dan jugak En Khairul...
BFF ayah and now isteri2 pun dah jadi kawan mama Rizqullah....

Relax je Puan Nany ni...
Walaupun c-sec...masih boleh gerak and jalan macam bersalin normal...
Wa caya sama lulah nany...

Rizqullah meeting the gals in the group...
Weee...lepas ni time main seme girl je keliling Rizqullah...
Waaahh...mama tak sabar nak buat BIFARZ gathering kat rumah kita nanti...
Mesti riuh will all girls....

The new papa in the house...
Tak per boy...
Practice make perfect...
Biasalah first baby..memang canggung sikit...
Lama-lama dah terror...

Okay...ini adalah antara gambar2 yang sempat dan rajin mama captured during our visit...haiiih,dah lama jugak tak jumpa dorang ni semua...

Rasanya lagi 6 bulan lebih lah kot kita baru jumpa...
Anyway,semoga korang semua sihat hendaknya...

Short one je hari ni...insyaallah ada masa nanti mama taip2 lah lagi kat sini...
Terima kasih sangatlah pada mereka yang sudi jenguk2 blog mama Rizqullah ni saban hari...
Walaupun x der entry baru...
Alahaiiii...x der apa pun yang specialnya hidup mama Rizqullah ni...
Sama je macam anda semua...okay...
Yang pasti I was blessed with a lot of nice and +ve people around me...
Syukur...walaupun adalah 2-3 yang -ve people...tapi macam mama belajar LOA(Law of Attraction)...just ignore je orang2 camtu...
Life is go on whether the people are in or not in my life...
Bak kata ayah...Yang penting KITA sekeluarga happy...
**Happiness**

Dah...cukup dulu...till my next entry lagi...
Salam sayang buat semua...

Have a nice long weekend break!!!

 
Real Time Web Analytics