February 29, 2012

Visiting the Bam,Bam Baby Iman...

Sangat..sangat...sangat lama mama peram ini entry daaaa...
Baby Iman pun dah 6 bulan lebih dah sekarang ni...
Dah tengah belajar nak duduk kot...

Tapi apapun,setiap memori dan kenangan manis kami sekeluarga haruslah mama nukilkan di sini buat tatapan anakanda mama di kemudian hari...semoga Rizqullah tahu bahawa hidup dia istimewa dan unique...walaupun tiada ayah selalu di sisi...dia mampu menjalani hidup seperti anak2 lain jua....

Dan baby iman ini pun salah sorang anak seaferers jugak...
Tapi dia hebat lagi..mama dia kapten di dalam Angkatan Tentera Malaysia...
Lagi dahsyatlah dari mama Rizqullah ni...
Mama Rizqullah just a programmer cabuk kat bank je...
Tak derlah hebak mana pun...

Okay...ini semua bermula bila papa iman asyik je call ayah Rizqullah...mama plak dah rasa curiga kat ayah,asyik2 tepon bunyi...haiiiih,sangat pelik...siapa plaklah kaaann...


Dan cam biasa,ayah tak der benda nak disembunyikan dari mama...antara asas hubungan kami adalah kejujuran dalam segala hal...


Pagi tu Rizqullah dah tolong ayah basuh kereta...now kereta dah bersih dan bersinar,it's time to kotorkan balik dengan jalan-jalan...hiksss...


Jom kita tengok apa yang ada...let's picture tells you everything....

Hmmmm...yummmm...yummmm...
Ada satay tu...

Ada roti John jugak...
Super yummylious...time to melantaklious...

Itu antara yang mama dan papa iman hidangkan tuk kami...segan plak rasa...macam2 makanan,tapi yang makan kami berdua je nih....kebetulan plak mama and papa iman pun ada invitation jiran bawah rumah..jadinya tinggallah kami sekeluarga kejap untuk menjamu selera...mama plak jenis kalau jalan2 kurang makan...bukan apa...takut nanti sakit perut...huhuhu...

Okay...jom layan lagi selected picas yang sempat mama captured dengan lensa baru hadiah dari ayah....**suka-suka**

Baby Iman...
Tak sempat auntie nak captured time Iman tersenyum manis..
Comel sangat..

Ayah canggung pegang baby...
Ayah kata dah lama x pegang baby....hahaha...
Lagipun ayah kalau anak orang dia mmg cangung sikit...
kalau anak sendiri cam dialah master segalanya...

Sebelum pulang,mama Rizqullah dan mama Iman...
Bergambar untuk kenang-kenangan...
Entah bilalah dapat belanja Ida makan Pizza nih???

Kaum bapa plak bergambar tuk kenang-kenangan...
Dua-dua kendong anak...
Papa Iman@Otek dan Ayah Rizqullah...

Baby Iman yang Bam,bam...

Papa Iman yang selalu angau rindukan Iman...
Kesian papa iman...rindu ek??
Kena bawak kain lampin Iman yang x basuh bagi Papa Iman...
Hehehe...

Ini antara impromptu plan ayah dan mama...last minute call papa iman kata kami nak datang Melaka...hehehehe...punyalah kalut papa iman masa tu...mama kesian dia dok komplen kat ayah kata bosan...so,cam biasa...datanglah idea giler mama ajak ayah jalan2 gi Melaka plak...kalau dengan ayah,walau ke mana pun mama sanggup...


Penat badan camne sekali pun...bila suami di sisi,ditambah pula tengok anak jugak gembira...jauh mana sekali pun sanggup ku redah untuk melihat mereka gembira...mama pun tahu ayah pun nak jumpa kengkawan dia...maklumlah jarang2 jumpa bila dah cuti lama2...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...insyaallah,jika ada kelapangan nanti mama update lagi yerr...walaupun entry tertunggak...tapi tetap mama berusaha update..


Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua!!!


Have a good rest and nite..nite...

February 27, 2012

Comel tak tukang basuh kereta ni???

Bila ayah ada...inilah antara salah satu aktiviti keluarga...
Basuh kereta bersama anak....
Syok je mama tengok dua beranak ni having quality time together...
Dan paling penting both of them is having fun...
**Haiiyoooooooooooooo...tertiba rindu plak tengok 2 lelaki kesayangan saya happy camni..**

Lama lagi nak tunggu kepulangan ayah ke pangkuan kami balik....
So,meanwhile ni...time nilah mama kena Qada balik semua activity kami anak beranak ni...
Huhuhu...insyaallah siap blogkan semua sebelum siri jelajah jalan2 kami bermula kembali selepas kepulangan ayah nanti...

Tapi pasni jalan2 bukan tuk bercuti...
Jalan2 cuci mata tuk beli perkakas rumah kami nanti...
Tertiba plak mama blank tak tahu nak buat apa dulu nanti bila dapat kunci rumah..
It's just around the corner je sekarang ni...
Feeling mama sekarang ni???
Ofcourse berdebar sbb tak tahu nak kena buat apa dulu...
And I'm alone to face all this...

Ayah cakap,apapun...tukar semua kunci rumah tu dulu...
Errrkkssss???how???tukar mangga je dulu boleh???
Takkan nak kena tukar pintu grill sekali??
Ya Allah,serius i'm blank sekarang ni...

Alahaiiii...lupakan dulu apa nak buat dulu..tapi kalau sesiapa yang nak berkongsi tips ngan mama...di alu-alukan sesangat...please do drop your comment ataupun boleh email mama kat maslinaroslan@gmail.com

Dah...lupakan dulu hal rumah tu...walaupun rege x sampai setengah juta...tapi sangat bermakna untk kami sekeluarga...yang penting valuer cakap,it's a value buy...susah nak dapat rumah camtu dengan harga yang kami dapat(plaster ceiling,railing,kipas,grill,lampu,paip semua dah ada..syukur..tinggal cuci rumah and buat kenduri doa selamat je nih...)...(we are good in tawar manawar koooot...ke muka mama ni muka kesian sangat...)

Lupakan dulu cerita rumah tu...kita layan dulu picas tukang basuh kereta yang comel dan memang tak dapatlah kat mana2 carwash camni...kalau ada mau berdoyon-doyon kereta kot...sbb comel je tengok budak2 kecik cuci kereta...hahaha...

Pada yang tak tahu camne nak cuci kereta...meh Rizqullah tunjukkan caranya....

Layaaaaaaaaaaannn....

Lap sisi kereta dengan kain lembap...
Lagi bagus kalau ada tempat anda boleh berteduh...
Duduk bahagian tu je...lap bahagian tu sampai kilat memancar-mancar...

Kalau anda rasa kain tu masih basah-basah...
Perah sampai kering yer...

Kita sambung lap lagi di bahagian yang tak kena matahari...

Jangan lupa cermin sisi jugak yer...
capailah setakat mama tercapai oleh tanganmu...

Kalau rasa dah penat tu...
Kita duduk termenung kejap...
(Hiksss...penatlah tu...)

Jangan lupa kilatkan rim kereta...
Haaaa..part ni ayah yang kena buat sbb bahaya tuk Rizqullah..
Setakat lap2 tu bolehlah...

Sakan dia berpanas hari tu...
Excited dapat tolong ayah cuci kereta...

Tolong angkat baldi sbb dah habis basuh luar kereta...
Memang rajin sungguh anak mama ni...
Sejuk perut mama ngandungkan dia...
Alhamdulillah...

Antara pic kegemaran mama...
Sibuk je kaki yang kenit tu....
Hahaha...ayah masuk kereta nak keluarkan carpet...
Dia pun nak jugak...comel je mama rasa...
Tapi ayah hati panas sbb ada orang kacau..ekekeke..

Cewaaah...tolonglah tu konon...
Lawak betul anak mama ni...
Rajin sungguh...harap2 dah besar nanti pun rajin camni yaaa...

Sakan dia berlari mengelak air ayah simbah kat dia...hehehehe...

Okay...dah siap cuci kereta...
Kita cuci tangan dulu sebelum masuk rumah...

Hmmmm...camne???comel tak tukang basuh kete kat car wash mama Rizqullah ni???
Gerenti tak der di mana-mana pun...hanya di SS3 je...hiksss...


Pada ayah yang jauh di lautan sana...be strong okay...semua kerja pun ada bermacam-macam cabarannya...setiap apa yang berlaku itu ada sebabnya...apapun,kami ada di sini tuk support ayah sentiasa...cam ayah selalu cakap kat mama bila mama ada problem,hang on there dear...i ada di sisi you if you need me...


So to my hubby...hang on there okay,will be seeing you soon to be your pom-pom gurl...hiksss...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ni....till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice Monday ya peeps...


Pada yang bekerja hari ini,semoga hari anda ceria hendaknya...


February 26, 2012

Ipad Maniac...

Adooiiiihaaaaaaaaaaiiiii...
This lately mama kena selalu berebut Ipad dengan Rizqullah and kengkadang Uci...
Dah macam penyakit plak kat rumah ni seme nak main game kat Ipad....

Rizqullah cam biasalah...
Habis semua game dia bukak...
Dan yang paling utama adalah dia nak masuk youtube...
Tengok UpinIpinlah,tengok Ben10 lah,tengok Timmy Timelah,tengok Mr Bean lah...
Walhal seme benda tu dah siap2 download dek ayah hari tu sebelum ayah naik kapal...

Mama pun dah siap2 download dari Podcast tuk Rizqullah Chungington dan memacam lagi...
Tapi this lately Rizqullah suka layan rancangan masakan pulak kat Podcast...

Menurut kata Rizqullah...
Ipad ni wah punya...
Vavavavavah...sukahati je yer...
Ipad 2 tu mama ngan ayah punya yer sayang...
Tak der maknanya untuk Rizqullah...


Dah jadi macam mania plak...Ipad tu x leh idle kejap...
Ada je tangan yang menyambutnya kat umah sekarang ni...
Sekarang ni pun Uci dah pandai main Ipad..
Sib baik Uci x pandai main FB lagi..
Kalau tak dah setaraf ngan nenek and atuk...
Ehehehehe...


Zaman sekarang ni nenek and atuk dah moden okay...
Ada FB ada Ipad dan lelain...
Dahsyat wooorrr...teringat dulu time kecik2...
Nenek and atuk sempoi je...x der pun gadget cecanggih ni...


Tap sekarang ni kalau atuk nenek ada gadget cecanggih ni...
Dah kira cool lahh kaaan..
Apapun,zaman terus berubah dan semakin canggih saban hari...


Okay..just short one je tuk kali ni...nak kuar jenjalan with Rizqullah and dayang2...a
At this moment mama tengah taip entry ni...Rizqullah dah ada kat SACC Mall dengan dayang2 dia kat sana..hope he's okay je kat sana...kejap lagi mama pun akan menyusul ke sana...


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

February 25, 2012

It's time to do site visit...

Hari terakhir kami di PGH@Palace of Golden Horses...
Macam biasalah kannn...breakfast in the room...
Ayah call and make order...
Bessstt!!!rasa cam tuan puteri di manjakan je...
Thank you suamiku...
Oh!!lupa Rizqullah pun say Thank You ayah!!!

Mama bangun lambat on that day...maklumlah,mood holiday kaaaan....
Jadi lambat sikit bangun dari biasa...**hari C.U.T.I tuk pompuan...** 

Cam biasa check-out time is 12.00 PM...
Cam biasa...ayah go antar beg seme dalam kete while mama uruskan urusan check-out...
Dan sebelum bergerak balik...
Kita pusing2 dulu PGH!!!


Lepas ni weekend jadi tempat lepak kami since mama dan ayah dah jadi member PGH...
Ada sesapa mau join swim2 kat sini???


Tapi sebelum tu...layan dulu antara yang sempat dicaptured ketika jelajah kami ke sini...

Rizqullah excited dapat main kat tangga...
Haaaaiihh...mama ngan ayah plak risau dia jatuh...

Plat-plat nama pemimpin negara luar yang pernah menginap di sini...

Pemandangan di Palace Golden Horses...

Ayah dan anak...
**Huhuhuhu...ada 4 months lagi nih...
Tak sabarnya nak bertiga semula...**

The little boy who enjoyed each and every minute his time at here...
Insyallah ada masa mama bawak Rizqullah datang sini yerr...
Lagipun kita leh datang sini bebila jer...


Ada jugak cruise yang disediakan untuk pengunjung...
Tapi on that day kami tak der plan nak naik...
Lagipun hari tu kat Melaka dah naik cruise..

Ada jugak taman botani di bahagian belakang PGH ni...

The pool was soooo attractive...
Sampaikan ayah kena dukung Rizqullah coz this 
little rascal was running towards the pool... 
Excited Rizqullah masa tu...
But luckily ayah was quick to catch him..

Sempat jugak bergambar sefamily...
Belatar belakangkan waterfall...
Sungguh teman berada di sini....

Mama posing kat batu...
Haiiiihh..jadi model ayah kejap...


 Oh!!malam sebelum tu ada wedding kat sini..
Meriah rasanya...sbb ramai sangat orang kat PGH on that day..
Dah paling best is...everywhere is flower...
Rasa cam pergi pesta bunga pulak...

Ini antara memori indah kami ketika ayah ada kat darat tempoh hari...asal ada kesempatan je mesti kami jalan sana sini...yang penting atleast ada holiday sekeluarga...walaupun tidak ke luar negara...yang penting is the quality time together...lagipun mama pun bekerja kann...


So it's quite hard jugak kami nak bersama selalu...siang hari mama dah sibuk di pejabat,balik kerjalah dapat jenjalan with ayah...walaupun penat kengkadang tu,tapi kesian jugak tengok suami dan anak asyik terperap kat rumah...so,itu sajalah masa yang ada tuk kami bersama dan masa diisi semaksimum mungkin untuk bersama...


Okay...pada sesiapa yang nak duduk semalam kat PGH ni...mama cadangkan gi time Matta Fair nanti...sbb rege bilik dia kan riban-riban...jadi,time Matta Fair je jadi murah...dapatlah jugak merasakan stay kat 5 stay hotel...


Next trip kami pula selepas ini ke mana???heeeeeeeeeee....


Tunggukan jelah yer entry tertunggak mama ni...simpan dah lama sangat,ini baru sempat edit picas dan taip kat sini..maklumlah,time ayah balik is quality time together...kena tumpu perhatian kat ayah dan bukannya FB dan blog...


Ayah pun dah pesan "Husband and Family First,not blog or FB..."...walaupun dia dah bagi Ipad 2 supaya mama leh online di mana2 pun...tapi pesan suami tetap mama dengar...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!!


Have a nice day dan pada sesiapa nak bercuti di PGH ni...


Please do so...anda akan merasa jadi orang kaya2 sekejap...jadilah kannnn..merasa gak kejap dari tak merasa langsung...

Taaaaaa....

February 24, 2012

Dulu dan kini...

Tadi mama tengah dok belek-belek and kira duit dalam purse...
Jumpalah duit syiling tahun 2012 dan jugak 2011...

Maaaakk Aiiii...shiny,shiny lagi...
Tapi itu duit tahun 2011 laaahh....

Duit tahun ni pun shiny jugak...
Tapi kalau kena apa2 mesti jadi huduh...tak shiny dah...
Tak caya...


Cer tengok gambar ni yang mama amik tadi...
Sempat jugaklah kaaan...
Sesekali kita interprem sikit gambar lain...
Asyik gambar Rizqullah je kannn...






Syiling 50 sen tu dah lusuh macam duit lama...
Walaupun ia keluaran tahun 2012...
Dan pada siapa yang dah pegang duit ni...
Ringgan kan duit ni???
Dah macam nak main token plak rasa...
Huhuhu...


Okaylah....insyaallah ada masa lagi mama Rizqullah share benda lain...
Apapun..mama Rizqullah tetap suka syiling lama..
Rasa cam kualiti duit syiling lama lagi bagus...
Kena air limau pun tak lusuh....


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Good nite!!!

February 23, 2012

BzZZZzzzZZZzzzzzz...

Chak!!!












BzzzzzzzZZZzzzzzzz.....





Ahaksssss...jangan marah yerr...
Hari ni mama Rizqullah buat lawak sengal kat sini...

Okay...tata!!!

Sekali sekala mengusik pembaca blog ni...
Ekekeke...

Dah...jangan memarah..senyum sampai telinga yer...


 

February 22, 2012

Bunga-Bunga Cinta dari Jepun...

Ahaaaa...tajuk cam ala-ala dalam mode bercinta gitu kaaaann...
Ofcourselah yerrr...
Mama dalam mode happy senyum sampai telinga nih...
Dari Isnin minggu lepas lagi mama dok senyum dan hilang dah stress seme...
Kira macam 'Kapuuuffff' je stress tu hilang...

Nak tahu apa sebab musababnya???
Sebabnya...ada orang jauh yang selalu buat mama tersenyum tanpa di pinta pun...
Yang paling mengharukan mama ialah,dia dah arrange the flower send to me earlier sebelum dia naik kapal....
Siap special order plak tu...


Kalau korang kat tempat mama Rizqullah...
Terharu tak??
Dah macam ala-ala citer Nora Elena plak kannn...
Syukur diberikan suami yang sangat-sangat romantik and caring pada isteri dia nih...
Walaupun jauh beribu batu dan limitation on the communication antara kami...
Namun kami tetap mencintai dan kekal dalam mode cinta selalu...
(I love you deep,deep lah hubby)


Nak tahu tips nak dapat suami yang macam kita nak...nanti mama sharekan...ini ustazah umi ajar mama masa kat sekolah menengah dulu...


Tapi sebelum tu...jom tengok dulu apa suprise orang laut saya sediakan tuk kali ini...and the best part is there is more to come...
(weeee,tq sayang...)


Taaaaaarrraaaaaaaaaaaaaa....


Inilah dia...bingkisan bunga tulip,rose dan lily special order by En Redzuan...


3 kuntum bunga Rose Merah tanda....
"I LOVE YOU"

Orange tulips...

And white lily...
Errrr...betul ke nama bunga ni lily???
Kalau salah please betulkan mama Rizqullah yerrr....

And last not least dengan muka penat mama Rizqullah...
Posing gaklah sbb nak ucapkan...
Thank you hubby!!!!
You really make me smile again after a hectic day at work and also jalan raya...
Thank you so much sayang for the suprise...
Tiap2 hari you make me keep falling in love with you...

Oh!!dan ini pula adalah komen rakan sekerongkol ayah yang mana she actually dah jadi pangkat auntie pada kami...





Again...TQ mell for sending the bouquet of flower pada I...special order just for me...serius,komen Mell ni buat mama nak menitis air mata...dah lah x dapat nak cakap ngan hubby yang ditengah laut...nak cakap how happy I am received bunga cinta dari dia...


Anyway,hilanglah stress mama on that week...walaupun nak sakit tak jadi sakit sbb hati gumbira...hehehehe...


Okay...tips pada sesiapa yang nak dapat suami baik cam mama Rizqullah,mulalah berdoa dari sekolah lagi....minta dan pohon pada Allah swt kita nak suami camne...tapi ingat,kalau kita minta yang baik2...kita pun kena jaga diri kita jugak...cam ustazah mama pesan dulu,Allah swt jadikan kita pasangan yang sepadan...kalau kita baik,maka Allah swt pasangkan kita dengan pasangan yang sepadan dengan kita...tiap kali habis solat,mintalah dan pohonlah pada Allah swt...




Okay...dah cukup dulu entry petang ni...mama cuti2 Malaysia hari ni...dah berapa hari dok tahan badan dari colapse,sudahnya pagi ni colapse jugak...huhuhu...walaupun demam,tetap cergas update blog nak bagi orang laut saya yang di Bintulu tu tengok hadiah suprise dia...


Harap2 dia sempatlah tengok bunga ni...


Till my next entry....


~~HARI-HARI KU JATUH CINTA LAGI PADA DIA..~~~

February 21, 2012

An interesting conversation with Rizqullah teacher....

Haaaaaaaaaaaaiiiii...anak!!!
Eh...silap,Haaaaaaaaaaaaiiiiihhh...Rizqullah!!!
Kamu ni bikin mama tergelak je while driving pagi semalam tadi...

Senyum dalam kete je bila mama teringat balik coversation mama ngan teacher Rizqullah...

Okay the conversation was like this...

Teacher : Akak,saya nak tanya sikit boleh??
Saya : Boleh,kenapa teacher??
Teacher : Akak pregnant ke??
Saya : Errrrrksssss!!!!(terkedu kejap sambil memegang perut,entah apa signifikasi tangan pegang situ...cit)...kenapa teacher??saya nampak gemuk ke??
Teacher : Eh!!tak lah kak...Rizqullah cakap hari tu,mama ada adik,wah ada adik dalam pewot mama..
Saya : Eh!!tak adalah teacher...camne saya nak pregnant sedangkan ayah Rizqullah tak ada kat sini...saya saja usik Rizqullah bila dia buat nakal teacher,cakap sayang adik tak sayang dia..bila buat camtu dia dengarlah cakap saya..kalau tak asyik nak ikut lagu dia je...


Rizqullah nak jadi abang rupanya...
Tapi camne nak jadi abang kalau kedekut toys???
Semua benda pun "rizwah punya"...
Alahaaaaaaiii...anak,jujur dan telus sungguh kamu dengan teacher yer...
Kepochi jugak kamu kat skool yerrr...


Mama dah cerita kat ayah,ayah bantai gelakkan mama...
Ayah cakap lepas settle pindah rumah dah boleh usaha jaya...
Hahahaha...kita bagi Rizqullah teman cakap ayah...
Dah sampai masanya jugaklah dia jadi abang and HERO dalam rumah..


Okaylah...cukup dulu untuk kali ini...insyaallah,nanti mama update lagi antara milestone baru Rizqullah...maklumlah orang dah pandai cakap ni...ada je benda dia nak bebelkan...walaupun kengkadang dengar dia menyanyi lagu entah hape2...


Tapi seronok tengok perkembangan dia...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!


Have a nice day!!

February 19, 2012

Dinner @Carousel Restaurant...

Ahaaaa...sambungan lagi yerrr...
Kali ni mama nak citer plak tentang makan...
Dah duduk hotel 5 star ni mestilah jugak nak merasa makanan ala2 orang kayo gakkan...
Tapi alhamdulillah..dinner ni pun is a complimentary dinner...
Ahaaaakkssss...
So,it's means FOC lah kaaann...
So,nak melantaklious sehabis boleh pun tak per...

Tapi sebelum mama story and komen pasal makanan dia...
Mailah jamu mata anda dulu sedikit keindahan dalam Resturant Carousel ini...
Semua pun dah macam dalam carousel...
Siap ada kuda lagi leh naik...
Eh!!!tak lah tipu je...


Tapi memang superb keindahan dalam restorant ini...

Ini tempat amik desert...
Tengok tengah tu pun ada kuda kaaaann???
Nampak tak??
(Tak nampak pendek umur...hiksss...)

Inilah meja kami...
Terpaksa tambah satu kerusi tuk Rizqullah...
Unfortunately there is no available baby chair...

Antara dekorasi yang ada...
Sana-sini kuda...
Rizqullah plak yang excited...ekekeke...


Itu dia...
Makanan sudah sampai...
Since it's was buffet...jadi taramlah apa je yang rasa tekak nak rasa...
It's on the house...
Heheheeh...Yoyo-an je Rizqullah gaul nasi tu...

Okay...this is the other section...
Kat sini ada makanan berat plak...
Just named it..they have it...
Eh!!taklah...ada memacamlah...biasalah makanan standard kat hotel2...


Okay...pas dah kenyang melantak di Carousel Restorant tu...ayah ajak jalan2 kat Putrajaya...actually kami tak tahu nak kemana pun on that night..sbb tak biasakan...nak gi makan...perut dah kenyang...jadinya lepak2 jelah kat Putrajaya...

Amik gambar sikit2...tuk kenangan...

Ini jelah antara gambar yang ada...
Lepas tu....

Ini jugak...night scenery dari jambatan depan PICC tu...


Huhuhu..tertiba jugaklah malam tu mama merajuk ngan ayah...sbb ayah x mo amik gambar bersama...dahlah ada ngan kami sekejap je...x mo plak amik gambar ngan kami...

Well...what you give you get back...mama merajuk satu malam ngan ayah...
Kesian Rizqullah,dengan dia sekali mama bo-layan....

Masa lepak kat Dataran Putrajaya,ayahlah yang layan Rizqullah while mama bawak diri jalan jauh2....silent fight...mama kalau marah memang suka diam pastu nangis sengsorang..ayah pun dah tahu perangai mama...mama bukanlah jenis suka nak bebel2 pastu marah2...

Ayah plak cam tahu je bila mama diam tu ada bendalah tak kena...balik je bilik hotel pas Rizqullah tido ayah tanya kenapa and hug mama tanda pujuk...

Merajuk okay...dahlah beberapa bulan je dia ada ngan kami..tertiba x mo amik gambar satu family...hangin ni...ada benda ke nak hide dari someone..malu ada kami ke??habis seme soklan tu mama tanya ayah...(maklumlah,walaupun dia dah jadi suami mama...tidak akan ku percaya pada insan yang bernama lelaki ini...)

Bukanlah menuduh...tapi curiga okay...maklumlah,dah bermacam versi cerita didengari tentang orang kapal ni...walaupun mama tahu ayah tak buat camtu...tapi manalah tahukan,that's why I never ever trust my husband 100%...

Ayah pun dah masak ngan perangai mama,dah tahu camne nak pujuk mama...TQ dear sbb bersabar selalu...heeeeeee...tapi seronok you pujuk I,kena buat selalu lah merajuk nih...

Apapun,mama merajuk kejap je...biasalah,dalam rumahtangga kadang merajuk ini menyerikan keadaan...tak bestlah asyik seme benda happy je kaaan...tapi jangan buat selalu cam mama Rizqullah buat nih...mau karang ada yang makan kasut...itu merajuk mengada-ngada sebenarnya..hikssss...

Tapi ayah got the point dah...masa ada di darat,kenalah amik gambar selalu buat anak2 yang kena tinggal nih...bila anak rindu,itu jelah ubat yang mama leh bagikan...tengok gambar2 gembira kita sekeluarga...tanda ingatan anak pada ayah jugak sebenarnya...

Okay...dah,tertiba plak citer hal merajuk di dalam mode holidaykann..
Habis spoil mood...ekekeke...

Till my next entry..salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

 
Real Time Web Analytics