March 31, 2012

Vacation at KPJ Selangor...

Awas!!!Ini cerita lama yerr...budak kicik ini pun sudah sihat semula...
Cuma mama dia je baru nak update entry ini di sini buat tatapan anakanda Rizqullah di kemudian hari...

Kita imbau balik yer detik2 pertama kali Rizqullah diwardedkan...
Perasaan mama masa tu..Fuuuhhh,lega Rizqullah kena masuk spital...
Nak tahu kenapa mama rasa camtu sbbnya batuk and kahak dia semakin teruk...
Demam pulak tak kebah-kebah...

Dan masa tu pulak kat rumah tengah ada renovation..
Jadi bila duduk di hospital ni...keadaan habuk itu lebih terkawal berbanding di rumah...
Jadi menjadi satu kelegaan ketika itulah yerrr sbbnya dapatlah Rizqullah dijaga dengan lebih baik...kalau di rumah ayahlah yang kena tengokkan Rizqullah since mama plak gi kerja..bila admitted ni,definately the my attention is fully 100% to my son...anak okay,kerja leh cari...tapi anak x leh cari ganti...


It's been nearly 3 weeks sebenarnya Rizqullah on-off demam...tapi kali ni it's become more seriously...dengan batuk yang penuh kahak and with eye infection and also sakit telinga dia..so,mama and ayah decide to meet Dr Hoe,Rizqullah paed...


Huhuhu...at the same time jugak actually ayah dah terima panggilan laut...supposingly ayah dah naik kapal semasa hari ke-3 Rizqullah di hospital ini...nak tahu sama ada ayah dapat extension cuti or not..nanti mama citer yer...


Dan macam biasalah...there is some picture taken...ini pun bila mama datang mood nak menembak..tapi selalunya mood nan-hado coz at the same time mama was worried sbb kalau ayah jadi naik kapal..then camnelah mama dan Rizq nanti...


Pada siapa yang penah baca entry mama dulu...this is actually sambungan dia...

Rizqullah yang sakit tapi nampak sihat..
Tapi actually dia nampak pucat and susut sbb x mo makan...
Rizqullah selalu cakap sakit kat tekak...
Huhuhuhu...

Enjoy watching TV...

Dayang2 Rizqullah dah dataaaaang....
Sehari tak jumpa Rizqullah leh demam semua dayang-dayang ni yerr...

Enjoying his time with his aunties...
Huhuhu...mata Rizqullah tetap berair...
Kesian anak mama,sakit pun tetap gelak sakan...

Pak Su Rais pun ada jugak....

Dan sebelum tido...
It's time for nebuliser...
Alhamdulillah....he behave during the first few session...

Ini antara yang belaku di hari pertama...kami check-in ke KPJ Selangor,Shah Alam...Apapun,mama akan gigih update memori ini di sini...satu kenangan yang tak akan mama lupakan...satu memori yang mama rasa..Ya Allah syukurnya diriku mempunyai suami yang sangat caring akan diriku dan anak kami....sesungguhnya tiada lagi yang lain akan berada di hatiku ini selain si-dia dan anak2 kami...


Dalam semua gambar ini Rizqullah memang nampak sihat,sbb kesan ubat ada...tapi once habis je kesan ubat...Rizqullah start panas satu badan and keep asleep je..which,mmg menjadi kerisauan mamalah...coz dia sangat jarang duduk diam...


Tapi apapun,syukur now Rizqullah is healthy...cuma sekali sekala datang demam tu biasalah...


Till my next entry...nanti mama sambung lagi hari ke-dua kami di sini...
Apa yang dibuat oleh Rizqullah...


Salam sayang buat semua!!


Have a nice and pleasent weekend!!

March 30, 2012

When the tyre were flat...

As a wife to seaferer...
memang akan berdepan dengan masalah ini...
Lagi-lagi kalau memang ada lesen and memandu kereta kemana-mana sahaja...
Serius...this is a good experience and knowledge jugak bagi kaum wanita seperti kami ni..

Bukan senang dan mudah okay hidup begini...
Sekali datang masalah tu..terkedu kejaplah orang kata....
Nak nangis + cuak tu memang ada sesangat...
Tapi sebabkan dah biasa hidup berdikari tanpa insan bergelar lelaki...
Nak tak nak...hati kena jugak kebal...
Hati kena jugak tabah menghadapi macam2 dugaan...

Dan kali ni mama nak share pengalaman tayar pancit yang baru je berlaku tadi...
Kira2 jam 9.00 malam bertarikh 29.03.2012 dan bertempat di Maxis Center TTDI...
(Pada yang tahu...anda leh bayangkan kat manalah kaaaann...)
Betul2 di pintu belakang Maxis Center TTDI...

Okay..hari ni mama rajin plak nak keluar malam...
Rajin ke TTDI with Rizqullah & Mak Lang gi bayar bill tepon...
Sesambil tu order Pizza Hut sekali tuk makan malam...
Pizza tu pun just sebelah je Maxis Center tu...

After 15 min menanti Pizza..cam biasa,gerak tuk balik...
Suddenly mama rasa kereta cam berat je bila nak belok and susah..
Berenti kat tepi jalan yang betul2 belakang Pizza Hut & Maxis...
Stop and keluar tengok tayar dah jadi...

**Credit to Mr Google**

Flaaaaaaaaaaaaaaattt...
Cam pic kat atas ni...

Perasaan ketika itu???
Addddoooooooiiihaaaaiii....dah lah malam kaaannn...
Kena tukar tayar sengsorang...
"Ya Allah swt,tolonglah permudahkan urusan ku ini dan dikau lindungilah kami di sini."
Serius masa tu terasa takut ada...risau ada..
Sbb keadaan agak gelap jugaklah kat kawasan tu...
And very well-known as kawasan meragut and rompak...

Adalah 2-3 kereta lalu...tapi lalu jelah..
And mama tak perasan plak ada sebuah BMW ni rupanya dah 2 kali lalu...
(Sangat perihatin & berperikemanusiaan pasangan ini..)
Masa mama tengah keluarkan tayar this BMW stopped and mama buat tak tahu jelah...
Sbb it was a parking area...jadinya buat2 cam biasa and berlagak cam berani sangat nih...
Padahal dah ready nak lari kalau2 pencuri ke perompak ke...

Seorang lelaki keluar dari kereta and tanya mama...
"Cik tahu ke nak tukar tayar tu??"
Sbb dia dah nampak mama keluarkan spare tyre kan...
Adoiii..nak jawab camne ek??
Mama cakap saya cubalah...tak cuba x tahu...
Then dia terus cakap..meh saya tolong...
(Dalam masa yang sama...mama masih berhati-hati...)
Tak lama pastu keluar seorang wanita...lelaki tu perkenalkan...
Ini isteri saya...Fuuuuhh!!lega okay...
Dorang nak bantu mama rupanya...
Rizqullah pulak dalam kereta dah nangis ketakutan coz gelap and ada lelaki x dikenali..
Mama dah pesan ngan Mak Lang untuk stay dalam kereta...
Biar mama sorang je kat luar kalau apa2 terjadi...

Alhamdulillah...Pasangan En Azlan dan Puan Nurul bantu mama tukar tayar kereta yang flat tu with tayar sotong...
Kalau En Azlan tak tolong,maybe mama masih terkial-kial lagi kot nak bukak skru tayar tu...
Mereka pun baru sahaja keluar dari Pizza Hut ketika itu,having dinner kat situ..
Huhuhu..mama tak perasan plak...Serius,mama memang susah nak pandang orang..
Kalau kena kawad mengecam...mmg fail...

Dalam 15 min jugaklah tukar tayar tu...
Serius...hati sangat terharu with the kindness of this couple...
Mama ingatkan dalam dunia serba moden ni...
Dah kurang manusia yang berhati mulia...
Syukur...masih ada lagi insan2 yang seperti En Azlan dan Puan Nurul ini yang sudi membantu insan2 yang macam mama ni...
Paling buat mama rasa terharu ialah...mereka baru balik makan dan balik kerja...
I know the feeling of the tiredness...
Mama nak bagi duit sbb dorang bantu...tapi mereka tolak dan cakap membantu kerana Allah swt and risau tengok seorang wanita tengah nak tukar tayar di dalam gelap...

Huhuhu...lagilah buat mama terharu sbb dorang sangat berhati mulia...semoga Allah swt sentiasa melindungi,memberkati dan murahkan insan yang berhati mulia ini...

Apapun,what happened just now makes me realize that...

Bila kita membantu seseorang itu,kita jangan harapkan balasan dari dia...
Percayalah,bila kita dalam masalah nanti...akan ada orang lain yang membantu kita tanpa kita sedari.Oleh itu,kita janganlah berhenti dari berbuat baik.Sesungguhnya Allah swt itu maha adil lagi saksama.

Disamping itu jugak...it's also make me realize that sebesar mana kereta kita,sebanyak mana pun harta kita,tapi bila kita menyombong dan meriak..orang akan membenci kita..what have En Azlan & Pn Nurul had show to me is...walaupun mereka orang berada...namun kekayaan mereka dimolekkan lagi dengan hati yang mulia dan merendah diri.Serius,i do respect them so much..and i really like this kind of people and hope that I can be just like them...^___^
**Insyaallah...**

Apapun,buat ayah yang berada di lautan sana...don't worry so much...


We are A-OK je kat sini...
Alhamdulillah....ada insan yang datang membantu tatkala isteri you ini dalam permasalahan...macam you selalu ingatkan I,selalu bermohon perlindungan dari Allah swt dan selalu ingat Allah swt...


Sekali lagi...TERIMA KASIH yang tak terhingga buat En Azlan and Puan Nurul...
Not sure both of them baca ke tak blog mama ni...
Apapun...deeply in my heart really appreciate all the help that both of them give just now...syukur sangat2 bertemu insan seperti anda berdua...


Okaylah...dah cukup dulu,entry kali ni panjang with word and less pics plak...


Apapun,buat isteri2 seaferer yang supermama...
Especially yang ada LESEN kereta,moto,lori...
Marilah kita check balik..rasa2 kalau tayar pancit kita leh tukar sendiri x tayar tu...
Heeeeeeeee....
Bukan takat jaga anak,kemas rumah,memasak je kena tahu...
Kereta rosak pun kena amik tahu,tayar pancit pun kena ada ilmu...
Kalau kereta eksiden what to do...
Ini barulah supermama...
All rounder...semua pun taram je...


Dah...till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!

March 28, 2012

Acik Nani Wedding & Tanjung Harapan,Klang...

First and foremost...
sorry to Acik Nani sebab lambat sangat keluar entry ini...
Acik Nani pun dah uweeekss...uweeeksss kaannn...

Congrats to Nani and Aliff!!!


(Harap bersabar yer acik nani tengok mama Rizqullah makan nenas 'LIVE' depan mata,sila telan dulu air liuq yer...dah ok nanti leh makan banyak2 nenas kat hawker tu...sluuuurrrrppp...sedap beb asam letak nenas...saja je mau bagi panas Acik nani...ekekeke...)


8 tahun becinta tuuuuu...satu jangka masa yang sangat panjang mama rasakan...kalau dah kawen anak dah darjah 2 tu...hehehehe...


Apapun,happy seeing you both atas pelamin berpakaian serba ungu...
2-2 pakaian hasil jahitan amoi tailor depan Maybank...
Memang cantik dan cun gitu...
Amoi tu mmg helpful sangat..siap bagi contoh kain kat acik Nani lagi suh beli pas tengok design baju yang acik nani nak...


And mama first time tengok baju tu masa wedding acik nani..
Sangat-sangat lawa baju pengantin ini...
Tak caya...lihatlah sendiri..

Us with the pengantin BARU...
Aliff and Nani...
Congratulations to both of you...
Semoga Allah swt terus merahmati anda berdua...

Pasangan pengantin yang ceria....

Pas balik dari majlis resepsi Acik Nani ni...apa lagi,since dah dekat sangat-sangat dengan Tanjung Harapan...mama pun ajak ayah singgah situ...saja duduk2 amik angin petang meremang kat situ...bagi ayah amik mood nak kembali ke laut...

Maklumlah ketika itu cuti ayah dah sipi2je nak habis...kira lagi few days je kalau x salah mama...jadi bagi semangat sikit dia nak balik ke laut mencari rezeki kembali...

Sesambil amik angin petang tu...sempatlah jugak kami bergambar gedik santai di tepian pantai yang x berapa nak cantik sangat...apapun,the most important things is selalu bertigaan tiap kali ayah ada...

Tergedik!!!
Ayah marah bila mama tutup muka masa dia nak amik gambar...
Leh ayah cakap "Puan kena tangkap basah ke??sampai nak tutup2 muka??"
Cittssss!!!haaa...posing gedik camni baru tahu!!!
Ayah cakap mama dah lama x buat aksi gedik mama..
Giler nak buat..dah jadi mak orang okay...
diri kena maintain stylo and beradap...
Sesekali buat x per,orang kata buang tebiat...hahaha...

With my only child setakat ini...
Semoga Rizqullah dapatlah adik soon..
Dah sampai waktunya dia ada teman bermain...

I really love to see his smile...
Nenek dah pesan kat mama jaga gigi Rizqullah bebaik...
Coz he has a healthy teeth...Huhuhu...Rizqullah NO SWEETS!!



Antar pemandangan yang ada di Tanjung Harapan ini...

Last but not least...
Kami sekeluarga...

Okay...that's the end of this entry...cukup dulu entry kali ini...pada yang tak tahu kat mana Tanjung Harapan ini...silalah gunakan Cik Google...lagi nak tepat taip je Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan...


Tapi time tu kami x lah pi makan...just duduk sini tengok gelagat orang yang ada di sini dan jugak merelekskan otak di sini...bukan senang nak nampak pantai mahupun lautan di tengah2 bandar....


Pada Cik Nani...lagi sekali diucapkan selamat pengantin baru bersama Encik Alephandromu...semoga kedatangan si kecil itu nanti memeriahkan lagi kehidupanmu suami isteri...nanti ko pun akan rasa camne aku rasa tau..best ada anak ni...walaupun kengkadang tu naik angin je yang banyak,tapi bila duduk sejenak dan fikirkan balik keletah anak kita tu...memang leh bantai gelak je...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day peeps!!

March 27, 2012

When I see you smile...^____^

Dah macam tajuk lagu pulak kaann...
When I see you smile...
(eh!!ada ke tajuk lagu camni???pepandai je mama Rizqullah...hiksss...)

Tapi ini bukan entry pasal lagu ke apa2 yang sekeluarga dengannya...
Tapi bila Rizqullah dapat ke playground...
I can see his BIG smile!!!
Lagi-lagi bila ada ayah...
(Serius...ketika edit gambar2 ni...
hati jadi sayu melihat keakraban 2 beranak ini...)

Apapun...Rizqullah is tough(hati kental) jugaklah...
Sikit pun dia tak pernah tanya mama ayah mana...
Kenapa ayah lama tak balik-balik...
Maybe dia faham kot yang ayah when to work...
Bila mama tanya Rizqullah ayah mana...
Dia jawab ayah work,naik kapal bawak minyak...
Kalau ayah call tu,dia cakap gaklah tapi tengok mood...
Kalau mood ke laut penatlah ayah panggil dia nak cakap ngan dia...
Rizqullah leh jawab "Nanak akap ngan ayah"...
Pasrah ayah bila Rizqullah cakap camtu...
Kesian ayah sayang...punyalah excited ayah nak cakap dengan-mu...
Kamu jawab camtu yer...

(Time Rizqullah baca ni mesti Rizqullah tak sangka Rizqullah buat ayah camtu kan anak mama...apapun,ayah syukur dengar kamu sihat-sihat je...itu yang paling penting buat ayah sebenarnya anakku...yang penting bagi ayah insan2 yg dia sayang sihat2 di sini...)

Dan Rizqullah...tika ayah ada bersama kita,tiap saat dan waktu..sebolehnya kita habiskan bersama...tak kisahlah orang nak cakap apapun pada kita...yang penting ke mana-mana...kita sekeluarga dan bersama...

Ini adalah moment you having fun at Playground..syok yer bully ayah whilw ayah ada di sisi...mama pun happy tengok 2 lelaki kesayangan mama enjoying time together...

Rizqullah sibuk nak jugak cuba benda kanak2 5 tahun ke atas..
Tak padan yang kecik,hati besar!!

Kita slide pulak...

Ayah helping Rizqullah naik apatah benda ni...

Muka dah bosan...
Sbb benda ni kena goyangkan sendiri...
Hahahaha...Rizqullah malas lah tu...

And ini orang kata tak ukur baju di badan sendiri...
Nak jugak naik benda yang tak sesuai dengan usia...
Sudahnya mama jaga depan...
Ayah jaga belakang...
Rizqullah pulaaaaak....happy sbb puashati semua kehendak diikutkan...

Ini antara moment terindah dalam hidup kamu anakku...segalanya yang mama dan ayah lakukan kini adalah demi masa depan kita sekeluarga...bukan mudah untuk berada di sini...banyak pancaroba dan dugaan yang diharungi...

Dan yang paling utama ialah,duit tidak datang bergolek di kaki anakku...duit dan rezeki itu datang dari usaha...tak kiralah sebesar mana usaha kita itu,mahupun sekecil mana...namun jika kita bersungguh...Insyaallah,kita akan berjaya...

Walaupun mama dan ayah taklah dapat belikan Rizqullah macam2...tapi mama dan ayah usaha untuk berikan yang terbaik buat-mu anakku...

Bak kata arwah angku,hiduplah dalam kesederhanaan...ajarlah anak2 erti kesusahan,erti nilainya 1 sen itu...sbb dengan 1 sen pun kita boleh merubah nilai duit itu...
(huhuhu...pandaikan mama Rizqullah bagi madah,kengkadang tertewas jugak dengan perkataan SALE kat kedai...hukssss...)

Dah..cukup entry jalan2 kami ini...ke mana lagi selepas ini???

Tunggukanlah yer pada siapa yang nak tahu...pada yang x mo amik tahu,pon tak per...tapi serius,this is all entry tertunggak...tak der apa yang menarik tertarik dan de boom pun...

Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!

March 26, 2012

Our Family Photoshoot suka-suki...

Fuuuuhh...akhirnya sampai gak ke entry ini...
punyalah banyak yang tertunggak ni...
Aiiiikkkk...apa yang specialnya entry ini??

Specialnya ialah...
Akhirnya ada jugaklah kami berphotoshoot sekeluarga...
Punyalah susah nak bergambar bersama...
Maklumlah mama pun sibuk dengan tugasan...
Jadi masa bersama agak limitedd sebenarnya...
Tapi apa yang penting...
The quality holiday together...


Tak mo cakap  banyaklah dalam entry kali ni...
Nak imbau balik photoshoot suka-suki kami sekeluarga...
Sib baik ada remote control...boleh lah amik moment tengah gelak ketawa bagaikan...
Kalau tak static je menanti shutter snap...


Jom layanlah selected picas yang mama rasa leh tepek kat sini buat tatapan anakanda mama dikemudian hari...tengok betapa nakalnya kamu Rizqullah buat mama dan ayah berasap je selalu...nak marah sayangkan anak..tapi mama sekarang marah je,sebab sayanglah mama marah Rizqullah sebab mama nak Rizqullah jadi insan yang berdisiplin dan beradap...


**Amaran...the pic is not that good sangatlah...nama pun photoshoot suka suki...
NOT using any professional photographer pun...**
**Ehemmm...En AzrulSyam...agak2 dalam bulan 7 ni ada free ke???** 


My little rascal who always make my blood goes upstairs!!!
(Habis jahanam bahasa)

My 2 heroes who always in my mind and heart...
Love you both so much...
Both of you special and delicate so much to me....


Ibu dan anak...
Kalau ada 2 orang ni...mau sorang lagi dah panjat belakang...


Kami sekeluarga...
Huhuhuhu....sangat rindu saat bertigaan begini...
Kadang2 naluri jahat selalu singgah di hati...
Tapi kenalah jugak tepis semua prasangka buruk dan jugak naluri jahat itu...
Be strong please mama Rizqullah...

Ku bertentang mata dengan mu...
Kita lawan siapa leh tahan x kelip mata lama-lama...
Siapa kelip dulu dia kalah!!

Itu dia...tukang sibuk sudah kacau...
Bukan boleh tengok mama & ayah dia romantik sikit...
Mesti nak lalu tetengah jalan gak....

Eh!!!I love you ke???
Me sayang you so much dear...
Thank you so much for being a very good friend and companion to me...
Everyday I fall in LOVE with you again and again...

A spontaneous picas...
Rizqullah main remote while mama posing kat belakang...

The last pic of the entry...
Kami bertigaan...jangan adik2 Rizqullah tanya mana mereka nanti sudahlah...
Jenuh nanti mama nak menjawab,ayah dah tentu selamatlah kaaann...
Atas kapal...huhuhu...


Okay...ini antara hasil photoshoot suka suki menggunakan khidmat remote controller....bagus ada controller ni,leh amik gambar bila2 punat ditekan..hahaha...tengah gelak dari jauh pun leh gak snap pic...


Thank you dear ayah yang sudi mendengar kata isterinya yang suruh beli remote controller...hikssss...


Apapun,sangat berguna okay..lagi2 bila nak amik gambar bertiga camni..kalau tak penat tau kena lari2 pas setting camera with 10 sec...


Dah cukup dulu...next entry mama sambung lagi entry terperap...


Muahahaha...sorrylah yer...pada sesiapa yang nak tahu what's our current status...
Current status is idle sehingga kepulangan ayah nanti...


Till my next entry..salam sayang buat semua!!


Have a nice day!!

March 24, 2012

His 1st artwork...

Semalam mama rasa happy and proud masa amik Rizqullah kat skool dia...
Selalu Mak Ngah yang amik Rizqullah di hari Jumaat...
It's just my luck rasanya to see his 1st artwork by my own eyes...
Perasaan ketika itu...sangat terharu!!!
Kembang sevontot!!!

Rizqullah dari dalam dah lambai2 mama...
Dah tak sabar nak tunjuk his artwork pada mama...
and the most important is...
Dia tak sabar nak pas kat mama his artwork...
(Kan best kalau ada ayah sama2 semalam...he must be proud also seeing this..)

Owh!!!kenapa plak mama tetiba amik Rizqullah???
Selalu mak ngah yang amikkan...
It's just so happened yang the day before that mama kena balik lambat...
Dekat 11 pm baru mama sampai rumah...
Dah lah tu...dah makan,mandi and solat...
Sambung plak generate report for the user to make sure account balance...
Lebih kurang pukul 1 pagi lebih baru tido...
Kul 5.30 pagi dah bangun tuk run batch plak to settle those pending transaction lagi...
Habis dekat pukul 7.40 pagi...then siap2 gi kerja..sampai opis kul 9.15 am camtu...
Kebetulan plak jam pagi tu...so,terlewatlah sikit...
Apapun,i'm happy coz problem settle...

And the most important thing is...
Mama dapat balik awal sikit...taklah awal pun..kul 3 baru gerak dari opis...
Patut half day...tapi habiskan dulu kerja yang ada di tangan...
Tak mo susahkan teammate yg lain yang jugak tengah sibuk with other task...
Mata actually mengantuk yang amat and badan definately penat..
But cam ayah selalu cakap...I like to force myself doing other things...

And yup!!!mama when to the Mattel Warehouse Sale at Menara Lien Hoe...
Direct from office to there...
Luckily mama gi sana semalam..
manage to buy apa yang mama iman@Zuraida Annuar minta tolong belikan...
Kalau hari ni,memang satu apa pun tak tinggal...
Yang ada hanyalah tinggalan tapak je...

Pas borong toys!!!(definately banyak for my 2 heroes!!)
Hot wheels and Cars HotWheels...
Terus gi amik Rizqullah kat Skool...

And this is his artwork!!!

Picture taken in the car...
Luckily mama bring along Ipad...
Terus upload ke FB for ayah yang kebetulan pun tengah online...

Close up the 1st of Rizqullah artwork...

Alahaiiii...ini yang buat mama rasa cam berbelah bagi...was thinking to stop sending Rizqullah to Taska after we moved later....tapi bila tengok he learn so much at skool...I was like in dilemma...Ya Allah...please help me on making this hard decisions...

Apapun,setiap ibu bapa tentu mahukan yang terbaik buat anak-anaknya...hope mama dapatlah petunjuk what's the best for our child and family...

Apapun...currently bak kata ayah,don't think about it so much..just go with the flow dulu...okay,i'll go with the flow...

Next entry mama share apa yang mama borong kat Mattel Warehouse sale yer...

Serius berpinar mata tengok toys!!lupa daratan kejap...
(mentang2 dah bonus kan...seme pun nak rembat untk Rizqullah....ko hade???)


Okay..till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful weekend peeps!!

March 23, 2012

Smile,smile...^_______^

**Al-kisahnya hari semalam yerrr...(22/03/2012)**


Alhamdulillah...at 4 o'clock in the morning ni mama bangun...
Semangat betul nak run batch....
Huhuhu...ini pun dah terlajak bangun sib baik sempat lagi...

Sesambil run batch ni,Rizqullah pun teman mama sekali...
Dia nak tengok berapa kaching-kaching dalam account mama yerr...
Maklumlah mama kan payday hari ni...
Sibuk je tau budak sorang ni...

Iklan sikit...
This is the reason I work hard...
All this rezeki is for him and my other anak2 future...
Every mom wanted to give the best to their child...
Semoga Allah swt terus permudahkan setiap apa yang ku niatkan untuk masa depan anak2ku semua...

Apapun...syukur alhamdulillah...ada rezeki untuk anak-anak mama dan ayah ni...
Semoga segala perancangan kami berjalan dengan lancarlah hendaknya...
Thank you Allah swt for the rezeki and Thank you Maybank for the Bonus...
Thank you boss also for the great KPI rating for me...
Insyaallah will performed more better than now..
Hikssss....


Semalam seme warga Maybank senyum sampai telingakan....
Hawker kosong tu...sib baiklah ada orang cam mama ni...
Ada jugaklah biz dorang kat hawker tu...
(Alasan je tu....padahal x leh kuar coz kena send file tengahari ke PNB..kalau bleh kuar mmg dah lesap gak tu dok joli duit bonus...)


Alhamdulillah,semalam jugak ayah sampai berita gembira...
Double happiness for mama...
Tapi tak happy sangat pun...coz semalam mama super duper sibuk kat opis...
Macam2 masalah plak timbul...bermula pagi dengan tenang...
Masuk petang je dah timbul macam2 masalah...
Hanya tuhan sahaja yang tahu camne masa tu...
Tapi alhamdulillah,I had coolest boss...
Dia stay sama ngan mama malam tadi to resolve those problem...
Ini pun,ketika mama taip entry ini...I have woke up seawal 5.30 pagi to do run special batch job...dan belum sambung tido lagi,was thinking nak gi opis awal pagi ni...tapi kepala ada weng sikit....jadi kita tido kejaplah yerr...


Pada mereka yang kerja IT,you might know what I've been experience...and for us this is normal kaaaaaann...tengah malam is the best time to fixed everything...hehehehe....


Okaylah..just a bebelan di pagi hari ini...
Currently so happy coz penat lelah di Bank Rimau ni terbayar jugak with a good ka-ching,ka-ching...
Apapun,semua rezeki ini adalah untuk kami sekeluarga...
Semoga rezeki kami sekeluarga terus dimurahkan dan dipermudahkan oleh-Nya...
Ameen...


Till my next entry entah hape2 ni...salam sayang untuk semua...



March 20, 2012

Ayah new passion...

Oooo...time mama kerja,inilah kerja ayah rupanya...
Menggarap skill menembak lagi...
Siap plan nak beli macam2 lens lagi...aduhaaaiii encik suami...
Adakah anda nak jadi jurugambar atau hanya sekadar hobby???

Apapun...mama dan ayah share the same interest...
We love to take picture..
Tapi selalu yang paling creative ayahlah kaaannn...
Mama ni main snap je ikut sukahati...kalau bahasa pasarnya...
Taram jelah...

Dan ini adalah antara hasil snapping ayah yang tak seberapa...
Tapi cukup untuk menyimpan memori terindah kami sekeluarga ini...
Ayah cakap...no plans to be photographer pun...
Just suka2 untuk hobby je...since nak main kete mahal...
Ayah cakap ini pun jadilah....

Rizqullah dan mama jadi bahan hasil ujikaji ayah...

Keakraban anak dan ayah...
Luckily Rizqullah tak tercari-cari sangat pun ayah...
This is why mama nak Rizqullah tengok sendiri pemergiaan ayah tempoh hari...
Mama nak di faham yang ayah dia kerja mencari duit...

Antara Favourite shot mama...
Mama dan Rizqullah bertentangan mata...

Okay...dah penat posing dan bercamwhoring...
It's time to makaaaaannnn!!!
Jom makan mee + kueh tiau goweng..
Taste???not bad...memang sedap.....

Bismillahirahmannirahim...
Amboooooi ayah...x toleh kiri kanan tu...
Apapun..hope ayah happy with the new camera bag yang dicari-cari selama ini...
So pasni tolonglah amik gambar kami banyak2 yer....
Heeeeeeeeee....


Antara aktiviti kami sekeluarga tatkala ayah ada...ada je plan dalam kepala mama nak berjalan...penat balik kerja pun leh lagi singgah kat Mid Valley...hehehe..jenjalan cuci mata dan tengok keletah orang sesambil mereleasekan tension dan stress kat pejabat...


Jalan-jalan sama dua jejaka kesayangan saya selepas waktu pejabat merupakan terapi yang sangat terbaik buat diri ini...since KL selalu jam kannn...we always drop by Mid Valley dulu before balik to make sure jalan clear....


Rindu betul nak berjalan-jalan bersama lagi...it's already near to 3 months dah ayah is away from us...chaiiiyookk!!mama Rizqullah there is another 3 months more to go...kindly please occupies your time with something very usefull...such as,make urself bz at work...


Apapun,am happy coz dah booking satu vacation during Matta Fair hari tu...tak sabarnya nak berholiday sekeluarga...


Dah,cukup dulu entry malam ni...nak gi sambung bergayut di telefon jap...since en buahhati ada line ni..haruslah berkasih-sayang through phone..(ini jelah yang mampu)...


Apapun tetap bersyukur sbb we are still connected and communication tak pernah putus pun...TQ Allah swt for all of this,walaupun jauh namun terasa sangat dekat...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!

 
Real Time Web Analytics