December 31, 2012

Trick Art Museum@I-City

Wooottt!!!Wooott!!!
New things in I-City and currently it was free entrance...
(I guess until 1 January 2013 only...)

Based on my Googling...
The entrance was actually RM 5 per head/per person...
Okaylah kannn...since you can pose so much of things dalam tu...
Tapi kalau free lagi baguslah kaaaann...

Well it was our rezeki...
We went to I-city today just to met Atuk and Nenek which was opening a stall to sell honey for the "Sayangi Selangor Karnival" which was held at I-city...
The karnival started  from 28th December 2012 to 1st January 2013...
The parking was free and entrance to this museum also was totally FREE...

Selalunya tengok gambar either kat FB or kat mana2 web page...
But today..we experiencing sendiri camne nak pose at this art museum...

And as usuallah....siapa lagi model saya kalau bukan anak teruna saya...
Luckily hari ni he was in good mood dari pagi...
Alhamdulillah...he just make me feel blessed sbb dia memang pandai amik hati saya...
Nantilah in ending paragraph mama cerita apa yang berlaku...

Sementara tu...mailah layan sikit dulu gambar2 yang ada...


Helpppp!!!!
Ada buaya nak makan saya!!!

On raft...Journey to find ayah...
"Hmmm....manalah ayah ni...jauh lagi ke nak sailing ni???"

Zirafah belaan saya...
Tengok..manjakan dia...
Eh!!!bila masa plak saya bela zirafah???

Errrrrrmmm....tolak2 benda ni...
Apa pulak yang keluar nanti????

Eh!!!janganlah!!!

Jangan spiderman...
Jangan...mama kita kata jangan!!!

Last but not least....
Us!!!
Buat ayah yang merindui kami...
Okay...mama interframe jugaklah kat sini...

Antara aktiviti hujung minggu kami...alhamdulillah...akhirnya hilang jugak sakit kepala@migrain mama...I was so lucky my little boy sangat behave dan amat memahami mama dia sedang sakit...

The word yang buat mama rasa terharu ialah...
"Mama rehat okay....mama tak seihat lagi kaaan..."
With his concerned face...adooooii...sangat mengharukan hati seorang mama ini...
Alhamdulillah...syukur mengandungkan kamu wahai rizqi mama...
Bila kamu baik...kamu seakan seorang bidadari yang turun dari syurga untuk menjaga mama...
Tapi bila kamu tengah banyak akal...mama rasa aaaarrgghhh!!!!

Serius...pagi tadi when I was in migrain...satu apapun tak leh nak buat...
Dah lah kat rumah sendiri...was thinking of...
Kan bagus kalau ada Rasiah....(missed my old maid,entah apa khabar dia..)
Seriusly...was thinking to have maid balik...

Apapun...mama still syukur having Rizqullah in our life...
You just lighten up my life with a lot of new things....

Okaylah...cukup dulu entry kali ini...
To ayah...this is some picas yang sempat mama edit...
Nanti ayah balik kita pergi lagi sekali yerr...
Entrance RM5 je..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!!

**Happy New Year 2013...semoga tahun 2013 nanti memberikan satu milestone baru dalam kehidupan anda semua...semoga hari semalam menjadikan kita insan yang lebih baik di hari ini dan hari muka...bak kata suami saya,yang lepas jangan dikenang...yang hadapan kita ukirkan dengan baik...Well past is past and never looking back..Terima kasih pada insan2 yang pernah mewarnai dan hadir dalam hidup mama Rizqullah...You have teach me a lot of thing which sometimes I've never thought off...apapun,saya doakan semoga anda dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat dan terus success dalam apa jua yang anda lakukan...

Again...selamat tahun baru 2013!!!**


December 30, 2012

Happy Belated Birthday Nenek Rene!!!

Weeee!!!Rizqullah is conquering Nenek's birthday cake and he just make all of us enjoyed is his "not-guilty" faces and his selamba faces...

Apapun...we did have fun on Ibu's birthday and dear hubby...
Hope you were here and see by your own eye's on our little rascal naughtiness...
And together with us celebrating your mom 58th birthday...

Syukur dipanjangkan umur dan dipermudahkan rezeki kali ini untuk menyambut hari lahir ibu mertua saya@nenek Rizqullah yang ke-58...
Walaupun sang suami berjauhan...
saya tetap pulang ke rumah mertua seperti biasa...
Alhamdulillah...hilang rindu mertua saya terhadap anak mereka bila tengok cucu buat sepah kat rumah...hehehehe...

Apapun...this is some of the beautiful moments that we had on last 24.12.2012...
**Huhuhu...camnelah menantu ni leh terlepas cakap kat mertua pasal cake....sib baik mak mertua ai pandai cover....heheheh...sorry Hanif,kak mas terlepas cakaplah kat ibu...**

Dah tak mahu cakap banyaklah...
Let's picture tell the happiness that we had...
**Alhamdulillah..everything has changed for good...thank you Allah swt..**

While waiting others to come back home...
Atuk and cucu bonding time...
Haiiiihh...gadget jelah yang leh buat cucu duduk sebelah...
Siap cucu ajarkan atuk tu....anak2 zaman milenium...

Rizqullah with his favourite uncle...
Mana2 pun ikut je uncle dia...
Untunglah ada ramai orang nak layan nak oiiii....


Nenek and cucu cutting cake time...
Habis hiasan coklat atas cake tu Rizqullah kerjakan...

Muka dah comot yang tiada rasa penyesalan lagi rasa bersalah 
kerana maranapkan kek harijadi nenek dia...

See his eyes!!!!
Mata budak banyak akal kata ustaz!!
Alhamdulillah...nakal yang macam akal...
Tapi selalu buat kami semua rasa bahagia...

Kalau lidah x keluar tu...
Memang tak sah...


One BIG happy family...
Oh!!!wish En Redzuan was here too with us...

Loving couple which has become our idol...
Bermacam onak duri diharungi...
namun tetap bersama membesarkan 4 anak lelaki...
Phewww...mama yang sorang ni pun rasa dah kejung kaki...

Okaylah...ini antara corat-coret kehidupan kami while ayah is away...
Nak kata meriah x lah sangat since mama was a bit busy with tons of things this lately...
**Sibuk buat bunga telur...huksss...untuk siapa???adalah....**
Apapun...mama is trying to balance our love and care to all important people in our life...
Trying to spare sometimes for everybody...
Apapun...we still having fun together walaupun kadang2 tu Rizqullah still x puas lagi nak main and manja with semua orang...

Hmmm....so,ayah yang jauh dilautan sana....
Next birthday is yours....
Its your call....nak hadiah terbang ke Bintulu atau mau tunggu sampai you balik sini??
Apapun...isteri you ni hadiahkan you doa semoga diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan dalam mencari rezeki yang HALAL lagi BERKAT buat kita sekeluarga...biarlah kerja susah camne pun,yang penting I tak mo ada duit tepi or what so ever duit tak HALAL ni...coz,duit yang you dapat tu akan jadi darah daging keturunan kita...Apapun,I'm happy with what we have now...walaupun tak lah sehebat mana mahupun se"loaded" mana...yang penting kita "loaded" with kasih sayang dan budi bahasa...

Opsss...membebel sudah pula...

Okaylah...let's end the entry with 

"Assalamualaikum"

OR

"Salam sejahtera"(for non muslim)

Till my next entry...Have a nice weekend...



  

December 27, 2012

Thursday Baby Blues...

** SUDAH...
Cukup...cukup...sudah...sampai di sini saja...***

Huhuhu....syok plak dengar lagu "Cukup..cukup sudah..." ni...

Pastu layan plak lagu nyanyian Aaron Aziz...

Antara lirik dia..

"Selama ini dalam jiwaku..hanya cintamu yang ku nantikan..
Walau kasihku x terzahir...tapi hatiku hanya untukmu...

Ku tahu selama ini...Hanya engkau yang bertahkta di hatiku...
Biarlah ku kasih menyimpan semua rasa selagi hayatku...
Oh tuhan..bukakan hatinya..menyintai ku seadaanya..."

Nak dengar full version ada kot bersepah kat tenet...
Tajuk lagu dia...
"Selama ini"

Serius tengah sangap ni sebenarnya...
MO_od hujung tahun...
Apapun...Selamat Bercuti bagi yang bercuti...

Ok...short entry je....

"Thursday Baby Blues"



December 24, 2012

Life goes on...

It's last week of December...
Few days more to go and we are in the year of 2013...
We left behind all the good and bad memories on 2012...
Anyhow...2012 has given me a lot of things...
2012 has been good year for me though there are some hick ups here and there...
But still manage to go through of it...
Alhamdulillah...syukur with the rezeki given by Allah...
Syukur with all love that we received all this years...
Syukur 2012 has end up with a good memories...
Nothing much I can says....just "Alhamdulillah"...

Thank you Allah for the rezeki we had...
**without your(Allah) help we might not at this level...**
Few new milestone has been set up this 2012...
In 2012,we had moved to our owned crib...
Our own castle which has been our dreams all this while...
**To have our own home..atlast!!!**

Kerana dia jugaklah saya meneruskan hidup ini dengan penuh bererti...
Being a mother and a wife had made me grow up to be a better person...
Just LOVE to see he smile and happy...
Tomorrow is holiday???
Where should I bring this little rascal??

Syukur for all bad the things happened ,which I've no regret of it...
Because I know,there is hikmah of everything happened...
Allah swt test us just to make sure we are back in the track...
**Thank you Allah for waking me up...**

Well,apapun....
Hidup mesti diteruskan...
Walauapapun cabaran dan dugaan yang datang...
Selalulah hadapinya dengan tenang...
Banyak cerita yang kurang menyenangkan teman2 yang mama dengar this lately...
Simpati sangat dengan apa yang terjadi pada mereka...
Namun hanya doa yang terbaik yang mampu mama Rizqullah berikan pada mereka...
Agar mereka terus kuat dan tabah menghadapi dugaan yang terhebat ini...

Memang benar..hidup ini tak selalunya indah...tak selalunya bahagia...
Sebab bila tiada dugaan mahupun cabaran yang datang dalam hidup kita...
Kita akan terlena dibuai mimpi indah ciptaan kita itu...
Oleh itu,dugaan dan cabaran itulah yang kadang2 menyedarkan kita dari lena kita...
Namun....janganlah kita ambil jalan yang salah dalam menghadapi dan menyelesaikan masalah yang dihadapi...

Opsss...apalah yang mama Rizqullah bablingkan ini kan...
Hmmmm...nak cerita memang panjang cerita dan complicated...
Apapun...let it be secret jelah yerrr...
Kita doakan bagi mereka yang menghadapi masalah ini diberikan kemudahan dalam menyelesaikan masalah kita...kita doakan perkara yang positif buat mereka...
Itu sahaja sebenarnya dah cukup...

Okay...pejam celik,pejam celik...
Rupanya dah 2 bulan lebih ayah berjauhan dengan kami...
Bukan mama tak rasa ketiadaan ayah yer...
Feeling it,tapi itulah...belum sempat nak rindu...
Dah memacam benda lain yang hadir dalam hidup mama...
I'm not complaining or what...
But having a career had my life full with tons of things...
Kadang2 tak sempat nak jenguk ke blog pun...
Maaf pada yang tinggal komen...mama amik masa nak membalas...

Ini pun hari ni cuti ganti sbb weekend last few weeks kerja...
Dapatlah carry forward cuti sikit for next year...
Alhamdulillah...atleast I have extra leave to spend with my love ones...
As usual,few planned already in mind...
Planned apa??ofcourselah holiday planned...
Dah penat2 kerja..harus merehatkan diri bersama insan2 yang saya cintai dan sayangi...

Okaylah...just a empty babling hari ni...
Mood nak update blog ada...cuma masa itu selalu tidak mengizinkan..
Nak kata tahun 2012 ini kami tak holiday langsung...
Herrrmmm...sempat jugaklah dalam kesibukkan pindah rumah dan ketika fulus mengalir cam air untuk rumah...
Holiday jugak...huksss...tapi that holiday was with reason...
Tengoklah ada masa nanti mama review few hotels that we drop in...

Apapun,sebelum menutup entry ini...
 Haruslah ada picas pengubat rindu buat En Suami yang di Bintulu sana...
**Thanks again sayang for the awesome flower...really love it and you just make me feel awesome....**

Dear ayah,please look at his cheeky face...
Rizqullah had tons of idea to make me laugh and angry at the same time...
Anyway,I'm enjoying my day with him...
You are right my dear hubby...everything happened with a good reason...
Allah knows the best...
Anyway...I do feel awesome because I had you and Rizqullah...
Nothing can buy the love I had from both of you guys...
**Feeling blessed**

Okaylah...cukup dulu entry untuk kali ini..entah apa yang mama bablingkan pun tak tahu..hahaha...anyway,just have a good day and good thought...
Insyaallah Allah swt will granted you with great life...

To nenek@Siti Norina Aziz...Nanti wah datang celebrate birthday nenek malam ni...
Happy birthday nenek and have a great birthday party tonight!!
Wah nanti nyanyi kuat-kuat...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!


December 18, 2012

H&M in Paradigm Mall...


Hohohohoho..niat hati serius memang tak mo beli apa if I went to H&M...tapi semuanya punah coz the choice was like....mmmmm
.i need that,i need that also...i'm not a shopaholic...tapi bila stress tu memang membelilaaaaahhh...

Anyway,grab a new matching pants for my little caliph...oh!!lupa nak cerita...this is H&M at Paradigm Mall...last saturday was the opening of H&M,a week before that opening of Uniqlo...This H&M 3rd store opened in Malaysia...

Not forgetting also GAP@Paradigm Mall...serius mmg leh kopak poket duduk kat kelana jaya ni...a lot of awesome shopping mall just around the corner...One Utama,Paradigm Mall,Sunway Piramid,IKEA,The Curve and etc...I just loved being here...tapi itulah,tak mampu den nak beli rumah kat sini...semenya half million even yang terapung...nearly 30 years staying here and seen all the pembangunan....sometimes feel missed jugaklah with the peacefull kelana jaya.

Okaylah...pada siapa yang malas nak ke Bukit Bintang or Setia Mall...you may try to visit H&M at Paradigm Mall...

Till my next entry....salam sayang buat semua...

Have a nice day....

#shopping is the best therapy...lagi happy bila tengok Rizqullag enjoying himself.Part paling best bila lalu depan ToyRus...he remember what ayah told him....NO TOYS until ayah balik....so,sgt aman damai lalu depan ToysRus...#

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 16, 2012

Potty training report status...

Dear Ayah...

As per shared with you in our daily and weekly updates through AMOS and phone...today I attached you the proof of the report status on Rizqullah potty training status...

The training was started about two weeks ago and been helped also by the teacher at the playskool...alhamdulillah,it was a success what I can say...

Rizqullah now is NO more on pampers except during night(I still not confident enough to let him off pampers during night, even though pampers was dry in the morning...don't dare to take the risk yet.I think you know why...I have no time to changed the bed sheet if he accidentally pee on the bed.)

As per I reported to you...had bought Rizqullah with a few new spender and also boxer...


Spender for him...
Rizqullah prefer to wear spender instead of boxerlah ayah...
**Guess what he call this as what???

|

|

|

\/

He call this as "PANTIES"!!!
Haiiyyyyooo...penatlah mama dok betulkan...sampai dah x larat dah...
So...Rizqullah dah besar nanti,bila baca entry mama ni...
Senyum melebar yerrr nak oiii...
Pastu gi tengok cermin do you check blushing...
PANTIES yerrr???

And also a boxer for him...
Definitely for his taska...mama bought yang biasa2 jelah yerr...
Nanti hilang ke tertukar ke...nanes je...
Ini yang buat pakai kat rumah je or time off skools...

Dak kecik yang sibuk nak shi-shi...
Alhamdulillah..dah pandai bukak and pakai seluar sendiri...
Cuma this lately this little boy was lazy to wear back his pants...
Tertiba suka cakap  "Wah tak pandailah mama nak pakai suar..."
This is when his laziness comes...

Doing his "business" at the toilet...
Alhamdulillah...he can washed by himself...
Mama monitor dari jauh je to make sure dia x main air....
Kalau lepa je mmg habis and huru hara bilik air tu...
Basah seantero bilik air...dengan termasuk Rizqullah sekali basah...
**Budak tengah banyak akal dan nakal**

His a BIG boy sudah...
Alhamdulilah....turn to 4 years old this 2013...
Kejap je kan masa berlalu...
Pantas sungguh mama rasa waktu berlalu...
Apapun...this 4 years you have made my life changed 200 degree my dear son...
You have added more value in our life...
Definately having you in our life is a RAHMAT and RIZQI...

So...dear ayah...

This is only the written report from mama at here.Alhamdulillah his doing good in the potty training...i guess we need to wait for your return for the night potty training...at least I have extra hand if the bed is wet...Oh!!maybe we can put Rizqullah at his own bed instead of share with us...anyway,he need to be separate from me jugakkan nanti...(ketiak mama jugak menjadi pojaaan hati...mesti nak jugak tido sebelah mama...kalau tak mmg x dapat lelapkannn...)

I guess this is enough for today report.Hope to see another new milestone on this little caliph.As usual ayah,the report will be come with proof..
**Errr...ayah,can I have Canon G12???bosan arr pakai DSLR dah...sumore I was very lazy to bring the bulky things dah sekarang ni...kita kembali kepada yang ringkas dan ringan tapi masih mempunyai asas DSLR..**

Okay,enough on the report status.For those who visiting this blog and reading this entry...Thank you so much on your visit...


Till my next update...have a nice day semua...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

**Pada yang bekerja esok pagi...have a nice and relaxing Monday!!!**




December 14, 2012

12.12.2012 - Our 4th anniversary...

12.12.12

Nice date kan kelmarin???
Sebanyak 45 ribu ibu2 di Malaysia dunia melahirkan anak...
Sebanyak berapa ribu pasangan mendirikan rumahtangga dan melafazkan sumpah janji setia...

Apapun...for me,this date has give another awesome memory in my  life...
Walaupun kami suami isteri terpisah jauh...
Seorang di daratan ini ada seorang di tengah lautan sana...
Namun ingatan dan hati kami senantiasa bersama...
Alhamdullillah...dikurniakan kehidupan yang serba sederhana namun lengkap dengan kasih sayang dan pengertian cinta dalam hidup...
Syukur...walaupun kami tak hidup semewah mana...
Tapi kami mewah dengan kasih sayang dan sikap ambil berat antara satu sama lain...

At this moment...walaupun mama Rizqullah tengah demam panas...
Tapi ada tiupan semangat dari tengah lautan sana cukup untuk mama Rizqullah bangun dan memulakan hari dengan senyuman kembali...

Terima kasih my dear hubby...
I know you rasa risau sangat sbb this lately i selalu demam panas...
Apapun...insyaallah...will take a good care of myself,no need to worry so much...
Alhamdulillah...i have mama and my sisters to take care of me...

Honestly I was happy during 12.12.12...
Walaupun celebrating our anniversary alone here and dalam demam...
Tapi pagi-pagi dah dapat email cinta dari yang tersayang di tengah lautan sana...
Itu dah cukup actually to make my day...
Tengah demam kaaannn...nothing much I need...
Cukuplah sedikit tanda ingatan dari sang suami tercinta yang jauh dari mata ini...
Sungguh terharu hati ini membaca bait email dari En Suami...
Ingatkan dia lupa tarikh penting kami ini...
Hari penyatuan kami sebagai suami dan isteri yang sah...
Hari Arwah abah menyerahkan tanggungjawab mama Rizqullah ini kepada En Redzuan...

To my dearest husband...
Thank you for being a great companion and best friend ever to me...
All this 4 years was a very special memories in my life...
Being the 'women' in you life has made me feel blessed...

12.12.12
has embark another milestone in our relationship and hope we will together till jannah...

And dalam petang tu...masa tengah sedap tido...
Mama received a call from Mell...
She's sending a bouquet of flower from ayah...
**Entah bila En Redzuan ni tempah...serius sangat terharu...***

The card...

The little boy who always make my day...
Selalu buat mama tersenyum dan geram...
He just colour my life with a lot of things... 

Makin besar jambangan bunga ini...
Thanks sayang for the flower bouquet...
I tahu...request you kat Mell is...
You want something special which will make me smile kaaann...
It does make me smile...
Dah rasa cam peluk teddy bear je bila angkat bunga tu.....

Close up sikit....

 I just love the colour combination...
Paling suka sbb ada bunga mahal keliling dia...
Which only akan segar bila dalam tempat sejuk...
Feeling so special...

 Ini adalah sedikit corat-coret kehidupan mama Rizqullah...
Things that happened in our life on 12.12.12...
Walaupun dalam keadaan demam...masih lagi boleh tersenyum sebab saya ada sebab untuk tersenyum dan berasa bahagia...
Di kelilingi oleh insan yang awesome dan selalu buat diri ini rasa dihargai...

Tapi paling utama adalah sang kekasih hati yang jauh dimata...
Walaupun jauh selalu...dia berusaha juga buat saya berasa di senantiasa berada di sisi saya...sentiasa buat saya berasa bahagia walaupun dia tidak berada disisi saya selalu...
Terima kasih sayangku@suamiku...

Okay...cukup dulu entry kali ini...

Till my next bebelan...insyaallah...

Have a nice weekend semua!!!!

December 10, 2012

Ku Mencintaimu...

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Di saat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku…, haa…Hidupku…haa…

*************************

Atas ni lirik lagu kekasih gelapku by Ungu...
Mama suka bait pertama lagu ini...

KUMENCINTAIMU LEBIH DARI APAPUN...

This is special for my soulmate yang sangat jauh di mata...
Namun setiap saat sangat dekat di hati...

Ku sentiasa mencintaimu lebih dari apapun...
Mestilah lebih apapun kaaaan...
Kalau x mencintai si dia...dah tentu mama tak sanggup nak menghadapi hidup sebagai isteri pelaut ini...
Kerana cinta pada si dialah...semua ini sanggup ku harungi seorang diri...
Mengharungi cabaran hidup yang semakin hari semakin mencabar...

Its been more than 4 years we've been together...
Alhamdulillah...we started as a bestfriend and until now he still my very best friend...mungkin ada yang tertanya...kenapa mama pilih dia as my husband...

Mama pilih dia kerana...
He just complete me...
He accepting me for who I am(tak pernah pun complain apa2,even my workload kat opis yang selalu sahaja buat isteri dia tiada masa untuk dia...alhamdulillah,he never complained and even come to accompany me at the office...thanks sayang!!!)
I can talk to him anything and even nonsense things..(dia layan kan je mama Rizqullah ni...which at last mama Rizqullah yang makan hati sebab dia secretly ambush mama Rizqullah with his silly jokes...dang!!missed it so much...**his silly jokes**...)
He always be my awesome partner when making crime...(sila jangan pikir bukan2 yerrrr...)
And the most important thing is when I choose/accepting him is because when I was with him,I am just Maslina Roslan@Mama Rizqullah...
I just felt so comfortable when I was beside him...

So,basically...dalam memilih teman bukanlah kerana wang ringgit...tapi kerana keikhlasan hati dalam berkongsi kasih dan sayang bersama...coz wang ringgit boleh dicari,tapi kebahagiaan dan hati yang tenang amat sukar diperolehi...

Dulu dialah kekasih gelap mama...tapi kini dialah kekasih terang-terangan...
Kekasih gelap sbb sampai kami dah nak kawen pun...
Kami masih lagi bersembunyi di hadapan kawan rapat dia and even mine...
Bukan apa...tak sempat nak introduce...
Tapi alhamdulillah....manage to meet all his best buddies few months sebelum kami diijabkabulkan...
Alhamdulillah...all my and his best buddies terima keputusan kami ini dan mendoakan yang terbaik buat kami...
Terima kasih buat kalian semua...

Alhamdulillah...12.12.12 ini...
Usia pernikahan kami sudah menginjak ke tahun yang ke-4...
Syukur dengan kehidupan yang ada ini...
Dikurniakan seorang zuriat lelaki dan seorang di jannah sana(we missed you...)...
Dikelilingi dengan insan-insan yang amat kami cintai dan sayangi...
Diizinkan dan dipersihatkan tubuh badan oleh-Nya dalam mencari rezeki yang berkat buat keluarga kecil kami ini...
Diizinkan oleh Allah untuk terus bernafas dalam cinta dan sayang antara kami berdua...
Serta diizinkan oleh-Nya untuk kami sentiasa mengambil berat antara satu sama lain...
Terima kasih suamiku sayang untuk 4 tahun yang terhebat ini...
I know,there was so many years to come...

Ku berdoa agar kita berdua dipanjangkan umur untuk terus bertemu setelah beberapa bulan terpisah dan sentiasa berada dalam lindungan Allah swt...
Semoga cinta kita terus mekar hingga ke akhir nafas kita berdua...


Happy Anniversary dear Husband...
Thank you for everything that you have done for me...
Giving me courage to continue my life journey with you...
You just cheer me up when I loose abah and my courage last 3 years...
Love you always and you'll always in my mind and heart...

Okay...cukup dulu entry bunga-bunga cinta ini...

Till my next entry....salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

12.12.12 --> what a nice date right???
We are celebrating our 4th anniversary on that day...well it's just few days more to come...currently i just missing him so much...life is interesting...Allah give you love but you have to learn to missed it...this will make you cherish more the love that you had in the life...what a great Allah swt...


December 4, 2012

Graduation photoshoot...

Ini adalah antara kerja suka suki isi masa lapang mama Rizqullah...
Saja-saja buat photoshoot sikit buat Mak Lang yang nak graduate on this Thursday...
Ini antara yang sempat dilakukanlah yerr...
Nak outdoor photoshoot cam agak payah...
sebabnya Mak Lang pun sibuk dengan kerja dia...

Jadinya...inilah hasil photoshoot yang tak seberapa...

Layaaaannn....


Happy Graduation Mak Lang...
Semoga terus success dan berjaya dalam apa sahaja yang dilakukan...
Kalau ada rezeki sambung belajar ke tahap yang lebih tinggi yerr...
Mencari ilmu itu tiada tanda noktah,ilmu sentiasa ada disekeliling kita.
Hanya kesungguhan yang tinggi sahaja dapat merungkainya...

Dia pun mau jugaaakkk...

Us...
Proud of you my Sis...
Amik course yang kak long sendiri pun rasa x mampu nak bawak...




Antara pembakar semangat Mak Lang jugakkan...
Bila tension ngan assignment...Rizqullah lah jadi mangsa kena kacau...
Korang dua ni kalau x gaduh dan buat bising kat rumah...
Memang tak sah kaaaannn...
 
Antara moment yang mama sempat editlah yerr.... Kengkonon cam white studio lah ni...
Padahal nan hadoooo....
 Apapun...Congratulation again to Mak Lang!!!!

Serius...terasa cam nak sambung je Master ku ini...
Hmmm...semoga dipermudahkan dan dilancarkan niat mama Rizqullah nak sambung belajar balik...(Insyaallah)...

Okaylah...kali ini sesi tepek picas jelah yerr....
Ada masa lagi insyaallah will update on the graduation day Mak Lang nanti...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!
 
Real Time Web Analytics