January 1, 2013

Memories...

Semua orang ada memori yang terindah mahupun termanis ataupun terpahit dalam kehidupan mereka...

This is what we call LIFE...
To have memories...we have to go through LIFE circle...
Semua memori ini menjadikan diri kita kini...
Dari pengalamanlah kita belajar menjadi diri kita sendiri dan seterusnya...
Dari memori yang terukir dalam kehidupan kitalah,kita menjadi matang dari hari ke hari...
Dan lebih menghargai apa yang kita miliki sekarang...

Hmmm...while flipping all the picture collection I had since En Redzuan appear in my life...I was actually smiling and start counting all the flower bouquet I received from him...

Well,even though he's not the first man giving me flower...
But he always make me feels that he's the first one...
Thank you my love for always surprise me with lovely bouquet of flower...
I know,there a not many man's yang dah kahwin sanggup berbelanja sedikit duit untuk membuat isteri rasa dihargai...
(To guys,believe me...when you are always leaving your wife...please make sure you appreciate her for taking care your house and kids.It was not an easy job okay..taking care of everything while its actually your task...)
But Alhamdulillah...you always make me feel blessed and make feel awesome everytime I received a flower from you...
You just know when I need a booster from you...
Walaupun you jauh di lautan sana...you tetap buat I rasa you tak jauh dari kami...

Okaylah...since I was flipping back all our memories...
Mama nak keep track sikit koleksi bunga yang mama terima dari ayah since we are couple...

Let's start counting...

ONE

Mama dapat bunga ni secara suprise...
This flower was given by En Suami on our official date...
Actually I don't expect that he was a kind a romantic person...
Sebab dia sendiri mengaku...dia bukanlah orang yang romantik...
I was actually totally surprise bila dia bagi this flower...
(Smiling mode...kenangan terindah..)

TWO


THREE


FOUR


FIVE


SIX


SEVEN


EIGHT


NINE


TEN


ELEVEN

For our 4th anniversary flower...

Dalam semua koleksi bunga yang mama terima dari ayah@suami...mama suka the last one...
Kenapa???sbb rasa puashati tengok bunga tu....
Just like the colour combination and also loving the flower too..
It was a special flower which was only appear in certain season...
Thanks Mell for the awesome bouquet and also sometimes with the cakes too...

Dalam 5 tahun kami bersama...
Inilah koleksi jambangan bunga yang mama terima dari ayah...
Walaupun kadang2 tu dah tegur dia jangan hantar bunga...
Tapi dia tahu...kat mulut mama je cakap jangan...tapi hati kalau dapat...
Melompat-lompat happy...

Actually...mama suka tengok bunga..
Tak tahu kenapa bila tension atau stress...
Melihat alam hijau atau bunga-bungaan menjadi pilihan mama...
Lebih tenang melihat keindahan alam ciptaan Allah swt ini...

Lain orang lain caranya nak hilangkan bosan,stress or tension...
Apapun...be simple and always syukur with what you have...
Life is interesting if we see it in bright and good side...

Okaylah...just a short entry on the 1st of Jan 2013...

Have a nice and beautiful holiday peeps!!!

Semoga perjalanan 2013 ini lebih harmoni dan tenang buat semua...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

As-Salam



2 comments:

Kniedaz said...

Seronoknya dapat bunga dari si dia...happy belated anniversary

Cik tikah said...

wow! so lovely. bestnya dpt bunga. bnyk kali pulak tuh. untung mama :)

 
Real Time Web Analytics