February 15, 2013

Terima kasih CINTA...

NO words can describe how I feel blessed...
Syukur sangat ada yang menyayangi diri ini seadaanya...
Syukur dipertemukan dengan dia yang kini menjadi suami ku...
**Walaupun bermacam pandangan negative yang diterima...tapi atleast I'm happy with my life...please doa yang baik2 je...tak yah nak negative sangat with orang yg kerja laut yang tinggalkan anak bini lama2...kalau boleh dorang pun x mahu kerja camni...tapi apakan daya mereka...this is their rezeki...**emo with negative thought of people surrounding nih..** 

Terima kasih sayangku sebab selalu buat isteri you ini rasa dihargai...
Pengorbanan ini menjadi lebih bermakna bila ada yang menghargai diri...
Honestly...being a seaferer wife is such challenging life...
Banyak benda and perkara kena berdikari sendiri dan semua dilakukan sendiri...

Kalau time sakit lagilah sangat terasa...
Deengg...why his not here with me??
Itu yang mama rasalah...tak tahulah apa kaum wanita seaferer's rasa while hubby are away and kebetulan plak mereka tengah sakit...
For me...as a working mom...definitely it was so difference...
It's like non stop work...balik kerja dah sibuk uruskan hal anak dan rumah...

 Bertemu rakan2 setiap hari sometimes had opened my eyes that percintaan jarak jauh ini lebih indah...lebih bermakna...
Sebab tiap2 hari pun kita merindui pasangan kita...
And the most important thing is..we put our 100% trust to him...and begitu jugak si dia yang meletakkan kepercayaan serta kesetiaan dia pada kita di sini...
Pendek kata tak kisahlah duduk mana...kalau lelaki tu nak menggatal...memang menggatal gak...huh!!!

Sebab kadang2 walaupun bertemu tiap2 hari...
Tak semestinya pasangan kita tu akan setia...
Huh!!!too much of bad experience wanita2 yang mama kenal had made me cherish everything I had in my life...
Walaupun tak sempurna dan tak bertemu hari-hari...
Tapi si-dia menghargai apa yang mama lakukan di sini...

Apapun...thanks dear for this lovely flower...
Agaiiiinn!!!!
Mama Rizqullah dapat bunga???
Anyway we are SO-NOT celebrating the V-day okay...
Only us know what is the reason of him sending me the flower...
So...x yah nak buat memacam spekulasi ganjil...
Terima kasih CINTA for this lovely bouquet...
It's really make me cherish the love and life I had...

Dan untuk ayah,yang tak tahu how the flower looks like....

Bunga TULIP!!!
Siap dengan vase sekali...leh letak buat hias meja makan..weee!!!

Close up sikit...
Tulip yang ditempah khas..
Thanks Mell!!!just got to know...booking was made earlier for the tulips...
So in love with it...
Oh!!Mell is ayah@hubby friends at school which now actually our sedara mara jugaklah...

Ini antara yang menarik berlaku semalam...lebih menarik semalam is mama akhirnya dapat mendengar suara buah hati yang jauh di mata ini...
Syukur sangat-sangat...sorry hubby for making you worried so much...
Sorry also for taking more days replying your mails...
Sayang jugak you kat I yerrr....**gediks**

How's Allah swt dah susun segalanya yang terbaik buat kita...
Setiap manusia itu ada bahagian dia masing2...
Apapun...kita haruslah bersyukur dengan apa yang kita ada...
Sebab ada lagi insan yang lebih susah dan lagi berat dugaan mereka dari kita...

Tapi tatkala ada insan yang didatangi dugaan yang maha berat...Janganlah kita mengadili dia atas apa yang berlaku...ingatlah,dalam sekelip mata juga hidup kita boleh berubah...seharusnya kita menghargai dan memberikan sokongan pada yang memerlukan..bukan mencemuh mahupun mengadili mereka...
Just my 2 cent...sbb manusia sekarang ni lebih suka jadi hakim dari menghulurkan bantuan mahupun memberikan kata semangat...sorry kalau ada yang terasa...this is also yang mama bincangkan with rakan2 di pejabat...to much of selfish people around sekarang ni...

Hmmmm....Actually ayah suppose dah turun this week...tapi apakan daya...
Semuanya kuasa Allah swt...kapal masih nak pinjam ayah dari kami...
So,as usual...I'm okay with it...cuma ayah jelah dah meroyan nak balik...hahahaha...
Ayah dok risau kat mama and Rizqullah yang demam berjemaah sambil pas baton...
Insyaallah...we are A-OK dear...we have a lot of nice and caring people around us...
So,don't worry so much...alhamdulillah...
We have great neighbour and sedara mara...

Okaylah...terpanjang plak taip entry kali ni...
Cuma nak share how flattered I am when someone really appreciate what I am going through here...
Bukan seorang lelaki sahaja memerlukan wanita dibelakang dia untuk berjaya...
Wanita juga memerlukan sokongan dari insan yang bergelar lelaki@suami untuk berjaya...

Hope there will be a good news soon...
Few plans and nazar are in my mind currently...
Just hoping the best for our family...insyaallah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and productive weekend!!!


2 comments:

cik chinta said...

mmg kn sbr kawin seafarer ni. sakit, rindu campur aduk dah (: btw, romantik r huby kak (:

Mama Rizqullah said...

Cik Chinta,

Bukan takat sabar sahaja cik chinta...
Kena tabah juga dan kebal telinga bila ada yang tanya bila hubby akan balik..

Alhamdulillah...semoga sampai tualah dia lomantik camni..hehehe

 
Real Time Web Analytics