February 11, 2013

The 'Apple' of my eyes...

***Fuuuhhh..fuuuuuhhh...fuuuuhhh...banyak habuk blog ni...
Sangatlah lamanya mama Rizqullah tidak menaip apa2 di sini...
Nak kata sibuk tak jugaklah koooot...tapi lebih kepada malas nak ON lappy..***

Ibu mana yang tak sayang anak kannn...
Surely semua ibu pun sayangkan anak...
Setiap ibu menyayangi anak dia seadaannya...
Tak kiralah anak itu macam mana sekali pun...
Sejahat mana anak itu...seorang ibu akan tetap menerima dia seadaanya...
Itulah kasih seorang wanita yang bernama ibu...

Tanggungjawab yang datang digalas tanpa rasa jemu dan penat...
Membesarkan insan yang amat disayangi...
Sebahagian dari darah daging diri sendiri...
Yang mana anak ini merupakan cermin peribadi kita...
And untuk mama...Rizqullah is the apple of my eyes...

Syukur dikurniakan seorang anak yang senang dijaga setakat ini...
Dari lahir hingga kini...alhamdulillah,boleh mama katakan...
Rizqullah taklah senakal mana...
Setakat ini sangat memahami mama dan sangat bertanggungjawab tatkala ayah tiada di sisi kami....he like a protector for me...
He always make sure yang mama tak rasa susah walaupun ayah jauh dilautan sana...

Masih ingat lagi how responsible he is on taking care of me while i'm sick..
As a mother... definitely mama rasa terharu dikurniakan anak seperti Rizqullah...
When I'm sick Rizqullah just know what he need to do...
Semua Rizqullah lakukan sendiri...cuma bila ada benda yang x leh dia nak buat je dia panggil mama...
Paling terharu he does take my medicine when I was having high fever tanpa disuruh...
Adooiiii...anak kecil yang sangat-sangat buat mama terharu....
Betul cakap arwah abah,anak ni kalau kita tunjuk kasih sayang kita...
Dia akan tunjuk kasih sayang dia pada kita jua dengan cara yg lain...

To ayah yang risau mama dah demam seminggu lebih ni...
Don't worry so much...Insyaallah,I akan terus kuat dan terus menanti kepulangan mu sayang...
Everyday Rizqullah keep asking when you'll be back with us...
Penat kot dia tengok mama sakit selalu this lately...

Okay..macam tak lengkap setiap entry mama tanpa gambar...
Antara gambar Rizqullah yang terbaru...
**Tak lah baru sangat...bulan lepas kot...ini kes mama malas nak edit pic baru..Rizqullah pun dah with new hair....** 


Serkup Uci yang jadi bahan dia buat bergambar...
Haiiiihhh...ini pun jadi gak yerrr...

Buah hati mama with his cheecky+notty faces...
Love you so much my dear son...
***Ehem...ayah,Rizqullah is asking for adik...hmmmm...boleh tambah,but I need maid...^___^**

Us camwhoring while waiting Uci shopping kat Jakel Shah Alam....
Apa yang kami borong kat sini...
Haiiihhh...x yah tayanglah...
Adalah borong sikit-sikit jezzzz....

Dua orang insan yang amat mama sayangi...
My mom and my son...
Love you both!!!

Okay...just a short entry je kali ini...
I don't know why this lately mama malas giler nak bawak camera...
Entah kenapa tiada lagi "passion" cam dulu....semua berubah sejak peristiwa itu...
Dan kalau amik picas pun...semuanya mama simpan dalam Harddisk je...tiada lagi nak share2 kat FB mahupun blog...

Ayah dah start tegur mama...where is my daily update on Rizqullah and our life...
Hmmm...I think this is the time for me to private some entry just for our reference je...
Jadi dengan ini secara terbuka mama pohon maaf pada semua jika ada selepas ini entry yang terpaksa di'encrypt'kan hanya untuk bacaan ayah@en suami sahaja...
Terus terang mama katakan ada perkara yang kita boleh share dan ada benda yang kadang2 boleh buat orang bawak mulut...
So,with this...mama terpaksa memprivatekan entry2 yang hanya buat tatapan kami...
Testing dah buat hari tu...so,boleh start lepas ini...

As per mention before...hidup kami ini hanyalah hidup yang sangat sederhana...
Tiada yang istimewanya pun...

Dah sudah...cukup sudah entry kali ni...
haiiihhh...mama dah mula melaluts dah tu...
Apapun...semoga anda semua melalui hari-hari yang indah dan bahagia...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice holiday and Happy Chinese new year to all chinese reader...
Gong Xi Fa Chai!!!Xinnian Kuaile!!!



0 comments:

 
Real Time Web Analytics