March 17, 2013

♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆ D'Kayangan Steamboat,Shah Alam...♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Buuurrrrpppp....Alhamdulillah...
It was so kenyang makan buffet steamboat...
Lagi kenyang sebab makan with auntie-auntie yang super sporting and very supportive...
Serius tak kering gusi with their jokes and gila-gila...

Thanks to my in law for this buffet...
Especially for my MIL yang belanja makan...
Alhamdulillah...the food was so superb and definitely I am having good time with all of you...
This time kami makan2 di D'Kayangan Steamboat,Seksyen 13 Shah Alam...
Kedai ni dah pernah masuk Jalan-jalan cari makan...
It's actually situated just across of Restaurant Tupai-tupai Shah Alam...
Siapa yang tahu Tupai2 Shah Alam will now about this restaurant...
Nak tahu lebih lanjut..alahaii...google jelah yerrr..you will find a lot of blogger talking about this restaurant in their blog...
I that case...mama Rizqullah malas nak cerita yaaa...
Search for 'D'Kayangan Steamboat Restaurant'...

Actually this makan2 is to celebrate birthday my mil frens...
The 'Line Dancing Queen' group...
Cewaaahh...mama pun dah rajin ke tasik to join my MIL LD class..
Saja pagi2 weekend exercise with keluarga sendiri...
Selain merapatkan lagi silaturahim antara anak menantu dan mak mertua, cucu dan nenek, cucu and atuk...
Kita bersenam sekali untuk menyihatkan badan dan menjadikan otak kita lebih positif dan productive...Rizqullah pun happy jumpa nenek and atuk during weekend...
Alhamdulillah...we have a good life now...
To ayah,dun worry so much...Rizqullah and me was having good time at Tasik with your parents...

Okaylah...kali ini mama cuba x mo taip banyak sangat...let the picture send the fibe on how we feel...and how we enjoy the food on the last 2 weeks Friday night...


The LD queens...
The sporting and fun aunties semua....

Our steamboat food...
Ada pilihan of soup and tom yam...

Rizqullah definitely having fun with uncle ariff and auntie ama...
Keep asking mama bila nak jumpa uncle ariff???

Syooooknya ada orang tu awek uncle dia tolong suapkan...
Hehehehe..
Thanks Ama for taking care of him...
Boleh Kak Mas makan dengan tenang...ekekeke...

The boys...
Rizqullah with his uncle...

Us with our Ibu(MIL/Future MIL)...
Really proud of my Ibu..walaupun macam2 halangan ditempuhi..
Dia tetap tersenyum dan bahagia...

The Man behind the STRONG woman...


Happy Birthday Aunties semua...
Semoga dipanjangkan Umur dimurahkan lagi rezeki

The birthday 'GIRLS'...
Happy Birthday Aunties semua...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan lagi rezeki...

Rizqullah fav Uncle..."Unkel Ali"@Uncle Ariff...
Sebelah tu...ehem...ehem...Uncle Ariff yerr yang punya...(Insyaallah)

Some of the good food...
Mai pilih...mai pilih...

Rizqullah fav is the angry birds...
Berapa kali tambah lah ini fish cake dalam pot...

Ada jugak selection of mee and ayam goreng kot???

The last but not least...
Mama and Rizqullah...
Ada orang tu asalnya x mo gi makan2 ni...
Last2 dia yang hover excited sbb jumpa Uncle Ariff and Uncle Hanif...

One wonderful night we had with all this strong ladies...Alhamdulillah..perut pun puashati with the steamboat...So,ayah...balik nanti kita leh makan kat sini...It was recommended...Wah,wah,wah..banyak betul plan ni dalam kepala bila ayah balik...

Apapun...harus+wajib bila ayah balik nanti is jalan-jalan time...mama pun dah beli few package during Matta Fair last Friday...Looking forward for a good and enjoyable holiday with my two lovely HERO's..

Itu diaaaa...planning harus awal...maklumlah wanita bekerjaya cam mama kena plan semua benda...nak cuti pun kena pikir panjang bukan main redah je semua benda...huhuhuhu...ada kekangan waktu di situ...apapun,dah semestinya the holiday will be a quality holiday(which normally mama takkan jumpa sesiapa pun...it's just 3 of us..)....

Okaylah...enough said for this entry...pada yang nak try this place...silakan...banyak selection of seafood dan jugak lain2...the only lack of this place is service dia..biasalah,bila tempat dah banyak pengunjung...mesti ada benda yang kurang...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

**Don't stop having a good time in your life,even there is people who tried to make you down and suffer...just get up and show to them there is other peoples in your life which is  more worth it to be love and care instead of them...life is to be cherish and to be wonderful,chill and have fun with your own life...forget about idiots who feels there are better than you...**


5 comments:

Crew Fathi said...

wahh.. bestnyaa.. ^_^

Kniedaz said...

lama tak makan steamboat...tetiba jadi lapar...kalau bekerja ni nak cuti memang kena rancang supaya percutian kita lebih enjoyable

Mama Rizqullah said...

Crew Fathi,

Best sebab dikelilingi orang yang positive minded...^__^

Mama Rizqullah said...

Kniedaz,

Hehehe..samalah dah lama gak tak makan...kebetulan mertua ajak sama...kalau tak menganga jelah tunggu hubby balik...

Yup...kena rancang up-front holiday...huhuhu..kalau x,x enjoy plak nanti..

dalila said...

TQ for the good review..
singgah sini dgn keyword 'Kayangan Steamboat Shah Alam'
TQ again sis ;)

 
Real Time Web Analytics