March 4, 2013

I am for you = IM4U...(Saya Sayang Malaysia)

***This is totally not a political entry!!!**

Okay...dah lama actually mama dengar lagu ni kat radio...
Tapi just the word was IM4U...
Tahu lagu ni kinda lagu untuk sebuah parti politik...
Tapikan kalau kita dengar dan hayati lirik dia...
Lagu ini adalah untuk negara kita...

Apapun...ini adalah hasil dari idea pelajar Lim Kok Wing...
Tahniah!!!sbb lirik dan lagu sangat harmoni...

Mama suka lirik dia sbb nak pupuk semangat cintakan Malaysia...
Hargailah apa yang kita ada sekarang ini...

Jangan sampai negara kita ini diambil orang barulah kita nak terngadah...
Tatkala itu sudah terlambat...
Peristiwa di Lahad Datu dan Semporna sekarang ni sudah cukup menyedarkan kita sepatutnya...

Cintakan Malaysia ini!!!
Hargailah apa yang kita ada...
Jangan asyik nak cari salah orang...
Rezeki masing2 dah tertulis...cuma kalau kita nak ubah nasib...
Kenalah kita berubah...stop pointing finger to others...
Penat tengok FB hari2 memasing berbahas dengan bermacam nada dan bahasa...
Apapun...just keep praying(doa) for Malaysia!!!

Pada yang tak pernah dengar lagu IM4U ni...
Nah tengok video dia yerrr...
Tak suka leh exit from this entry bila2 yerr...
Mama just rasa suka lagu dan lirik lagu ini...
Tepuk dada tanya diri sendiri where did we stand for our Love to Malaysia...


Dan dah tentu tiap2 hari mama berdoa semoga anak mama semua dapat hidup dalam negara yang aman...Mendapat pendidikan yang baik...kehidupan yang baik di Malaysia ini...seperti mana nenek moyang dia perolehi dulu...andaikata mama perlu menggadaikan nyawa untuk negara ini..dah tentu mama akan lakukannya demi masa depan anak2 kami...

Cewaaahhh....emo okay tengok macam2 versi kata2 di FB tentang kes di Sabah tu...
Yang penting jangan lari tinggalkan negara bila betul2 perang yerr...
**Khas yang sibuk nak berperang sangat tu..hope to see you at the first line of the batalion..**

Dan ini doa Rizqullah untuk keamanan Malaysia yang tercinta ini...
Semoga negara ini terus aman dan tenteram...

Rizqullah doa nak makanlahh....
Apapun..doa anak2 kecil ini lebih makbul dari kita ini...
Sebab doa mereka dari hati yang tulus lagi ikhlas...
Keep Malaysia harmoni for them...

Okay...just a little entry for my love to Malaysia...
Semoga ia terus ada di peta dunia..
Dan terus menjadi pusat pembangunan Islam di dunia...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...
Walauapapun fahaman politik kita...
Cubalah kita bermuafakat demi untuk sebuah negara yang kita sayangi...
Demi agama yang ingin kita lindungi...

Have a nice day semua...




1 comments:

||Sis aLeaSaRa|| said...

hye sis,yup sy pun sukakan lagu ni.lirik bagus.bukan bersandarkan politik ttp cuba hayati lirik ni.

#risau juga dgn pkembangan tkini di lahad datu tkt nnt wujud cmpr tgn asing :(

 
Real Time Web Analytics